21.1.13

Όνειρα χειμερινής νυχτός … υπό την ζάλη της αιθαλομίχλης.


Χθες αργά το βράδυ είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με έναν φίλο, με τον οποίο αφ’ ότου χώρισαν οι δρόμοι μας το Σεπτέμβρη λόγω σπουδών, είχαμε καιρό να τα πούμε.
Έπειτα από αρκετή ώρα και αφού ο καθένας εξιστόρησε τις δικές του εμπειρίες, η συζήτηση μοιραία οδηγήθηκε στα της πολιτικής κατάστασης της χώρας. 

  
Για να μην τα πολυλογώ, αφού καταλήξαμε σε κοινές διαπιστώσεις ως επί το πλείστον για την οικονομική κατάσταση και την εν γένει ρευστότητα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και το πολιτικό γίγνεσθαι, ο φίλος με ρώτησε πως θα έβλεπα μια προοπτική συμπόρευσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη βάση μιας αυστηρής προγραμματικής σύγκλισης, που θα ακολουθείτο απαρεγκλίτως για ένα χρονικό διάστημα ικανό να βγάλει τη χώρα από την περιδίνηση της ύφεσης, της ανεργίας και της ανέχειας.


Ομολογώ ότι κατελήφθην εξ απήνης, αλλά εν συνεχεία, αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ, διότι ο φίλος αυτός ήταν δηλωμένος οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ και πολέμιος του Αντώνη Σαμαρά, άρχισα να θέτω προσεκτικά τις παραμέτρους ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ξεπερνώντας τον σκόπελο της προγραμματικής σύγκλισης και παρακάμπτοντας τις χαοτικές ιδεολογικές διαφορές προς χάριν του κοινού καλού, επιχειρηματολογήσαμε επί μακρόν για τα ευεργετικά οφέλη που θα ανέκυπταν για την πατρίδα από μια τέτοια συνεργασία, υπερθεματίζοντας για την ικανότητα του Ελληνισμού να συσπειρώνεται στις δύσκολες στιγμές και να υπερκερνά εμπόδια που φαντάζουν ανυπέρβλητα.
Κλείνοντας το τηλέφωνο, προσπάθησα να χωνέψω όλα αυτά που ειπώθηκαν, και σχημάτισα στο μυαλό μου την εικόνα του Σαμαρά με τον Τσίπρα, να προεδρεύουν ενός ερμαφρόδιτου  Υπουργικού Συμβουλίου με ανερμάτιστες πολιτικές θέσεις, αποτελούμενο από στελέχη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων. Εικόνα μαγική, βγαλμένη από τη φαντασία του πιο μυθομανούς και νοσηρού μυαλού. Αφού απόδιωξα τις σκέψεις αυτές από το κεφάλι μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για να ευοδωθεί μια τέτοια συνεργασία στο εγγύς μέλλον και υπό το πρίσμα των τωρινών τεκταινομένων, θα πρέπει να συμβούν κοσμογονικής σημασίας γεγονότα. Επομένως, μια πιθανή συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο εφικτή με τα εξής απίθανα σενάρια επιστημονικής φαντασίας:

• να επανιδρυθεί το ΚΟΔΗΣΟ με πρωτοβουλία του Δαναού, αφού πρώτα συμφιλιωθεί με τους κατοίκους του ηρωικού Τσοτυλίου, οι οποίοι θα τον εκλέξουν πανηγυρικά δημοτικό σύμβουλο, και θα τον ανακηρύξουν επίτιμο δημότη τους.
Στο καφενείο δε, που άλλοτε αποτέλεσε πεδίο μάχης και διαξιφισμών, θα ρέουν σε αφθονία ποικιλίες τσαγιών- είναι γερό ποτήρι άλλωστε ο Δαναός!
Ο κύκλος της βίας επιτέλους θα λάβει τέλος.
• να προσκαλέσει ο Strange στο σπίτι του τον Κουράκη, τον Πάντζα, την Δούρου και τον Διαμαντόπουλο με σκοπό να πιουν τσίπουρα, ώστε να λησμονηθούν τα παλιά μίση και οι έριδες που τους χώριζαν, και να επιδοθούν σε ατέρμονες συζητήσεις με θέμα την προοπτική της περαιτέρω ριζοσπαστικοποίησης του κινήματος της Αριστεράς στην Ελλάδα.
Σε μια επίθεση φιλίας ο 67% να προτείνει στον Strange τη θέση του ιδεολογικού καθοδηγητή, και θεωρητικού στο νέο κίνημα, αλλά ο τελευταίος να αρνηθεί ευγενικά προβάλλοντας ως αιτία τη δέσμευση του να ακολουθήσει την Νάντια Βαλαβάνη στο νέο της πολιτικό εγχείρημα.
Ως επισφράγιση των καλών σχέσεων, ο Strange θα τους δώριζε και ένα cd του Οικονομόπουλου (ή της Πάολας), εκφράζοντας την ευχή να τα ξαναπούν σύντομα, όταν το κίνημα θα έχει επικρατήσει, και ει δυνατόν με την προσθήκη στην παρέα του απόλυτου αρσενικού Τατσόπουλου….
Το ίδιο βράδυ ο Strange θα αναρτούσε  στον «Ορθογράφο» το μανιφέστο του ένοπλου κουκουλοφόρου, και θα ανέβαζε τραγούδια του … Γονίδη.
• να καλέσει στο τηλέφωνο ο Στουρνάρας εν μέσω λυγμών και οδυρμών τον Κώστα Ροδινό που γράφει στο Antinews, εκλιπαρώντας τον να αναλάβει τις τύχες του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο Ροδινός αρνείται για προσωπικούς λόγους, αλλά σε μια κίνηση μεγαλοψυχίας, του στέλνει όλα τα άρθρα του, και του υπόσχεται να τον μυήσει στα άδυτα της περίφημης καμπύλης Λαφέρ.
Έκτοτε, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει με ταχείς ρυθμούς, και ο Στουρνάρας επαναφέρει 13ο και 14ο μισθό στα προ του 2009 επίπεδα.
• να δημιουργήσει προσωπικό ιστολόγιο η Diamond Angel, με μοναδικό σκοπό την καθύβριση και κατασυκοφάντηση του Αντώνη Σαμαρά.
Ταυτόχρονα, ξεκινά τις διαδικασίες ανέγερσης ενός ανδριάντα του ΓΑΠ, στην αυλή του σπιτιού της.
• να δωροδοκηθεί ο Σάββας Καλεντερίδης από τις τουρκικές αρχές, να στρατολογηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της ΜΙΤ και να ενεργήσει ως μυστικός πράκτορας εναντίον του κουρδικού αγώνα για ελευθερία και δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.
• τέλος, να πρωτοστατήσει σε επαναστατικές κινήσεις επανακατάληψης της βίλας Αμαλία ο Φαήλος, να γίνει αδελφοποιτός με τον Σκουρλέτη, να χωρίσει τη γυναίκα του ώστε να παντρευτεί την Κωνσταντοπούλου, και παράλληλα να έχει ως ερωμένη την Κουντουρά.
Επιπλέον, θα ζητήσει εξουσιοδότηση να τεθεί επικεφαλής της ομάδας προσέλκυσης επενδύσεων από την Τουρκία, με σκοπό να πουλήσει και τις υπόλοιπες μαρίνες.
Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών, θα αγοράσει πέντε ακόμα τηλεοπτικές σειρές τουρκικής παραγωγής, θα δώσει εντολή για κατασκευή τζαμιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα επιτρέψει την ανέγερση Προξενείου και στο Καστελλόριζο προς επίρρωση των σχέσεων φιλίας και καλής γειτνίασης.
• να περάσει ο γράφων και τα έξι μαθήματα της εξεταστικής του πρώτου εξαμήνου στη Νομική σχολή Αθηνών.

Ερωτοφωτόσχιστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου