20.4.22

Καλή Ανάσταση είπαμε;

Την κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν την πρόλαβα, πρόλαβα όμως εκείνη του μπαμπά Μητσοτάκη για την οποία θυμάμαι πολύ καλά, σαν χθες, ότι είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως η χειρότερη της μεταπολίτευσης.

Τότε βέβαια τα ΜΜΕ ήταν όντως ανεξάρτητα, και έπαιζαν πολύ καλά τον ρόλο τους, που σε συνθήκες δημοκρατίας είναι εκείνος της αντιπολίτευσης στην εκάστοτε εξουσία.

Καμιά σχέση δηλαδή με τη σημερινή κατάσταση-κατάντια.


Δεν ξέρω
 αν εκείνη η κυβέρνηση ήταν όντως κακή,  ή απλά μπροστά από την εποχή της. Αυτό θα το βρει ο ιστορικός του μέλλοντος, και ίσως η… υπΕρεσία.

Θυμάμαι όμως ότι στηρίζονταν στην ψήφο ενός (αποστάτη) βουλευτή (σας θυμίζει κάποιον άλλον;) ονόματι Κατσίκη, και εκτός των άλλων είχε προσπαθήσει να ξεπουλήσει βραχονησίδες, λιμάνια, τσιμεντοβιομηχανίες, τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, και γενικά δημόσια περιουσία, και μάλιστα χωρίς μνημόνια, χωρίς τρόικες, και χωρίς τους «κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι» πάνω από το κεφάλι της.

Και σαν δωράκι στους πρώιμους νεοφιλελέδες, εκτός από τις τερατώδεις αυξήσεις στη βενζίνη, στο πετρέλαιο,  και στα διόδια (εν μία νυκτί)  είχε στείλει στο ειδικό δικαστήριο τον Ανδρέα, έπαιζε με τους Μαυρίκηδες, και επιπλέον έκλεινε το μάτι και στον…  Ντεγκρέτσια.

Τουρλουμπούκι…


Εν ολίγοις ήταν μια μαύρη τριετία, στην οποία ευτυχώς έβαλε τέλος ένας «ιππότης με γυαλιστερή πανοπλία», οπότε και επιστρέψαμε στα κανονικά μας.

Μέχρι που έσκασε μύτη η κυβέρνηση Συριζανέλ, και τα είδαμε όλα.

Αυτή όντως ήταν η χειρότερη κυβέρνηση έβερ.

Πηγαίναμε για ύπνο το βράδυ  και δεν ξέραμε τι θα μας ξημερώσει.

Θα έχουμε συσσίτια;

Θα μας βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ;

Θα τρώμε τους πελεκάνους και τα φλαμίνγκο του Αττικού Πάρκου, όπως έκαναν στη Βενεζουέλα, χώρα πρότυπο των συριζαίων;

Κανείς δεν ήξερε…

Ευτυχώς τελικά την βγάλαμε σχετικά καθαρή, και σήμερα οι ιδεοληπτικοί κατσαπλιάδες συριζαίοι αποτελούν παρελθόν, ενώ το κόμμα του συγκαμένου διελύθη στα εξ ων συνετέθη, με τον ίδιο να αλλάζει καριέρα και να παριστάνει σήμερα τον κοσμοπολίτη πλέιμποι, ή ένα είδος σιτεμένου ζεν πρεμιέ μέσα από τα σόσιαλ μύδια. Ινφλουένσερ και έτσι…

Έχουμε όμως τον Κυριάκο… μπρρρ…..

Έναν, όπως αποδείχτηκε, γνήσιο γιο του μπαμπά, και αδερφό της αδερφής, και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. 


Που κλείνει οσονούπω αισίως την δική του τριετία, με όλα τα κακά του κόσμου πάνω στο κεφάλι μας, και όχι μόνο δεν ακούγεται κιχ από τα αδέκαστα ΜΜΕ, αλλά ούτε φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος νεόκοπος ιππότης για να μας απαλλάξει από το κακό που μας βρήκε.

Αντικειμενικά μιλώντας, η σημερινή κυβέρνηση παίζει άνετα να είναι η χειρότερη από την εποχή του Τσολάκογλου, ο οποίος είχε κι ένα άλλοθι… είχαμε κατοχή.

Σήμερα, χωρίς κατοχή, χωρίς μνημόνια, έχουμε τους περισσότερους (αναλογικά) νεκρούς από κορονοϊό στον πλανήτη, τεράστια ακρίβεια, απλησίαστες τιμές ενέργειας, ρεκόρ πληθωρισμού, ανεργία, χαμηλούς μισθούς, ανύπαρκτες συντάξεις, φωτιές, πλημμύρες, χιόνια, σεισμούς, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εκτός από τον προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο, τώρα έχουμε και έναν καινούργιο που μας προέκυψε χάρη στη προχωρημένη διπλωματική διαίσθηση του Κυριάκου…  τον Ρώσο με τα πυρηνικά του!

Μάλιστα! Με 10-12 κρούσματα την ημέρα στηνόμασταν στις τηλεοράσεις κρεμασμένοι από τα χείλη του Δρος Τσιόδρα και του Νικ Χαρντ, ενώ χρειάζονταν να στείλουμε sms για να βγάλουμε έξω τα σκουπίδια, και τώρα με 60-70 νεκρούς την ημέρα (δυο γεμάτα λεωφορεία!) δεν τρέχει τίποτα… ανέμελοι και χαλαροί σαν τον πρωθυπουργό μας.

Επί Σημίτη είχαμε 9% πληθωρισμό και όλοι έπνεαν μένεα εναντίον του, και τώρα με το ίδιο ποσοστό το μόνο που μας απασχολεί είναι αν έχει καινούργια γκόμενα ο Μάνος ο Δασκαλάκης.

Κάποιοι μας δουλεύουν δηλαδή, κι αυτό ήταν φυσικό κι επόμενο αφού επιλέξαμε έναν ανεπάγγελτο γόνο για να μας κυβερνήσει, παρέα με 2-3 άλλους εξίσου ανεπάγγελτους, κάποιους μάλιστα σαφώς διανοητικά καθυστερημένους, που «υπουργεύουν» ιδιοτελώς για χάρη των φίλων τους επιχειρηματιών.

Και με μια κίνηση ματ ο Κυριάκος, αντί να φτιάξει δικά του ΜΜΕ (όπως προσπάθησε με τον Κοσκωτά ο Ανδρέας), ή αντί να κλείσει τα υπάρχοντα, όπως προσπάθησε ο Τσίπρας, απλά χρηματοδοτεί γενναιόδωρα τα υπάρχοντα, και τσουπ… καμιά κριτική στο έργο του.

Τουναντίον… αν εξαρτάσαι για πληροφόρηση από τα συμβατικά ΜΜΕ, τότε έχεις την εντύπωση πως ζούμε στο Μονακό των Βαλκανίων.

Όλα πάνε πρίμα δηλαδή…

Ελλάδα: Τηλεοπτική κληρονομική δημοκρατία… ή απλά κλεπτοκρατία.

Μια (ευρύτερη) οικογενειακή επιχείρηση. Με τα κέρδη να φεύγουν μαύρα εις το εξωτερικόν.

Αυτά λοιπόν ζούμε, οδεύοντας προς τη Κυριακή του Πάσχα, με το αρνάκι στα 14 ευρώ το κιλό, και την αμόλυβδη στα 2,30 ευρώ το λίτρο… για το ρεύμα δεν το συζητώ… θα το λύσει το θέμα η κυβέρνηση όταν με το καλό αποφασίσει να συσκεφθεί επί του ζητήματος, και αν της το επιτρέψει η ΕΕ.

Προς το παρόν όμως έχουμε τον υπουργό Υπανάπτυξης που παλεύει με τα θηρία για το καλό μας, εγκαινιάζοντας ον κάμερα μπακάλικα φίλων του, και τον άλλον εκείνον της Ανεργίας, με την ειδική τεχνογνωσία, που είδε ότι οι φίλοι του ιδιώτες δεν μπορούν τελικά να βγάλουν τις συντάξεις, οπότε τις ανέθεσε στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους… τους εν δυνάμει συνταξιούχους.

Κι αν γίνει λάθος στους υπολογισμούς… θα το κοιτάξουμε και θα το διορθώσουμε εν ευθέτω χρόνω. Στο αγελαδοκούρεμα δηλαδή.

Μιλάμε για επιτελικό κράτος, όχι αστεία…

Πάντως, όπως λέει ο φίλος μου ο Μήτσος, πάντα οξύνους και επίκαιρος, μπορεί ο Αλέξης να έψαχνε το λεφτόδεντρο, όμως ο Κυριάκος βρήκε το… κλεφτόδεντρο, το οποίο αν δεν μαδήσει εντελώς δεν βλέπουμε εκλογές.

Καλό Πάσχα λοιπόν, και καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 Strange Attractor

ΥΓ-Ο διορισμένος (εκτός ΑΣΕΠ) στη βουλή, γιος του βουλευτή της ΝΔ κ.Δημοσχάκη εξελέγη πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων βουλής (νερουλάδες, κλπ) με τη στήριξη του… ΣΥΡΙΖΑ! Κάτι θα ξέρει το παιδί.

Πάντως η ΝΔ έσπευσε να τον διαγράψει από τις τάξεις της… τον γιό, όχι τον μπαμπά.

ΥΓ2- Ανοίγουν, ακούω, νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία για όσους παραλαμβάνουν απροετοίμαστοι τους λογαριασμούς ρεύματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου