26.2.13

Identity theft… τείνει να γίνει μάστιγα.


Για όσους συνεχίζουν να απορούν για το κατά πόσο είναι ασφαλής η χρήση πιστωτικών καρτών στο διαδίκτυο, μια νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να τους φωτίσει.


Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα LiveScience, μια μακροχρόνια έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ επί του εν λόγω θέματος αποκαλύπτει πως ο περσινός χρόνος ήταν ο χειρότερος (για την Αμερική) από πλευράς «κλοπής ταυτότητας». 



Μάλιστα, ο αριθμός των ανύποπτων πολιτών που έπεσαν θύματα του λεγόμενου identity theft άγγιξε τα 12.6 εκατομμύρια.
Οι απατεώνες μπόρεσαν να βάλουν στο χέρι κάπου $21 δισεκατομμύρια, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για τα τρία τελευταία χρόνια, κλέβοντας τα προσωπικά στοιχεία κάποιου κάθε τρία δευτερόλεπτα!!!!!!
Επιπλέον, το ¼ των Αμερικανών που είχαν ειδοποιηθεί για παραβίαση της ασφάλειας του υπολογιστή τους, έπεσαν θύματα ούτως ή άλλως, κάτι που σημαίνει πως όλοι μας θα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στις όποιες προειδοποιήσεις.
Μια άλλη αποκάλυψη της συγκεκριμένης έρευνας είναι το ότι τα περισσότερα άτομα που έχουν πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης γίνονται πιο προσεκτικά όσον αφορά σε συναλλαγές με μικρές διαδικτυακές επιχειρήσεις, αλλά συνεχίζουν να εμπιστεύονται τυφλά μεγάλες επιχειρήσεις όπως είναι το Amazon.
Οι συμβουλές που προκύπτουν από την έρευνα είναι:
Να καταστρέφουμε ολοσχερώς τα φορολογικά και άλλα έντυπα, αφού οι απατεώνες συνηθίζουν να ψάχνουν στα σκουπίδια για ανεύρεση πολύτιμων προσωπικών στοιχείων.
Όταν αγοράζουμε κάτι online, να χρησιμοποιούμε μια ασφαλή σύνδεση, και να κοιτάμε για την ύπαρξη https, URL , και το σήμα της κλειδαριάς στη γραμμή διευθύνσεων.
Να μη μοιραζόμαστε προσωπικά μας στοιχεία, ειδικά τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης (ταυτότητας σε εμάς) αφού τα άτομα από τα οποία κλάπηκαν αυτοί οι αριθμοί έπεσαν θύματα απατεώνων πέντε φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους πολίτες.
 
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου