26.3.13

Βρε τους… τι σκέφτονται!


Το ότι η Ρωσία είναι γεμάτη από νεόπλουτους «ολιγάρχες» είναι γνωστό σε όλους.


 Το ότι οι ζάπλουτοι αυτοί μαφιόζοι, γκάνγκστερς, κομματικοί,  κλπ αποτελούν κράτος εν κράτει είναι επίσης γνωστό.
Όπως είναι γνωστό ότι έχουν χρήματα κυριολεκτικά για πέταμα, άσχετα αν η πλειονότητα των κατοίκων της Ρωσίας παλεύει για το μεροκάματο.



Και επειδή όλοι αυτοί οι ολιγάρχες είναι υπεραπασχολημένοι, και ο χρόνος τους είναι χρήμα, δεν μπορούν αλλά ούτε και καταδέχονται να κολλάνε στην κίνηση, ακόμη κι αν οδηγούν υπερπολυτελή εξωτικά αμάξια.
Οπότε τι κάνουν;
Μισθώνουν, από ειδικά γραφεία, ταξί ασθενοφόρα(!), τα οποία κοστίζουν ως και $200 την ώρα.
Πρόκειται για μια μοναδική μέθοδο για να γλιτώσουν τη κίνηση και να μη μπλέξουν σε ατελείωτες ουρές και traffic jams όπως οι υπόλοιποι πληβείοι.
Άλλωστε η Μόσχα φημίζεται για την τρομακτική της κίνηση και για το απαίσιο κυκλοφοριακό της πρόβλημα, που μεταξύ άλλων έχει οδηγήσει ακόμη και τον πρόεδρο Πούτιν να δηλώσει πως αποφάσισε να εργάζεται περισσότερες ώρες από το σπίτι, παρά να μπλέκει στη κίνηση, ή να θεωρείται υπεύθυνος για τις καθυστερήσεις που προκαλεί η όποια δημόσια μετακίνησή του.
Ακόμη και ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί ελικόπτερο για τις μετακινήσεις του μέσα στη πρωτεύουσα!
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, η ρωσική αστυνομία ανακάλυψε τα μαϊμού ασθενοφόρα σε ένα τυχαίο περιστατικό, όταν άνδρες της προσπάθησαν να ελέγξουν ένα  τέτοιο όχημα που θεώρησαν ύποπτο.
«Ο οδηγός του ήταν περίεργος και δεν έμοιαζε με κανονικό οδηγό ασθενοφόρου», είπαν οι αστυνομικοί.
Το δε εσωτερικό του οχήματος ήταν πολυτελέστατο, με δερμάτινες πολυθρόνες κλπ και θύμιζε περισσότερο λιμουζίνα μεταφοράς VIP παρά οτιδήποτε άλλο.
Μάλιστα, οι σνομπ επιβάτες αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους, και δυσανασχέτησαν με τον αστυνομικό έλεγχο.
Και έτσι αποκαλύφτηκε η κομπίνα που έχει στηθεί εδώ και καιρό, με τους καλομαθημένους εκατομμυριούχους να αποφεύγουν την κίνηση χρησιμοποιώντας μαϊμού ασθενοφόρα, με τις σειρήνες αναμμένες…
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στο μέλλον θα ενταθούν οι επιτόπιοι έλεγχοι σε όλα τα ασθενοφόρα που κινούνται στη πόλη.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου