16.10.12

Ο πόλεμος των ταμπλετών προ των πυλών

H αυτοκρατορία αντεπιτίθεται? Κοντά στα 500 δολάρια φαίνεται πως θα ξεκινάνε οι τιμές της νέας ταμπλέτας της Microsoft με το όνομα Surface RT, με αποθηκευτικό χώρο 32GB, αλλά χωρίς το πρωτοποριακό κάλυμμα-πληκτρολόγιο. 

Η κατά 100 ευρώ χαμηλότερη από του φτηνότερου iPad τιμή, εξισώνεται με αυτή της ταμπλέτας της Apple όταν προσθέσουμε και το Black Touch κάλυμμα, με το μοντέλο των 64GB να ανεβάζει τον πήχη άλλα 100 δολάρια. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στα αμερικάνικα καταστήματα στις 26 Οκτωβρίου (οπότε αν μένετε Αμερική και έχετε κάποιον Δημήτρη που του αρέσουν τα Windows…), αλλά ακόμα δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την κυκλοφορία του RT στην Ευρώπη, πόσο μάλλον του μεγάλου του αδερφού, Surface σκέτο, που θα προσφέρει μια εμπειρία πιο κοντά σε PC, με πλήρως λειτουργικά Windows 8.

Η ταμπλέτα των 10.6 ιντσών και 700 γραμμαρίων με το ενσωματωμένο stand δεν αναμένεται να αποδώσει κέρδη στη Microsoft με τιμή στα 500 δολάρια, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τώρα την εταιρία είναι η καθιέρωση του προϊόντος της περισσότερο, παρά το άμεσο κέρδος, κάτι που λειτουργεί σε όφελος των καταναλωτών. Εφ’ όσων το προϊόν είναι καλό φυσικά. Αλλά με θύρα USB, Office 2013 προεγκατεστημένα, τα Windows 8 κάθε μέρα να φαίνονται όλο και πιο πολλά υποσχόμενα και με την ανάλογη φυσικά ποιότητα κατασκευής (αντίθετα με τα περισσότερα «κινεζάκια» tablet των 100-200 ευρώ), δεν μένουν πολλά περιθώρια να αμφιβάλλουμε για αυτό.
Όπως και να έχει, η Microsoft ετοιμάζεται να πλημμυρίσει την αγορά με 5 εκ. από δαύτα το επόμενο οικονομικό τετράμηνο, οπότε θα δούμε πως θα πάει η προσπάθειά της να εξοβελίσει τον βασιλιά των ταμπλετών, το δημοφιλές iPad, από τη θέση του.

TopGunZ, από Gizmodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου