9.1.13

Η στοχοποίηση ενός μάρτυρα


Η κ. Ελένη Παπαδοπούλου είναι μια δραστήρια κάτοικος της πολύπαθης (από τα πολιτικά άκρα) Κυψέλης. Παλεύει με παρεμβάσεις της στα ΜΜΕ και με το blog της να αλλάξουν κάποια πράγματα στο επί χρόνια εγκαταλελειμμένο κέντρο της Αθήνας. Οπως διαβάζουμε στον δικτυακό τόπο της έγινε μάρτυρας βιαιοτήτων. «Λίγο πιο πίσω μου ερχόταν ένας Ασιάτης. Μπανγκλαντές, Πακιστάν, δεν ξέρω. Ηταν πάντως αρκετά μελαψός. Ακούω φωνές και γυρίζοντας βλέπω τα κωλ... να έχουν επιτεθεί στον άνθρωπο και να τον χτυπάνε... Είναι προφανές πως κάποιοι με πρόσχημα την, απόλυτα δικαιολογημένη κατ’ εμέ, αγανάκτηση των κατοίκων βρήκαν ευκαιρία να εκφράσουν τα φονικά τους και τα κανιβαλικά τους ένστικτα.» (http://elenipapadopoulou.blogs pot.gr 4.9.2010)


Η κ. Παπαδοπούλου όμως δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή έστω προσκείμενη στην «επανάσταση» που στέγαζε η Βίλα Αμαλία. Βγήκε το Σάββατο στο Mega (5.1.2013) να καταθέσει τη δική της μαρτυρία για τα πολιτιστικά δρώμενα της κατάληψης. Μίλησε για τις γεμάτες σακούλες που έφευγαν κάθε φορά που γινόταν κάποια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, για τις πορείες με τα στειλιάρια που έκαναν προς εκφοβισμό οι «πολιτιστικοί παράγοντες» της βίλας, για τον φόβο που απλώθηκε στην περιοχή και κανείς δεν τολμά να διαμαρτυρηθεί.

Συνομιλητής της ήταν ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης. Αντέκρουσε τη μαρτυρία της με το επιχείρημα ότι οι Χρυσαυγίτες βασανίζουν τους μετανάστες στην Κυψέλη και η κ. Παπαδοπούλου δεν μιλά. Επιπλέον: αυτά που καταμαρτυρεί η κάτοικος για τη Βίλα, τα λέει η «Χρυσή Αυγή». Συνεπώς...

Το επόμενο στάδιο ήταν να αναλάβει το συριζότσουρμο των social media. Ο κυβερνοχώρος πλημμύρισε με την «πληροφορία» ότι η κ. Παπαδοπούλου είναι Χρυσαυγίτισσα. Ο ημιεπίσημος δικτυακός τόπος του ΣΥΡΙΖΑ left.gr τη χαρακτήρισε «επαγγελματία αγανακτισμένη κάτοικο». Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της Προόδου, το πρώτο αμάρτημα της κ. Παπαδοπούλου είναι ότι εμφανίστηκε «σε ρεπορτάζ των «Νέων» μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη (Μάης 2011), να περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την περιοχή της». Και δεν φτάνει που «περιέγραψε με μελανά χρώματα» τον παράδεισο της Κυψέλης, έκανε πέρυσι τρεις ολιγόλογες δηλώσεις για το κέντρο της Αθήνας.

Γι’ αυτά τα κρίματά της η κ. Παπαδοπούλου στοχοποιήθηκε. Oπως είπε και η ίδια στην εκπομπή «αυτή είναι μια τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια... κατηγορώντας άπαντες ως φασίστες για να καλύψει τις δικές του φασιστικές συμπεριφορές... Το ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει ένα ρεπορτάζ έξω από τη Bίλα Αμαλία ή ότι εγώ δεν ξέρω αν θα μπορώ αύριο να περπατήσω στον δρόμο γιατί είναι ικανοί να με έχουν βγάλει αφίσα και να με καταζητούν οι θαμώνες της Βίλας... είναι μια φασιστική συμπεριφορά. Το ’χω συνηθίσει κι εγώ και όλοι οι κάτοικοι, αλλά κι αυτός είναι ο λόγος που δεν βγαίνει κανένας να μιλήσει...».

Τελευταίο επιχείρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι το κανάλι ασχολήθηκε με τη Βίλα Αμαλία, αλλά όχι με τους εργαζομένους στις δομές ψυχικής υγείας που είναι απλήρωτοι. «Θα κάνετε κάποιο ρεπορτάζ γι’ αυτό το θέμα;», ρώτησε. «Μάλλον δεν παρακολουθείτε τα δελτία ειδήσεων...», ανταπάντησε ο δημοσιογράφος. «Δεν βλέπω τα δελτία σας, για συγκεκριμένους λόγους», απεφάνθη ο βουλευτής...


Υ.Γ. Ορθογράφου: Σας είχαμε ενημερώσει για το τηλεοπτικό συμβάν εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου