30.1.13

Πολλά λες….


Εποχή «ανασκευασμένων» και «παραποιημένων» δηλώσεων.
Βγαίνει ένας λέει το κοντό του, άλλος το μακρύ του.
Μετά αρχινούν τα… όργανα: «Δεν εννοούσα αυτό. Η δήλωσή μου παρερμηνεύτηκε!». Αλλά, καλού-κακού, «ανασκευάζει»…  να ’χουμε και το νου μας!
Ή, το πιο βαρύ: «Παραποιήθηκαν σκόπιμα. Κάνανε μοντάζ και παρουσίασαν όπως ήθελαν όσα είπα! Καταθέτω μήνυση…».
Συγκυριακά, στο κέντρο αυτής της, τουλάχιστον ακαλαίσθητης, «διελκυστίνδας» μεταξύ «ανασκευών» και «παραποιήσεων», «πρόσωπο της ημέρας», ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, μετά από την («εξυπνακίστικη», επιτηδευμένα προκλητική κατά τη γνώμη μου, γιατί την άκουσα ο ίδιος) «παρέμβασή» του σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό για τη «Βίλα Αμαλίας», αυτό το «Βίλα», τρομάρα μας, μου θυμίζει το απίθανο «Έπαυλη», όπως περιπαιχτικά έλεγε την παράγκα του ο Καραγκιόζης: «Ποιος κρούει την έπαυλιν και σείονται οι πολυελαίοι»;


Τον περίλαβαν λοιπόν, τον ελευθεριακό σοσιαλιστή κ. Διαμαντόπουλο, οι «πιτσούλες» της πολιτικής «πιάτσας» –π’ ανάθεμα για εμπειρία και πολιτική εντιμότητα!
Ακούς «Κεδίκογλου» και θαυμάζεις καλλιέργεια, δημοκρατική!– και να «πού σε πονεί και πού σε σφάζει» ο Διαμαντόπουλος.
Μόνο «Θεός σχωρέσ’ τα πεθαμένα σας» δεν του ζήτησαν να πει, οι φαρισαίοι!
Τα ’θελε κι αυτός εδώ που τα λέμε, γυρεύοντας πήγαινε!
Διότι –είναι συμπέρασμα αιώνων!– άμα σου ρίξει δόλωμα η δημοσιότητα, το καταπίνεις μαζί με το αγκίστρι∙ δεν πα’ να ’χεις ξεσκολίσει τον Γκυ Ντεμπόρ και τη… Μάγια Μελάγια! 
Τσίμπησε λοιπόν ο νεαρός και είπε τη μεγάλη… αλήθεια («Εφ.Συν.» 24/1): «Και “καλημέρα” να πω, αυτή θα διαστρεβλωθεί».
Ε, λοιπόν ναι.
Ούτε «καλημέρα».
Αφού νομίζει –το νομίζω κι εγώ– ότι του την έχουν «στημένη», σ’ αυτή τη φάση και μέχρι «να περάσει η μπόρα» που λέμε, να μη λέει ούτε «καλημέρα».
Και όλοι όσοι –και είναι πολλοί– νομίζουν πως δηλώσεις τους «παραποιούνται» και «διαστρεβλώνονται», και αυτοί, ούτε «καλημέρα».
Αρκετά με τα «σουρσίματα» (βουκολικής σημασίας!) στα ΜΜΕ!

Πέτρος Μανταίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου