5.12.12

Το γαλλικό σπέρμα δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε…


Υπάρχουν καλά και κακά νέα για τους Γάλλους.
Τα καλά είναι ότι συνεχίζουν να είναι γόνιμοι.
Τα κακά νέα είναι ότι το σπέρμα τους αδυνατίζει συνεχώς.

 
Σύμφωνα με μια μελέτη που διήρκεσε 16 χρόνια, και εξέτασε 16.000 άνδρες, βρέθηκε πως το σπέρμα των Γάλλων έχει αδυνατίσει αρκετά, με τα σπερματοζωάρια ανά milliliter να μειώνονται κατά  1.9% κάθε χρόνο!
Ή αλλιώς, 32.3% μέσα σε 15 χρόνια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η εξέλιξη συνιστά κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Η μέση συγκέντρωση σπερματοζωαρίων στους σημερινούς 35άρηδες είναι περίπου 50 εκατ. ανά milliliter, που είναι ένας αρκετά καλός αριθμός, αφού το όριο κινδύνου, που σημαίνει και στειρότητα, είναι τα 15 εκατ./ milliliter. Βέβαια, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, όλοι όσοι είναι κάτω από τα 55 εκατ./ milliliter, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τεκνοποιήσουν.
Η μελέτη επίσης αποκάλυψε πως το ποσοστό των φυσιολογικά αναπτυγμένων σπερματοζωαρίων στο ανδρικό σπέρμα έχει πέσει κατά 35%.
Η σημερινή τεχνολογία (σπερμοδιαγράμματα) είναι ιδιαίτερα ακριβής, αλλά και πάλι δεν μπορούν να εντοπιστούν οι λόγοι της φθοράς.
Όπως πιστεύεται, έχει μάλλον να κάνει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την διατροφή, και το περιβάλλον (έκθεση σε χημικούς παράγοντες).
Πάντως, αν και η μελέτη συμπεριέλαβε παράγοντες όπως είναι η ηλικία, κλπ. δεν έλαβε υπόψη άλλους, όπως είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ, ή το βάρος.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου