23.10.12

Το πολιτικό τσίρκο συνεχίζεται.


Κάποιοι πολιτικοί μας ταγοί κάνουν τα πάντα προκειμένου να δουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό.
Αλλιώς δεν εξηγείται το «πείσμα» τους, ακόμη κι αυτή την ύστατη στιγμή, όπως και η προσπάθειά τους να κάνουν «στιβαρή» αντιπολίτευση, όντας κυβέρνηση.

 

Έτσι, μπροστά στον κίνδυνο να εξανεμιστούν πολιτικά, η ΔΗΜΑΡ του κυρ Φώτη, και το θνησιγενές Πασόκ του Βενιζέλου, στύλωσαν τα πόδια, παίζοντας ένα γεμάτο ρίσκα αντιμνημονιακό παιχνίδι, που στην ουσία είναι ρίξιμο των ζαριών, με στοίχημα την Ελλάδα.
Ξεχνώντας λοιπόν πως συγκυβερνά, και πως δεν είναι πια στην αντιπολίτευση, από όπου μπορεί να λέει ότι του κατέβει, ο Φώτης Κουβέλης αποφάσισε να «αντισταθεί» στην τρόικα, οδηγώντας όμως την χώρα σε μια νέα πολιτική και οικονομική κρίση.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά, δήλωσε κάθετα αντίθετος αυτός και οι βουλευτές του στις απαιτήσεις της, και είπε ότι δεν πρόκειται να τα ψηφίσει, και ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους. «Θα μείνω σταθερός και αμετακίνητος στις θέσεις μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο έτερος συγκυβερνών, και πάλαι ποτέ πειθήνιο σκυλάκι της τρόικας, θυμήθηκε κι αυτός πως είναι «σοσιαλιστής», και ως άλλος αντιπολιτευόμενος, ζήτησε συνολική διαπραγμάτευση σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο από τον Αντώνη Σαμαρά.
Είναι ο ίδιος, που σε κάποια άλλη συγκυβέρνηση, όταν ακόμη είχε το πάνω χέρι, κατηγορούσε τους άλλους ως «αντιπολιτευόμενους συγκυβερνώντες».
Αλλά δεν πειράζει, αυτός θα τη βρει από τον Λοβέρδο, και τους λοιπούς συντρόφους, όσοι τέλος πάντων του έμειναν, και δεν έσπευσαν να συστρατευτούν με τον Πάντζα και την Δούρου.
Ο πρόεδρος του Πασόκ λοιπόν, χαρακτήρισε προκλητικό το να ανοίγεται θέμα για τα εργασιακά, το οποίο, λέει,  δε συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα, και ουσιαστικά ζήτησε την αποσύνδεσή του από τα άλλα μέτρα.
Εργατοπατέρας κι αυτός! Κανονικός Φωτόπουλος!
Και οι δυο άνδρες, Κουβέλης και Βενιζέλος, στην ουσία θέλουν να απομονώσουν την ΝΔ του Σαμαρά, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή είναι το μόνο κόμμα που θέλει αλλαγές στα εργασιακά. Έτσι, ελπίζουν πως θα αποστασιοποιηθούν στη συνείδηση των ψηφοφόρων από τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται, με σκοπό να διασωθούν πολιτικά.
Από την πλευρά του, ο Σαμαράς, που μάλλον συνεχίζει να είναι ο μόνος σώφρων πολιτικός αρχηγός,  απηύθυνε δραματική έκκληση, ζητώντας από τους εταίρους του στη κυβέρνηση να συμβιβαστούν, πριν μας πατήσει όλους το τρένο.
«Κριτήριό μου είναι η Ελλάδα και το μέλλον της, και πίσω δεν κάνω», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να τονίσει ότι όποιες αποφάσεις λάβει, θα έχουν ως κύριο κριτήριο της διασφάλιση της σωτηρίας της χώρας.
Και συνέχισε λέγοντας πως «Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε», αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς το ποιοι θα είναι οι υπεύθυνοι για μια τυχόν  κατάρρευση της κυβέρνησης, και για τα μελλοντικά πανηγύρια του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών δραχμολάγνων.
Και τέλος, να μη ξεχάσουμε τον πολλά βαρύ Πάγκαλο, που επανεμφανίστηκε ξαφνικά, δηλώνοντας όψιμα … Σαμαρικός.
Τι άλλο θα δούμε στο τσίρκο που λέγεται Ελλάς;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου