24.6.20

Έ όχι και «γκαντέμης» ο Κυριάκος! Κάθε άλλο…


Στο συλλογικό υποσυνείδητο του νεοέλληνα, που τα τελευταία 50 χρόνια τα έχει δει και τα έχει ζήσει όλα (ευτυχώς εκτός από γενικευμένο πόλεμο), έχει μείνει εντυπωμένη η διαβόητη «γκαντεμιά» του μπαμπά Μητσοτάκη.
Το αν ισχύει ή όχι, θα το βρουν οι ιστορικοί του μέλλοντος.
Προς το παρόν όμως συνεχίζει να κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, εν είδει αστικού μύθου, και επαναλαμβάνεται ακόμη και από άτομα που όταν ο μπαμπάς Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός, αυτοί έβλεπαν Μπόλεκ και Λόλεκ στην ΥΕΝΕΔ.




Κάποιοι το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα, και πιστεύοντας στην κληρονομικότητα, στο γονίδιο, θεωρούν ότι και ο Κυριάκος πάσχει από την ίδια «κατάρα». Ότι δηλαδή και αυτός είναι γκαντέμης.
Και ως απόδειξη για αυτό αναφέρουν κυρίως τον κορονοϊό, ο οποίος ήρθε από το πουθενά γονατίζοντας τη χώρα.
Προσωπικά διαφωνώ…


Στην περίπτωση του Κυριάκου, όχι μόνο δεν υφίσταται «γκαντεμιά», αλλά τουναντίον όλα του πάνε πρίμα. Σε αφύσικο βαθμό θα έλεγα.
Σαν να έχει συνωμοτήσει το σύμπαν υπέρ του… ένα πράγμα.
Για παράδειγμα, του έτυχε η φάση εκείνη με το σχεδιασμένο ντου των λαθρομεταναστών από πλευράς Τουρκίας, και εκεί που στο μεταναστευτικό όλα έδειχναν ότι η ΝΔ συνεχίζει την πολιτική Σύριζα, λίγο από αντανακλαστική λειτουργία, λίγο από τον αυθόρμητο πατριωτισμό που προέκυψε στα σύνορα, και λίγο από την πέραν του επαγγελματισμού αυταπάρνηση των αστυνομικών, του στρατού, και κυρίως των εκεί κατοίκων, το ντου κατέληξε μπούμερανγκ για τον Σουλτάνο, και ο Κυριάκος ανεδείχθη σε «εθνικό ήρωα».
Τώρα αν πίσω από τα δακρυγόνα και τις αύρες, οι «ικέτες» συνεχίζουν να καταφτάνουν κατά ορδές στα νησιά, οι ΜΚΟ συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα (και να καταγράφονται!!!! για να πιστοποιηθούν) είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Σημασία έχει ότι αντισταθήκαμε στην βίαιη εισβολή. Με «αρχιστράτηγο» τον Κυριάκο.
Έρχομαι τώρα στον κορονοϊό, ο οποίος χτύπησε απροειδοποίητα σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη, γονατίζοντας χώρες πολύ πιο σοβαρές, πιο ισχυρές, και σαφώς πιο οργανωμένες από τη δική μας, πλην όμως εδώ βρήκε σθεναρή αντίσταση η οποία δεν ήρθε τυχαία, αλλά οργανώθηκε από τον εθνικό μας λοιμωξιολόγο κ. Τσιόδρα και το sidekick του τον διάσημο πλέον Νικ Χαρντ υπό την πολιτική βούληση του Μαξίμου.
Με αποτέλεσμα τα κρούσματα να είναι ελάχιστα, να κερδίσουμε τη μάχη με τις ΜΕΘ, άσχετα αν η οικονομία φρέναρε και δύσκολα την βλέπω να επανέρχεται στα φυσιολογικά της. Χώρια που προσωπικά, και βλέποντας πίσω από τα επικοινωνιακά τρικ των ΜΜΕ, θεωρώ πως σύντομα θα ξαναπάμε σε γενικευμένη καραντίνα και λοκντάουν, εκτός και  αν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο αυτή τη φορά υπερισχύσει η επαναφορά της οικονομίας και όχι οι ανθρώπινες ζωές.
Το αποτέλεσμα της επίθεσης του κορονοϊού σε επικοινωνιακό επίπεδο; Ο Κυριάκος ξανά μανά βγήκε κερδισμένος.
Θέλετε κι άλλα;
Την ώρα που ο τουρισμός στενάζει, τα αεροδρόμια ή είναι «κλειστά» ή υπολειτουργούν, τα νησιά και οι Χαλκιδικιώτες κυνηγούν τουρίστες με τη μυγοσκοτώστρα, ενώ τα κρούσματα (βλ. Ροδόπη) ξαναθεριεύουν, με τι ασχολείται ο κόσμος βάσει των επιταγών των συμβατικών ΜΜΕ;
Με την υπόθεση του βιτριολιού, με την απαγωγή της μικρής Μαρκέλας, με τον Γκόρντον Γκέκο του Σύριζα τον «Παπασπιτούλη», και με τον απατεώνα γιατρό-πιλότο-πράκτορα…
Αυτή είναι η τρέχουσα ατζέντα, την ώρα που στο παρασκήνιο, δηλαδή στην παιδεία, στην οικονομία, στο μεταναστευτικό, στα εθνικά, στις αερομεταφορές, στα μαύρα «εμβάσματα» σε ΜΜΕ, κ.ο.κ. γίνονται «πράγματα και θαύματα», ενώ οι αποφυλακίσεις σκληρών κακοποιών συνεχίζονται κανονικά, και η εγκληματικότητα χτυπάει ταβάνι.
Βλέπετε κανένα κανάλι να ασχολείται με αυτά;




Όχι… αυτό που βλέπουμε είναι εκτενή ρεπορτάζ για τον άγνωστο 40χρονο «πέτρα του σκανδάλου», και την εξαπάτηση του Κοντομηνά από τον ευλαβή «ογκολόγο».
Ακούτε τίποτα για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Για τις ΑΟΖ των … Παλαιστίνιων; Για τις ήττες του μέχρι πρότινος προελαύνοντος Χαφτάρ στη Λιβύη;
Για την Πλατεία Βικτωρίας;
Όχι… και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σκάει αίφνης και η υπόθεση των Παραπολιτικών, με ηχογραφημένες συνομιλίες κλπ, που αποδεικνύουν πασιφανώς και στον πιο αφελή ψηφοφόρο του Κατρούγκαλου το πόσο γκάνγκστερ ήταν οι προηγούμενοι, και με μοναδικό συμπέρασμα το πόσο καλός είναι ο σημερινός πρωθυπουργός.
Αυτό και αν δεν είναι τύχη. Και κάποιοι μιλάνε για γκαντεμιά;
Βέβαια, να τα λέμε όλα, πως σε σχέση με τους προηγούμενους ακόμη και τα σκυλιά μου θα ήταν καλύτερα αν μας κυβερνούσαν, αλλά φευ..
Ο Κυριάκος πιστώνεται τα πάντα.
Αυτός διαδέχτηκε τα σούργελα. Οπότε;
Ένας Κυριάκος που δεν έχει την Μέρκελ και τους κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι απέναντί του.
Που δεν έχει μνημόνια ως θηλιά στο λαιμό του.
Δεν έχει τον σοφό λαό να τον καταριέται ολημερίς υπό την καθοδήγηση του Σύριζα.
Δεν έχει πούρους αριστερούς δημοκράτες να τον κατηγορούν για γονατισμένο «γερμανοτσολιά», ή πρώην νεοδημοκράτες να ουρλιάζουν από βήματος βουλής «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα»!
Δεν έχει αυθόρμητες λαϊκές συνελεύσεις στην πάνω και κάτω πλατεία που να μιλάνε για «λευτεριά» και «αξιοπρέπεια».
Δεν έχει κανέναν «σύντροφό» του να τον παρατάει και να τον καταγγέλλει λόγω ΕΝΦΙΑ.
Δεν έχει Ραχήλ και Ζωζώ σκαρφαλωμένες σε κάγκελα κι από κάτω αλαλάζοντες αγαναΧτιστές να θέλουν να κάνουν ντου στη βουλή ή στο Μαξίμου.
Δεν έχει τον Δρα Μπαρουφάκη μέσω σκάιπ να προτείνει χρεοκοπία και δραχμή εδώ και τώρα για να σωθούμε.
Δεν έχει τον (από τα γενοφάσκια του στη Νέα Δημοκρατία) σύντροφο Μπάνο να φτιάχνει κόμμα και να του στερεί σημαντικούς αριθμούς ψήφων.
Δεν έχει Ντόρες, Αντώναρους,  και «συνιστώσες» να του πριονίζουν το κλαδί.
Και κυρίως δεν έχει την ανάγκη κανενός Μπένι, ή κανενός κυρ Φώτη να του βάζουν συνεχείς τρικλοποδιές.
Αυτό που έχει είναι ένας ξεδοντιασμένος Αλέξης, μια φαιδρή Φώφη, ένας Βελό, κι άντε ένας Κουτσούμπας να του ασκούν σφοδρή αντιπολίτευση (λέμε τώρα).
Και ως μπόνους έχει μια σημαντική αυτοδυναμία, μια γενικευμένη (και δημοσκοπικά) λαϊκή αποδοχή, και άρα όλα πάνε καλά για τον Κυριάκο… φτου να μη τον ματιάσω.
Μόνο να μη ξεχνάει, μορφωμένος είναι, δεν είναι Αλέξης, το περίφημο sic transit gloria mundis, και ας κρατάει μικρό καλάθι.
Όλα έρχονται και παρέρχονται.
Μικρή χώρα είμαστε, οι περισσότεροι στον πολιτικό και δημοσιογραφικό στίβο γνωρίζονται μεταξύ τους, και άρα … ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.
Συμπέρασμα: Γκαντέμης; Κάθε άλλο. Έχει άστρο.
Αυτά…

Strange Attractor

ΥΓ- Για κάποιους που ισχυρίζονται πως στη ΝΔ υποφώσκει «σαμαρική» υπονόμευση, αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι ο Σαμαράς έπαιξε ιδιαίτερα τεράστιο ρόλο τόσο στο να εκλεγεί ο Κυριάκος στην ηγεσία της ΝΔ, όσο και στην πρωθυπουργία. Άρα ότι και να λένε κάποιοι…

1 σχόλιο: