17.12.12

Ο Τσίπρας, ο Καμένος, και το τέλος του κόσμου.


Την ώρα που ο Τσίπρας ως  άλλος Τσε (Παπάρα)  περιοδεύει (με μια άδεια βαλίτσα) στην Λατινική Αμερική, συν γυναιξί και τέκνοις (αλήθεια, την πασιονάρια Δούρου γιατί δεν την πήρε μαζί του;), κάποιοι άλλοι μένουν πίσω, εργαζόμενοι νυχθημερόν, μπας και καταφέρουν να ορθοποδήσουν τη χώρα, και μπας και ξεφύγουμε επιτέλους από την κρίση.


Και δεν θα ξεφύγουμε με περιοδείες στις αργεντίνικες πάμπες, με ανέξοδες καταγγελίες, με φρούδες υποσχέσεις,  στείρα άρνηση, και με λόγια του αέρα, αλλά με σκληρή δουλειά.


Ο Τσίπρας ταξιδεύει τον κόσμο, παίζοντας τον επαναστάτη χωρίς αιτία, και ο Καμένος προσπαθεί τώρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αφού κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτονται και περισσότερες πτυχές του τσίρκου των Αν. Ελ. που θέλει να μας … σώσει (σε αγαστή συνεργασία με τους ΕΛ).
Για αυτό, και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Σαμαράς έχει στρωθεί στη δουλειά, αφενός προσπαθώντας να βάλει τάξη στα εσωτερικά της χώρας, που τόσο καιρό παραμέλησε για χάρη της δόσης, και αφετέρου προσπαθώντας να προσελκύσει πραγματικές επενδύσεις, από αυτούς που με τον τρόπο τους και τις απειλές τους διώχνουν καθημερινά οι Τσίπρας, Καμένος και σία.
Όπως γράφουν λοιπόν τα διάφορα ΜΜΕ, η κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, μετά την εκταμίευση του ποσού των 34,4 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση το πρωί με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με στόχο τη διεύρυνση της παρουσίας τους στην Ελλάδα, και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους επικεφαλής των εταιριών Unilever, Pepsico, Specifar, Nestle, Bic Violex, Lafarge, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Cosco, Vodafone, Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, ΑΒ Βασιλόπουλος και Friesland.
Από την κυβέρνηση παρόντες ήταν στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομίας Γ. Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης.
Λίγες μέρες δηλαδή πριν από το τέλος του κόσμου (σύμφωνα με τις παρερμηνείες των Μάγια), ο Σαμαράς και το επιτελείο του συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς, ενώ οι δημοσκοπούντες αντίπαλοί του δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με το επερχόμενο πλανητικό χάος, και έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, παριστάνοντας τους τουρίστες οι μεν, και τα θύματα συνομωσιών οι δε….

Strange Attractor



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου