29.1.21

Το ίντερνετ, ο Όργουελ, και ο… Αρκουδέας!

Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα ασχολείται 24/7 με τις καταγγελίες της  νέας Μαντώς Μαυρογένους, της Μπεκατώρου δηλαδή, και την επαγγελματική «αυστηρότητα» του αριστερού ανθρωπιστή Κιμούλη ως θιασάρχη πριν από 20 χρόνια, η Κίνα πραγματοποιεί «πρωκτικούς ελέγχους» για covid σε όσους την επισκέπτονται, και η  ΕΕ διεξάγει έναν πρωτοφανή πόλεμο χαρακωμάτων με τις εταιρίες παραγωγής εμβολίων.

Οι οποίες εταιρίες ενεργώντας ως αυτό που είναι (ιδιωτικές κερδοσκοπικές) προτιμούν να δώσουν τα εμβόλια σε όποιον πληρώνει παραπάνω, άσχετα αν για να τα παράξουν πρόλαβαν και τα πήραν χοντρά από την ΕΕ.

 

 

Με την Μέρκελ να κάνει «την Κινέζα», αφού πρώτη αυτή προχώρησε σε υπόγεια ντιλς με τους φαρμακοβιομηχάνους για το καλό του λαού της.

Ένας πόλεμος μεταξύ βουβαλιών, με την Ελλάδα ως βάτραχο να παρακολουθεί αμήχανη, και με τη κυβέρνηση των αρίστων να βλέπει το όραμά της για μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού να ξεθωριάζει.

Όποιος πρόλαβε μάλλον πρόλαβε.

Οι συνήθεις ύποπτοι δηλαδή, ήτοι οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι μετακλητοί, οι εν γένει κομματικοί παρατρεχάμενοι, και λοιποί επιτήδειοι.

Οι υπόλοιποι, υπερήλικες, ευπαθείς κλπ ακόμη περιμένουν στο ακουστικό τους.

Όσο για τους υγιείς κάτω των 65, αν όλα πάνε καλά τότε θα εμβολιαστούν γύρω στο 2024… αν ζουν ως τότε...

 

Τσάμπα δηλαδή τα φαντεζί σόου του Νικ Χαρντ, που με συνοδεία γαλονάδων, ΕΚΑΜ, και ΜΑΤ, υποδέχονταν τα πρώτα 2-3 χαρτοκιβώτια με τα εμβόλια στα σύνορα, δημιουργώντας προσδοκίες για ανοσία της αγέλης και άνοιγμα επιτέλους των τσιπουράδικων και των πατσατζίδικων.

Και ενώ όλοι περιμένουμε τη σειρά μας να εμβολιαστούμε, οι ειδικοί συνεχίζουν τα ήξεις αφήξεις, τη μια για τη χρησιμότητα της μάσκας, την άλλη για το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και τα νυχάδικα, και την παραάλλη για να μας πουν πως οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Εν τω μεταξύ χάσαμε τον Νικ Χαρντ από τις οθόνες μας, αλλά τουλάχιστον κερδίσαμε την Μπεκατώρου, και άλλες λαμπερές «σταρ» που κάπως όψιμα θυμήθηκαν τις «θυσίες» που έκαναν για να χτίσουν τη καριέρα τους…

Με τα κανάλια να έχουν βρει την υγειά τους, και τους Εισαγγελάτους να κεραυνοβολούν τους διάφορους σιτεμένους σάτυρους που στα νιάτα τους «φλέρταραν» με  ανοίκειους τρόπους  τις διάφορες μπίμπο πάνω στις οποίες κτίσθηκε ολόκληρο το νεοελληνικό γιαλαντζί σταρ σύστεμ (χώρια τα χρυσά μετάλλια).

Να δείτε που σε λίγο θα δοθεί βήμα και στην Τζούλια Αλεξανδράτου, για να μας πει πως έζησε και εκείνη την αρσενική σεξιστική βία πάνω στο αθώο της κορμί.

Που ξέρετε… μπορεί να βγει και ο Λεπά για να καταγγείλει πως τόσα χρόνια όλες οι λυσσασμένες γκρούπις του ποθούσαν  το κορμί του και καμία τη ψυχή του…

Πάντως, εμείς μπορεί να έχουμε την ενημέρωση που μας αξίζει, με τη λίστα Πέτσα να οριοθετεί το τι ακριβώς μαθαίνουμε, και ποια θα είναι η πληροφόρησή μας, αλλά κάτι ανάλογο γίνεται και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και άντε να το δεχτούμε ότι στη Ρωσία, στο Ιράν, στη Τουρκία, στη Β. Κορέα, στη Κίνα… οι ειδήσεις είναι ελεγχόμενες λόγω της ιδιομορφίας των καθεστώτων τους.

Άντε να δεχτούμε και πως το ίδιο συμβαίνει στις καπιταλιστικές ΗΠΑ, όπου τα ΜΜΕ είναι σε διαρκή αγαστή συνεργασία με το κεφάλαιο και τα συμφέροντα που κυβερνούν…

Αλλά και το ίντερνετ;

Αυτό το ελεύθερο λαϊκό βήμα;

Αυτή η παγκόσμια ηλεκτρονική εκκλησία του Δήμου;

Χάρη στην οποία ο κάθε πολίτης του πλανήτη έχει αποκτήσει δικαίωμα στην πρωτογενή και ανόθευτη ενημέρωση;

Αν κρίνουμε λοιπόν από το YouTube (για παράδειγμα), τότε ο Μπιγκ Μπράδερ του Όργουελ ζει και βασιλεύει.

Διότι αυτή η δημοφιλής και σχεδόν μονοπωλιακή πλατφόρμα βίντεο, που ανήκει στην Google, έχει ήδη «κατεβάσει» πάνω από 500.000 βίντεο τα οποία δεν συμφωνούν με το επίσημο αφήγημα και την επίσημη γραμμή των απανταχού κρατούντων αναφορικά με τηνπανδημία.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της CEO του YouTube Susan Wojcicki, αυτή ήταν η Νο1 προτεραιότητα της εταιρίας της τον χρόνο που μας πέρασε.

Όπως λέει, «τροποποιήσαμε τις πολιτικές μας έτσι ώστε να αφαιρούνται αμέσως όλες οι παραπλανητικές πληροφορίες σε σχέση με τον κορονοϊό… ότι δεν συμφωνεί με την επιστημονική πραγματικότητα και με τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατεβαίνει αμέσως…».

Συμπληρώνοντας πως «θέλουμε οι πολίτες να αντιληφθούν τη σημαντικότητα του εμβολιασμού, προσφέροντάς τους μόνο ορθή επιστημονική πληροφόρηση, έτσι ώστε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις».

Με διάφορους αμφισβητίες να σημειώνουν πως και το YouTube παίζει πολύ καλά το παιχνίδι των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών, που θέλει την πλύση του εγκεφάλου των πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη προκειμένου να δεχτούν τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πριν βγουν στη δημοσιότητα οι σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων.

Το YouTube λοιπόν, ακολουθεί κατά πόδας το άλλο παντοδύναμο μονοπωλιακό μέσο, Facebook, το οποίο πρώτο ξεκίνησε τον απόλυτο έλεγχο του τι μεταδίδεται, στην ουσία καταργώντας την ελευθερία της γνώμης, και εφαρμόζοντας οργουελικές μεθόδους λογοκρισίας σε όποια άποψη (σωστή ή λάθος) δεν συμφωνεί με το επίσημο αφήγημα, το οποίο στην ουσία χρησιμοποιεί την πανδημία και τον φόβο του κορονοϊού για να περάσει μια συγκεκριμένη ατζέντα η οποία αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτή χωρίς αντιδράσεις.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, μιλάμε για ιδιωτικές πλατφόρμες, όχι δημόσιες, και άρα ότι θέλουν κάνουν, και σε όποιον αρέσει.

Για τους υπόλοιπους υπάρχουν πάντα οι γειτονιές και τα καφενεία (αν ποτέ ανοίξουν) για να ανταλλάσουν ελεύθερα τις όποιες αιρετικές απόψεις τους.

Σάμπως οι αρχαίοι το ίδιο δεν έκαναν στην αγορά, στα λουτρά, και στα γυμναστήρια;

Είχαν μήπως ιντερνέτι και ινμπόξια , που θα ‘λεγε κι η Γιούλα η Μπουρδόλη;

Έτσι λοιπόν, αν κρίνουμε από την δική μας ενημέρωση από τα «αδέκαστα» και πάντα ελεύθερα ΜΜΕ,  και από τους δυο φάρους της παγκόσμιας ενημέρωσης (YouTube και Facebook), τότε εύκολα συμπεραίνουμε πως το «1984» είναι εδώ και μάλλον θα μείνει.

Ο εφιάλτης του Όργουελ πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια μας, και δεν απέχει πολύ ο καιρός που οποιαδήποτε εναλλακτική άποψη ή πληροφορία (για όλα τα ζητήματα) θα είναι και ποινικά κολάσιμη, με τους πολίτες (παντού στον κόσμο) να ζουν μέσα σε ένα δυστοπικό μάτριξ προπαγάνδας, που θα πηγάζει από και θα εξυπηρετεί τους φίλα προσκείμενους στο εκάστοτε καθεστώς επιχειρηματίες.

Με αποτέλεσμα να είναι σήμερα επίκαιρος ο Μαρούδας, εκείνος ο υπουργός Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που πολεμούσε ανεμόμυλους, και που όταν ξεκίνησαν να μεταδίδονται (άτυπα) τα δορυφορικά κανάλια στην Ελλάδα, είχε πει το περίφημο «θα καταρρίψουμε τους δορυφόρους», στέλνοντας παράλληλα τα ΜΑΤ με τον Αρκουδέα στον Υμηττό και στον Χορτιάτη για να πράξουν τα δέοντα…

Τι θα έλεγε σήμερα άραγε;

 Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου