23.10.12

Συνεχίζεται η faux-αντισυστημικοποίηση της Χρυσής Αυγής


Με 220 θετικές ψήφους η Βουλή αποφάσισε ομόφωνα την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κυρίων Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ηλία Κασιδιάρη, μετά από θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος υπέστη την άρση της βουλευτικής του ασυλίας μαζί με τον Γιώργο Γερμενή λόγω των γεγονότων της Ραφήνας με την καταστροφή πάγκων μικροπωλητών, είχε να δηλώσει για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν: «Δεν υπήρξε αντιποίηση αρχής. Ως Έλληνας πολίτης μου φάνηκε πως ο μικροπωλητής έκανε παρανομία και έτσι ζήτησα, ως Έλληνας πολίτης, να δω τα παραστατικά του. Δεν υπήρξε διατάραξη ειρήνης, το περιστατικό κράτησε δευτερόλεπτα χωρίς να ενοχληθεί κάποιος Έλληνας συμπολίτης. Υπήρξε αναποδογύρισμα των πάγκων και τίποτα άλλο.»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, δήλωσε: «Η άρση ασυλίας 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέσα σε 4 μήνες (Σ.Σ.: Έχει προηγηθεί η άρση της ασυλίας του κου Μπαρμπαρούση) δεν είναι μια τυχαία πράξη. Υποκινείται από ξένα κέντρα εξουσίας. Οδηγούμαστε και πάλι στο ειδώλιο για να αποδείξουμε ότι έχουμε καθαρά χέρια. Ο δρόμος που περνά μέσα από τη δίωξη θα μας οδηγήσει στο δρόμο της καταξίωσης.»

Και οι τρεις είχανε ζητήσει την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της Χρυσής Αυγής να παρουσιαστεί ως αντισυστημική.

Λαίλαψ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου