28.5.13

Βενεζουέλα: «Απεταξάμην τον Αλέξη»!



Τον Μητσοτάκη θεωρούσαμε γκαντέμη, αλλά ο Τσίπρας αποδείχτηκε πιο κατσικοπόδαρος.
Γιατί;
Διότι από τότε που έκανε το άνοιγμα του στο μεγάλο σοσιαλιστικό καθεστώς της Βενεζουέλας, αγκαλιάζοντας τον Ούγκο Τσάβεζ, την νέα ελπίδα του κόσμου… μπλα μπλα… ήρθαν τα πάνω κάτω για τον βασανισμένο λαό της λατινοαμερικανικής αυτής χώρας, που κατά τα άλλα πνίγεται στο πετρέλαιο.




Έτσι, μετά τον άδικο θάνατο του μεγάλου χέφε, εκτός από την τεράστια και δυσανάλογα μεγάλη εγκληματικότητα που βασανίζει την χώρα, ήρθαν και οι ελλείψεις σε βασικά είδη πρώτων αναγκών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Βενεζουέλας να αρχίσουν να αναρωτιούνται τι φταίει, ποιος τους μάτιαξε, και τι ρόλο έπαιξε τελικά η φανφαρόνικη επίσκεψη σοσιαλιστικής αλληλεγγύης των κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ στο Καράκας…
Ήδη από ότι μαθαίνω άρχισαν τα ευχέλαια, με κεντρικό μότο τους το «απεταξάμην τον Αλέξη», αφού εκεί εντοπίζουν την ρίζα του κακού!



Εκτός λοιπόν από το χαρτί υγείας που πλέον δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να επιστρέψουν σε παραδοσιακούς (αναχρονιστικούς) τρόπους σκουπίσματος των ευαίσθητων περιοχών, όπως είναι τα φύλλα από τα καλαμπόκια, και το ακατέργαστο βαμβάκι (όταν το βρίσκουν), μια ακόμη σοβαρή έλλειψη έρχεται να αναστατώσει τη χώρα, και πιο συγκεκριμένα την καθολική της εκκλησία.


Η οποία ψάχνει για κάποιο θαύμα, όπως είναι η μετατροπή του νερού σε κρασί.
Κι αυτό διότι ο μοναδικός προμηθευτής της σε κρασί, σταμάτησε να της το διαθέτει, με αποτέλεσμα οι ενορίες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της πολύ διαδεδομένης θείας κοινωνίας, αλλά και των κυριακάτικων λειτουργιών.
Ο μοναδικός παραγωγός κρασιού της Βενεζουέλας πάει για κλείσιμο, οπότε και ανακοίνωσε πως δεν μπορεί πλέον να προμηθεύει με κρασί τους ναούς.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάτι ανάλογο ανακοίνωσαν και οι αρτοποιοί που φτιάχνουν τα αντίδωρα, αφού όπως λένε θα πρέπει να αυξήσουν σημαντικά τις τιμές τους, να τις καταστήσουν απαγορευτικές, καθώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη και από  αλεύρι!
Το μόνο παρήγορο πάντως είναι ότι η κυβέρνηση ήδη προχώρησε στην παραγγελία 39 εκατομμυρίων ρολών χαρτιού υγείας για να ανακουφίσει τον χειμαζόμενο πληθυσμό.
Και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια ή την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ και του Κουράκη, που τελικά αδράνησαν και δεν οργάνωσαν στολίσκο συμπαράστασης, με καίκια γεμάτα χαρτί τουαλέτας, όπως είχε αρχικά κυκλοφορήσει στα εδώ δημοσιογραφικά γραφεία.

Strange Attractor
Με εμπιστευτικές πληροφορίες από το BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου