18.9.20

Αντικρύζοντας την άβυσσο...


Έχουμε και λέμε: Η μάχη με τον κορονοϊό συνεχίζεται, αλλά δυστυχώς χάνουμε.
Οι ΜΕΘ πλημμυρίζουν σιγά σιγά, τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, και για 34η εβδομάδα ακούμε πως οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.
Ακόμη και το απλό θέμα των μασκών για μαθητές, κατέληξε σε φιάσκο, και μάλλον σε κάποια μίζα που πήγε στραβά.
Βέβαια, για να τα λέμε όλα, αν είχαμε ακόμη ΣΥΡΙΖΑ, κουκούλες θα μοίραζαν στους μαθητές  και όχι μάσκες.
Τέλος πάντων.



Χάθηκε όμως και ο σοβαρός κ. Τσιόδρας από τις οθόνες μας (άγνωστο γιατί, άσχετα με κακοπροαίρετες φήμες που κυκλοφορούν, και που τον θέλουν να έχει αηδιάσει από τη μπόχα της μπίζνας με τον ιό), και η ενημέρωσή μας αφέθηκε στα χέρια του τεχνοκράτη Νικ Χαρντ και του πάντα χαμογελαστού κ. Σήψα, η κάθε εμφάνιση του οποίου σπέρνει νότες αισιοδοξίας στον μελανιασμένο λαό.
Κάποιοι λένε πως είδαν τον Τσιόδρα να ξεφορτώνει πακέτα με χαρτί υγείας από το αμάξι του… λέτε να ξέρει κάτι;



Κάποιοι άλλοι μιλάνε και για γενικό λοκ ντάουν που όπου να ‘ναι έρχεται, μιας και τα νούμερα δεν είναι καθόλου καλά θυμίζοντας τη Σουηδία του Μαρτίου, τότε που όλοι (ειδικοί και μη) τη λοιδορούσαμε.
Πάντως κάποιοι, όπως πάντα, τρίβουν τα χέρια τους.
Ακόμη και με τα χιλιάδες καθημερινά τεστ covid, κάποιοι έχουν φτιαχτεί.
Να δούμε τι θα γίνει όταν φτάσουν και τα πρώτα εμβόλια…
Ήδη ο φίλος μου ο Μήτσος, που έβγαλε καινούργια «μερσεντέ» τρέχοντας κάθε μέρα στην Ειδομένη πριν μερικά χρόνια, πουλώντας φορτίσεις κινητών με την ώρα μέσω  πολύπριζων που είχε αγοράσει από το ΤΖΑΜΠΟ, τώρα σκέφτεται να ασχοληθεί σοβαρά με τα εμβόλια. Γι αυτό και με ρωτούσε αν έχω άκρες με τον Νικ Χαρντ, ή έστω με τον… Κουμουτσάκο! Γιατί με τον Κουμουτσάκο; Διότι του ξέμειναν μπόλικα πολύπριζα, λέει.
Πάμε παρακάτω.
Οι Τούρκοι συνεχίζουν το βιολί τους, και οι ένοπλες δυνάμεις μας παραμένουν σε εγρήγορση, με τεράστιο καθημερινό κόστος εκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα μας.
Λίγο λοιπόν το κόστος της επιφυλακής, λίγο ο φόβος πολέμου, σε λίγο θα τους παρακαλάμε να μας πάνε στη Χάγη (ο λαός εννοώ, διότι οι κυβερνώντες μας το έχουν αποφασίσει προ πολλού).
Χώρια που και μέσω αυτής της κρίσης κάποιοι μεσάζοντες (συνήθεις ύποπτοι) χοροπηδάνε από τη χαρά τους, αφού τα ΡΑΦΑΛΕ και οι φρεγάτες είναι μεν απαραίτητα για την εθνική ασφάλεια, είναι όμως απαραίτητα και για κάποιους «ντίλερς» που ζουν και κερδίζουν μέσα στις κρίσεις.
Πάντως, αν είχαν χιούμορ στη κυβέρνηση θα ονόμαζαν τη μια φρεγάτα «ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ». Για να σιωπήσουν οι συριζαίοι επιτέλους.




Για το Μακεδονικό τι να πει κανείς; Τα είπε όλα ο Ζάεφ, συγχαίροντας τον Κυριάκο για τις μάχες που δίνει στα διεθνή φόρα υπέρ της γείτονος χώρας.
Άσχετα αν κάποιοι αγαθιάρηδες ψήφισαν Κυριάκο για να τρίξει τα δόντια στα Σκόπια, και να αναθεωρήσει την «κατάπτυστη» και εθνικά προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, όπως την χαρακτήριζε όταν δεν είχε ακόμη καρέκλα στου Μαξίμου.
Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, εκεί κι αν δεν πέφτει χοντρό δούλεμα.
Με απώτερο σκοπό την εγκατάσταση της πλειονότητας των «προσφύγων πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο) στην ενδοχώρα, έτσι ώστε να ανοίξει χώρος για τις νέες ροές ικετών.
Αυτά είχε υποσχεθεί κάποιος στη Μέρκελ την περασμένη άνοιξη, προκειμένου να εξασφαλίσει την οικονομική της στήριξη όταν σχηματίσει κυβέρνηση.
Γι αυτό και ο κ. Κουμουτσάκος συνεχίζει απρόσκοπτα για 8ο μήνα την ενδελεχή καταγραφή των ΜΚΟ, οι οποίες παλεύουν μαζί του για το δίκιο των προσφύγων, και  για την προκοπή του τόπου.
Γι αυτό και ο Χρυσοχοίδης τρέχει … επικοινωνιακά.
Γι αυτό και συνελήφθη χθες ο κτηνοτρόφος στον Έβρο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο… ναι, εκείνος που του επιτέθηκαν μέσα στη γη του τρελαμένοι «ικέτες» που είχαν περάσει παράνομα στην Ελλάδα.
Και έτσι έχουμε το παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο στην μπανανία μας, να αφήνονται συνεχώς ελεύθεροι από τις φυλακές σκληροί κακοποιοί, λόγω του ν. Παρασκευόπουλου, να ορίζεται δικάσιμος και να μην κρατείται σχεδόν κανένας συλληφθείς κακοποιός, και να οδηγούνται στο αυτόφωρο κανονικοί νομοταγείς πολίτες, επειδή αντέδρασαν στην επίθεση που δέχτηκαν από «δυστυχείς πρόσφυγες».
Κάποιοι εκ των οποίων έβαλαν φωτιά στη Μόρια, και συνεχίζουν να βάζουν φωτιές και σε άλλες δομές, και σε άλλα χοτ σποτς ανά την Ελλάδα.
Με κάποιους να ανησυχούν για υβριδική μορφή πολέμου εκ μέρους του Ερντογάν.
Μια πρόβα τζενεράλε δηλαδή του τι έχει να γίνει στα μετόπισθεν όταν ο Σουλτάνος δώσει την εντολή για σαμποτάζ, την ώρα που ο στρατός μας θα πολεμάει τον Τούρκο στα μέτωπα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πάρε και φωτιές σε κατοικημένες περιοχές, πάρε και κυκλώνες, πάρε και κανένα ηφαίστειο οσονούπω…
Λες και μας κυβερνάει ο Τσίπρας ένα πράγμα, ο οποίος έχει βρει τη χαρά του με όλα αυτά τα κακά που μας βομβαρδίζουν, και έχει βάλει κιλάκια, πήρε χρώμα… και τώρα αντί να ασχολείται με τη σωτηρία της Ελλάδας, ασχολείται με γραφιστικές τέχνες σχεδιάζοντας λογότυπα…
Πάλι καλά να λέμε, διότι κάποιες φήμες ποταπών, ονόματα δεν λέμε, τον ήθελαν να συμμετέχει στο νέο Πάουερ οφ Λαβ που ετοιμάζει ο ΣΚΑΙ!
Σκοτούρες άλλωστε δεν έχει. Μια χαρά συνεχίζουν την εφαρμογή των πολιτικών του οι νέοι κυρίαρχοι του Μαξίμου.
Με μόνη διαφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πίστευε και τα έκανε. Οι καινούργιοι απλά τα κάνουν… αλλά δεν τα πιστεύουν, ή τουλάχιστον έτσι λένε.
Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, αυτό το 2020 που θέλει μερικούς ακόμη μήνες για να μας αφήσει, θα μας φέρει κι άλλα.
Και σίγουρα, αν κρίνουμε από αυτά που ζήσαμε, δεν θα είναι καλά.
Με τους μόνους που χαίρονται να είναι οι απολιτίκ συμπατριώτες μας που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα, αρκεί ο ΜΠΑΟΚ να κερδάει, και τα σκυλάδικα να λειτουργούν, έστω απόγευμα.
Για όλους τους υπόλοιπους η ζωή συνεχίζεται με άγχος, και η χώρα προχωράει τρεκλίζοντας  προς τον κρημνόν, αυτή τη φορά χωρίς την ώθηση του Μπαρουφάκη, και με δεξιά κυβέρνηση που όμως έχει αριστερό πρόσημο σε μερικά καίρια ζητήματα π.χ. μεταναστευτικό,  και πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο (κυρίως τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματία).
Αυτή την ώρα διανύουμε το τρίχινο γιοφύρι…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου