22.10.12

Τεταμένη η κατάσταση στο Α.Π.Θ.


Όπως σας υποσχεθήκαμε το μεσημέρι, έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την ένταση που προκλήθηκε σήμερα στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στην πτέρυγα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής κος Αναγνωστόπουλος, θέλησε να οργανώσει ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από καθηγητές και φοιτητές, η οποία θα μετέβαινε στους χώρους του Τμήματος με σκοπό να καθαρίσουν και να μαζέψουν τους λόφους από σκουπίδια που έχουνε συσσωρευτεί λόγω της οικονομικής εμπλοκής του Πανεπιστημίου με τους εργολάβους καθαριότητας.


Η προσπάθεια βρέθηκε δύο φορές σήμερα αντιμέτωπη με την μήνη των αριστεριστικών παρατάξεων (ΑΡΕΝ, ΠΚΣ και λοιπές) γιατί θεωρήθηκε... απεργοσπαστική.
Οι αριστεροί για άλλη μια φορά παίζουν το παιχνίδι των συμφερόντων που μαίνονται το Πανεπιστήμιο. Προφασιζόμενοι την υποστήριξη των απλήρωτων υπαλλήλων των εργολάβων, προασπίζονται τα συμφέροντα των εργολάβων καθαριότητας και συγκαλύπτουν την σκανδαλώδη διαχείριση του Πανεπιστημίου από τον τωρινό Πρύτανη.

Η κατάσταση την οποία με τόση θέρμη
υπερασπίζονται οι αριστεριστές
Έτσι, απαγόρευσαν να γίνει το αυτονόητο, να προσπαθήσουν δηλαδή από κοινού καθηγητές και φοιτητές να ευπρεπίσουν το χώρο στον οποίον ζουν και εργάζονται μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους. 

Μάλιστα, τη δεύτερη φορά ήρθαν επί το έργον και εργολαβικοί υπάλληλοι, ένας εκ των οποίων έλεγε σε φοιτητή ότι αυτός θεωρεί το Πανεπιστήμιο εργοδότη του και δεν θα αφήσει κανέναν να το καθαρίσει.

Αυτό το γαϊτανάκι, εργολάβων-υπαλλήλων-αριστερών, θέλει να συνεχιστεί η υποβάθμιση του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας για να συνεχίσουν να λυμαίνονται τα εκατομμύρια των κονδυλίων που σκορπάμε για τη διατήρηση της ευπρέπειας του, χωρίς αυτή ποτέ να επιτυγχάνεται.

Λαίλαψ

1 σχόλιο:

  1. Εκτός από τους φοιτητές (που προφανώς δεν ήταν μόνο πολιτικοί μηχανικοί, αλλά ο γνωστός αχταρμάς), οι παριστάμενοι εργολαβικοί απαγόρευσαν την πρόσβαση στις αίθουσες με σαφή και έντονο τρόπο. Απευθυνόμενοι στους φοιτητές είπαν ότι μεθαύριο θα έρχονται οι φοιτητές, θα καθαρίζουν πρώτα οι ίδιοι και μετά θα γίνεται μάθημα. Αυτή, είπαν, είναι η κατάντια του δημόσιου πανεπιστημίου που ιδιωτικοποιείται, επιχειρηματικοποιείται και φυσικά χάνεται η δωρεάν παιδεία. Υπερβολικά φυσικά τα επιχειρήματα, αλλά ας τους δώσουμε ένα δίκιο απελπισίας.
    Στην πραγματικότητα, αυτούς τους ανθρώπους τους χρησιμοποιούν όλοι ασύστολα. Τα πράγματα, δυστυχώς, είναι απολύτως απλά: Με την κείμενη νομοθεσία, δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να γίνουν υπάλληλοι του πανεπιστημίου ή της (αμαρτωλής) Εταιρείας Αξιοποίησης. Απλώς, τους χρησιμοποιούν οι Συριζιώτες για σκληρή αντιπολίτευση και αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο Πρύτανης γιατί θέλει να ασχολείται η κοινή γνώμη με άλλα και όχι με θέματα διαχείρισης του ΑΠΘ που τον αφορούν ή και γιατί προδοκά μελλοντικά οφέλη στην κεντρική πολιτική σκηνή και όλοι οι περίεργοι θολο-αριστεροί κύκλοι για κατάργηση του Νόμου για την παιδεία, εκλογές συμβουλίου κ.λπ.
    Εάν επιμένουν όλοι να συντηρούν τα σκουπίδια, η μόνη λύση είναι η άμεση διακοπή της χρήσης των χώρων με σκουπίδια, δηλαδή αναστολή της διδασκαλίας των μαθημάτων. Και εάν κάποιος δεν ενοχλείται από τα "αγωνιστικά" σκουπίδια, ας τα πάρει στο σπίτι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή