12.9.20

Σκέψεις περί Πολάκη και άλλων τινών…


Πολλοί φίλοι και συναγωνιστές μου, εξέφρασαν εντόνως χθες την δυσαρέσκεια τους, για την απουσία της πλειοψηφίας των βουλευτών της ΝΔ, από την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του αθυροστόμου Πολάκη.




Μεγάλο το δίκιο τους, και συμμερίζομαι την ανησυχία τους, όμως εκπλήσσομαι που αντίδραση αυτής της εντάσεως, δεν υπήρξε, όταν η κυβέρνηση της αυτοδύναμης από την εκλογική διαδικασία της 7/7/19, Ν.Δ, συνεκροτήθη με πολλούς ΠΑΣΟΚΟΥΣ υπουργούς, και μάλιστα της Σημιτικής ενδοτικής τάσεως, Δρασιτες, που πολέμησαν την κυβέρνηση Σαμαρά, και φυσικά γραμματείς ποταμίσιους, που ως βουλευτές ψήφισαν την εθνοπροδοτική συμφωνία των Πρεσπών...


Παραλλήλως ο κρατικός μηχανισμός γέμισε από ό, τι περίεργο κυκλοφορεί στην Ελλαδική κρατικοδίαιτη αγορά, , υπό το πρίσμα της ανεκτικότητος και της ισότητος. 
Θεωρήθηκε πχ φυσιολογικό και αήττητο προσόν, να γράφει στο βιογραφικό του κάποιος ότι είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητος, και διοργανωτής του 1ου gay pride,και ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, και να του εμπιστεύεται ο υπουργός θέση σε <ευαίσθητο> φορέα.
Εκτός τούτου, κανείς απ όλους τους δικαίως δυσαρεστημένους από την απουσία των βουλευτών στην ψηφοφορία, δεν εξανέστη, όταν τιμώντας τους αγώνες της Αριστεράς, υποχρεώθηκαν, οι λαλίστατοι Εθνοπατέρες της παράταξης μας, να ψηφίσουν για ΠτΔ, την άοσμη και αριστερόστροφη Κατερίνα.
Κανείς δεν ήλεγξε, απ όλους τους διαμαρτυρομένους, τους βουλευτές, γιατί δεν ζητούν να τηρήσει η κυβέρνηση ό, τι προεκλογικά υπεσχέθη για το λαθρομεταναστευτικό, και τις κλειστές φυλασσόμενες δομές, τους 14 αυτούς μήνες της Κυβερνήσεως της χώρας, και φυσικά κανείς δεν τόλμησε από τους βουλευτές να θέσει το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης της άθλιας συμφωνίας των Πρεσπών, που οι Σκοπιανοί, έχουν καταπατήσει κάθε άρθρο της, δίνοντας μας σαφώς το δικαίωμα, να ζητήσουμε την επαναδιατύπωσή της.
Η σκέψη μου λοιπόν με οδηγεί σε δύο συμπεράσματα:
1.Θεωρούνται από τους πολλούς ήσσονος σημασίας τα προαναφερθέντα, για τα οποία οι βουλευτές μας, εξελέγησαν να υπηρετήσουν, και δεν το πράττουν, και γι αυτό δεν τους ελέγχουν, σιωπώντας
2.Η επικοινωνιακή τακτική, ευτελής εν πολλοίς, έπεισε τους συναγωνιστές μου, ότι το μείζον, είναι η μη άρση της ασυλίας του Πολάκη. Λογικά θα έπρεπε, έχοντας την πλειοψηφια, να φροντίσουμε δια νόμου, να μην έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το κάθε ανδρείκελο την βουλευτική του ασυλία για ότι παράνομο πράττει.
Φίλοι μου, η κατά περίπτωση απαιτησή μας από τους εκπροσώπους μας να είναι συνεπείς, είναι λανθασμένη.
Οι Εθνοπατέρες, οφείλουν να έχουν άποψη, λόγο, και δύναμή, να υπερασπίζονται τα δίκαια του προγράμματος και του ιδεολογικού πλαισίου της ΝΔ, πάντοτε, και όχι κατόπιν άνωθεν εντολής.
Άλλωστε βλέποντας τα ονόματα των κοινοβουλευτικών που δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία, συναντώ πολλούς στενούς συνεργάτες του ΠΘ, και φυσικά και βουλευτές επικρατείας ,και μου γεννάται η απορία, πως αυτοί που επείσθησαν να ψηφίσουν το Κατερινιώ, για το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα, δεν επείσθησαν να αφαιρέσουν το δικαίωμα από έναν βωμολόχο συνάδελφό τους, να κρύβεται πίσω από την βουλευτική ασυλία, για τις έκνομες πράξεις του;
Μεσούντος του εξαιρετικά δυσκόλου Σεπτεμβρίου, δεν θα ήθελα να στενοχωρήσω κανέναν, όταν μάλιστα η Πατρίδα κινδυνεύει, αλλά το πρόβλημα αναδεικνύει, ότι ο γυαλός είναι όπως ήταν πάντοτε, απλώς στραβά αρμενίζουμε, ΕΜΕΙΣ, οι διαχρονικοί αγωνιστές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Η λύση είναι γνωστή μας: εγρήγορση και απαίτηση απ αυτούς που εκλέξαμε, να τιμούν την ψήφο εμπιστοσύνης που τους δώσαμε.

Μαρία Γιαλαμά (από το Facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου