30.1.13

Το ΚΚΕ γιορτάζει τον Άγιο Τραχτέριο!


Είδα σήμερα την κα Παπαρήγα να συντάσσεται και να ενθαρρύνει τους αγρότες στις κινητοποιήσεις τους.
Τους μίλησε μάλιστα για την ανάγκη κλιμάκωσης του «ξεσηκωμού» τους!
Μίλησε για τα δίκαια αιτήματά τους!

 
Και βέβαια το ΚΚΕ ήταν αυτό που επίσης πρωτοστατούσε στα μεγάλα μπλόκα των εθνικών οδών την δεκαετία του `90, εκμεταλλευόμενο το μπάχαλο για να κερδίζει ψήφους.
Όλοι θυμόμαστε τον μεγάλο Μπούτα και τον τρισμέγιστο Πατάκη, οι οποίοι κυριολεκτικά διοικούσαν τις εθνικές οδούς, καθιστώντας όμηρο έναν ολόκληρο λαό, στο όνομα της κόκκινης επανάστασης!


Δεν θα αναφερθώ στον Στρατούλη και στον Λαφαζάνη, οι οποίοι επίσης έκαναν ένα πέρασμα από τα μπλόκα για να δηλώσουν την στήριξή τους στα αγροτικά δίκαια.
Και δεν θα αναφερθώ σε αυτούς διότι όπως και τον αρχηγό τους τον σέξι Αλέξη, τους θεωρώ γιαλαντζί αριστερούς, που είτε έχουν άγνοια της μαρξιστικής φιλοσοφίας και της κομμουνιστικής ιστορίας, είτε παίζουν κάποιον ύποπτο ρόλο στα γενικότερα πλαίσια της απαξίωσης της γνήσιας αριστεράς.
Το ΚΚΕ όμως υποτίθεται ότι είναι ορθόδοξο μαρξιστικό λενινιστικό κόμμα, και θεματοφύλακας και στυλοβάτης της κλασικής μαρξιστικής βιβλιογραφίας και σκέψης.
Άρα τι δουλειά έχει η γενική γραμματέας του επάνω στα τρακτέρ;
Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;
Μήπως  θα πρέπει να θυμηθούμε την άποψη του Μάρξ, ή αυτήν του Λένιν για τους αγρότες;
Τους οποίους θεωρούσαν ως κατ εξοχήν αντιδραστικά στοιχεία, που υπονομεύουν την μετάβαση στον σοσιαλισμό, όντας κολλημένοι σε νοοτροπίες μικροϊδιοκτήτη, και οι οποίοι θα έπρεπε να εξουδετερωθούν;
Ας ξεπεράσουμε το υμνολόγιο του Γιάννη Ρίτσου για τα τρακτέρ, και ας θυμηθούμε ότι επί Λένιν τα χωράφια και τα κτήματα που ανήκαν σε ιδιώτες αρχικά κατασχέθηκαν στο σύνολό τους, και αποδόθηκαν σε διάφορα τοπικά σοβιέτ αποτελούμενα από ακτήμονες αγρότες.
Στη συνέχεια, ο Στάλιν τα ένωσε όλα σε συνεταιριστικούς σχηματισμούς γης, τα λεγόμενα κολχόζ, καθιστώντας στην ουσία τους αγρότες νέους δουλοπάροικους, οι οποίοι δουλεύανε νυχθημερόν τη γη, αλλά τα προϊόντα τους πήγαιναν στο κράτος... Και όχι μόνο το περίσσευμα, αλλά αυτό και το οποίο είχαν ανάγκη για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Το αποτέλεσμα ήταν οι μεγάλοι λιμοί που ξεκλήρισαν σημαντικό μέρος της αγροτιάς της ΕΣΣΔ (ειδικά της Ουκρανίας).
Ακόμη και τα κοπάδια των ταράνδων των νομάδων του μακρινού Βορρά κρατικοποιήθηκαν!
Τι μας λέει λοιπόν η Αλέκα;
Ποια αγροτικά δίκαια και κουραφέξαλα;
Αν ήταν κυβέρνηση πως θα αντιμετώπιζε τους αγρότες;
Θα τους άφηνε να έχουν ιδιωτικά χωράφια και κτήματα;
Τι μας λέτε; 
Και τι κάθονται και την ακούνε οι «αδικημένοι» τρακτερτζήδες αγρότες των μπλόκων;
Ένα βιβλίο να ανοίξουν θα καταλάβουν τι σημαίνει αγροτιά επί κομμουνισμού….
Κι αν βαριούνται να διαβάσουν, τους το λέω εγώ: Αν ήταν στα πράγματα το ΚΚΕ, δεν θα υπήρχε ούτε μπαρμπούτι, ούτε Βουλγάρες, ούτε επιδοτήσεις, ούτε και τραχτέρια.
Τσάπα και καλή καρδιά, και μεροδούλι μεροφάι θα υπήρχε.
Τόσο απλά…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου