24.3.13

Είναι να μη σε θέλει….


Διαβάστε και τρελαθείτε…
Όλοι εσείς που τη βγάζετε με ελάχιστα ευρώ, και έχετε χαζέψει από τα αλλεπάλληλα χαράτσια, τις αυξήσεις, τους λογαριασμούς, και την ανεργία.

 
Έχουμε λοιπόν και λέμε.




Περίπτωση πρώτη:
Ένας Νεουορκέζος, αποφάσισε το 2007 και αγόρασε μια παλιά εγκαταλελειμμένη αγροικία.
Πριν από λίγο καιρό, αποκαλύφτηκε πως τα χιλιάδες σχέδια, ημερολόγια, και πίνακες που βρίσκονταν στη σοφίτα και στο γκαράζ, και τα οποία προσπαθούσε να βρει τρόπο για να τα ξεφορτωθεί, αξίζουν περίπου… $30 εκατομμύρια!
Τόσο τα εκτίμησε στο σύνολό τους ο διάσημος εκτιμητής έργων τέχνης Peter Hastings Falk, αφού είναι δημιουργίες ενός σχεδόν αγνώστου ταλαντούχου Αρμένιου ιμπρεσιονιστή, του Arthur Pinajian.
Κάποια μάλιστα κομμάτια έχουν ήδη πουληθεί, για $500.000 το ένα!
Περίπτωση δεύτερη:
Υπάρχει σήμερα μια πολύ, μα πάρα πολύ, χαρούμενη οικογένεια (πάλι από τη Νέα Υόρκη).
Κι αυτό διότι κατάφερε να πουλήσει μια μικρή κινέζικη πιατέλα, για το απίστευτο ποσό των $2.225.000! (Είναι αυτή η άχαρη στην φωτογραφία).
Μια πιατέλα που αγοράστηκε για μόλις $3, σε μια εκποίηση οικοσκευών πριν από έξι χρόνια.
Η συγκεκριμένη πιατέλα που είναι περίπου 6 ίντσες σε διάμετρο, βρίσκονταν τα τελευταία χρόνια ξεχασμένη στο σπίτι της οικογένειας που την αγόρασε.
Σε κάποια φάση προσπάθησαν να μάθουν αν αξίζει κάτι, και έτσι τελικά κατέληξαν στον οίκο Sotheby's που την αναγνώρισε ως ανήκουσα στη κινεζική δυναστεία Ντινγκ, του 10ου  ή 11ου αιώνα.
Οι ειδικοί του οίκου υπολόγισαν ότι μπορεί να πιάσει μέχρι και $500.000 σε κάποια δημοπρασία, αφού είναι η μία από τις δυο μοναδικές  τέτοιες πιατέλες που υπάρχουν στον κόσμο.
Τελικά πουλήθηκε για δυόμιση σχεδόν εκατομμύρια δολάρια…
Ζωή σε λόγου μας!

Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Ελενη Δημακοπουλου25 Μαρτίου 2013 στις 11:55 π.μ.

    Τους φανταζομαι να φτιαχνουν στο μεταξυ σαλατες εκει μεσα , με κινδυνο να τους σπασει στο πλυσιμο !!!!
    Εγω παντως αυτο θα παθαινα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή