14.10.12

Υπάρχουν και χειρότερα!


Μπορεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να έχει καταντήσει λούνα παρκ της ανομίας και της εγκληματικότητας, αλλά τα σκήπτρα συνεχίζει να  τα διατηρεί η Αμερική.

Μάλιστα, η κατάσταση εκεί, με την ανεργία, και την κρίση (που ας μη ξεχνάμε ότι από εκεί ξεκίνησε), οδήγησε ακόμη και τους αστυνομικούς στο να διαμαρτύρονται για την γενικευμένη εγκληματικότητα.


Έτσι, το προσωπικό της αστυνομικής διεύθυνσης του Detroit στο Michigan, προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι η πόλη τους είναι πλέον ανεξέλεγκτα επικίνδυνη!
Ο νομικός σύμβουλος της  ομοσπονδίας των αστυνομικών υπαλλήλων του  Detroit (DPOA), Donato Iorio, δήλωσε πως τα μέλη της πραγματοποίησαν πορεία χθες, με σκοπό να ενημερώσουν το κοινό ότι πάσχουν από λειψανδρία, εργάζονται κοπιαστικά, και τις περισσότερες φορές φοβούνται για την ζωή τους.
Το Detroit είναι η πιο βίαιη πόλη της Αμερικής, και τα ποσοστά δολοφονιών είναι τα υψηλότερα στην χώρα.
Σύμφωνα με την DPOA, στο Detroit  διεξάγεται καθημερινά ένας πόλεμος, μόνο που δεν είναι πόλεμος εναντίον των κακοποιών, αλλά εναντίον των αστυνομικών.
Μάλιστα, πέρα από τους κακοποιούς, η αστυνομία της πόλης έχει να αντιμετωπίσει και την ελλιπή στελέχωση, αφού από την αρχή του φετινού καλοκαιριού, έχουν φύγει εκατοντάδες αστυνομικοί, από μια συνολική δύναμη 2.000 ανδρών και γυναικών.
«Οι αστυνομικοί θα πρέπει να μας προστατεύουν», λέει ο Iorio, «αλλά για να το κάνουν, θα πρέπει να υπάρχουν. Οι περισσότεροι φεύγουν διότι δεν αντέχουν να εργάζονται σε 12ωρες βάρδιες, με ελάχιστα χρήματα… έχουν χάσει το ηθικό τους».
Για αυτό και η ομοσπονδία των αστυνομικών προειδοποιεί όλους όσους θέλουν να επισκεφτούν το Detroit, να προσέχουν πολύ.

Η πόλη διαθέτει σήμερα τους λιγότερους αστυνομικούς από κάθε άλλη φορά, ενώ παράλληλα οι δείκτες της εγκληματικότητάς της είναι σε ιστορικά υψηλά. 

S.A.

1 σχόλιο:

  1. Για αυτό σχεδιάζεται reboot της γνωστής ταινίας Robocop (η οποία διαδραματίζεται στο Detroit)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή