5.12.12

Ποιοι «αστέρες» δεν αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν;


Μπορεί στο παρελθόν ο Eddie Murphy να ήταν μεγάλος σταρ.
Με ταινίες όπως οι Trading Places και Beverly Hills, είχε δικαιωματικά κατακτήσει την κορυφή του Χόλυγουντ.

  
Σήμερα όμως γυρίζει «πατάτες», με αποτέλεσμα το περιοδικό Forbes να τον κατατάσσει πρώτο στην λίστα των ηθοποιών που δεν αξίζουν τα λεφτά που πληρώνονται, και που αποτελούν «ζημιά» και παθητικό  για τους εργοδότες τους.
 
Για να συντάξει την λίστα, το περιοδικό έλαβε υπόψη τις τελευταίες τρεις ταινίες ενός εκάστου,  υπολογίζοντας τα χρήματα που τα στούντιο εισέπραξαν, σε αντιστοιχία με αυτά που πλήρωσαν τους σταρ.
Υπενθυμίζεται ότι για να σημειώσει κέρδη, μια ταινία θα πρέπει να βγάλει (από πωλήσεις) τουλάχιστον τα διπλά από όσο κόστισε η παραγωγή της, συν τα πολλά εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την διαφήμιση και την προώθησή της.
Πρώτος λοιπόν στη λίστα των ηθοποιών που πλέον δεν συμφέρουν είναι ο Eddie Murphy, οι τελευταίες τρεις ταινίες του οποίου (Imagine That, A Thousand Words, και Meet Dave) ήταν θνησιγενείς.
 Έτσι, για κάθε δολάριο που εισέπραξε ο σταρ ως αμοιβή, το στούντιο έβγαλε μόλις $2.30.
Η υπόλοιπη λίστα έχει ως εξής:
Katherine Heigl:  Με την ταινία One For the Money να αποτελεί την τελευταία της αποτυχία, η εταιρία παραγωγής κέρδισε $3.40 για κάθε δολάριο που πήρε η ίδια.
Ίσως ανακάμψει με την επερχόμενη ταινία The Big Wedding, στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Robert DeNiro και Susan Sarandon.
Reese Witherspoon: Η ταινία της  How Do You Know απέτυχε εισπρακτικά, αφού κόστισε $120 εκατομμύρια, και έβγαλε κάτω από $50 εκατομμύρια.
Η άλλη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε τα πήγε κάπως καλύτερα, αλλά όχι αρκετά για να την βγάλουν από την λίστα των αποτυχημένων.
Έτσι, για κάθε δολάριο που εισέπραξε η ηθοποιός, η εταιρία της έβγαλε μόλις $3.90.
Sandra Bullock: Η ταινία της The Blind Side τα πήγε πάρα πολύ καλά το 2009, φέρνοντας  $310 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ είχε κοστίσει μόλις $30 εκατ.
Οι επόμενες όμως (All About Steve, Extremely Loud & Incredibly Close) τα πήγαν χάλια, με αποτέλεσμα η εταιρία να κερδίσει $5 για κάθε $1 της ηθοποιού.
Τέλος, έχουμε τον Jack Black, η περσινή ταινία του οποίου The Big Year, έφερε στα ταμεία της εταιρίας του μόλις $7 εκατ.
Συνεπώς, $5 για κάθε δικό του δολάριο.

Από την άλλη, ο Tom Cruise παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος και κερδοφόρος σταρ. Η τελευταία χρονιά ήταν τέλεια για τον ηθοποιό, αν και στιγματίστηκε από τις φήμες περί διαζυγίου του.
Πριν από πέντε χρόνια, η καριέρα του έμοιαζε να φρενάρει, όταν παντρεύτηκε την Katie Holmes, και παράλληλα ενεπλάκη σε περιπέτειες με την σαϊεντολογία, ενώ η ταινία Mission: Impossible 3 δεν είχε πετύχει τα αναμενόμενα.
Τώρα όμως επανέρχεται, αφού μια η απαλλαγή του από την Holmes, και μια η μεγάλη επιτυχία του τελευταίου Mission: Impossible, που έβγαλε $700 εκατ. με τον ίδιο να αμείβεται με $75 εκατ. ίσως τον ξαναφέρουν στην κορυφή του επαγγέλματός του.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου