22.7.13

Ο Πούτιν κήρυξε τον πόλεμο στους γκέι!



Στις 3 Ιουλίου, ο Β. Πούτιν υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών που γεννιούνται στη Ρωσία από ζευγάρια ομοφυλοφίλων, αλλά και από ζευγάρια ή από έναν γονέα που ζει σε χώρα όπου επιτρέπονται οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.



Λίγες μέρες πριν, και μόλις έξι μήνες πριν η χώρα του φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, ο Πούτιν υπέγραψε έναν ακόμη νόμο, που επιτρέπει στην αστυνομία να συλλαμβάνει τουρίστες, και αλλοδαπούς, όταν υπάρχουν υποψίες ότι είναι ομοφυλόφιλοι, ή τάσσονται υπέρ των γκέι, και μπορεί να τους κρατάει φυλακισμένους ως και 14 ημέρες.



Σε αντίθεση με το τι λέει η ΔΟΕ, αυτός ο νόμος σημαίνει πως όποιος αθλητής, προπονητής, δημοσιογράφος, φίλαθλος κλπ είναι γκέι, ή υπάρχουν υποψίες πως είναι γκέι, θα μπορεί να φυλακίζεται.
Τον Ιούνιο, ο Πούτιν πέρασε έναν ακόμη παρόμοιο νόμο, που χαρακτηρίζει την «ομοφυλόφιλη προπαγάνδα» ως πορνογραφία.
Πρόκειται περί ενός νόμου που σηκώνει ευρεία ερμηνεία, με αποτέλεσμα αν κάποιος δάσκαλος πει στους μαθητές του, ή κάποιος γονιός πει στα παιδιά του ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κακή, να κινδυνεύει με σύλληψη!
Ακόμη και οι δικαστές, οι δικηγόροι, ή και οι βουλευτές δεν μπορούν πλέον δημόσια να υποστηρίζουν την ανοχή στους γκέι, χωρίς  τον κίνδυνο τιμωρίας.
Τέλος, υπάρχει μια φήμη ότι ο Πούτιν σκοπεύει να εισάγει νόμο, βάσει του οποίου το κράτος θα μπορεί να αφαιρεί την επιμέλεια παιδιών αν οι γονείς τους είναι γκέι, ή ύποπτοι για ομοφυλοφιλία. Η αστυνομία θα μπορεί να απομακρύνει παιδιά τόσο από τους βιολογικούς τους γονείς, όσο και από  αυτούς που έχουν υιοθετήσει.
Δεν αποτελεί λοιπόν καθόλου έκπληξη το ότι πολλοί γκέι οικογενειάρχες σχεδιάζουν να «αποδράσουν» από τη Ρωσία.
Γιατί όμως ο Πούτιν στοχοποιεί τους ομοφυλόφιλους;
Έχει βγει και έχει πει πως ο ρυθμός γεννήσεων της χώρας πέφτει δραματικά.
Αυτό ίσως να αληθεύει.
Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να στηρίζει τα διάφορα ζευγάρια ομοφυλόφιλων που «γεννοβολάνε σαν κουνέλια». Στον δικό μου κόσμο, σπάνια βλέπω γκέι ζευγάρι που να μην μεγαλώνει παιδιά.
Αν ο Πούτιν νομίζει πως προστατεύει τους ετερόφυλους γάμους, στερώντας το ίδιο δικαίωμα από τους γκέι, τότε μάλλον δεν έχει υπόψη του τις τελευταίες έρευνες.
Οι εργασίες του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο που συνέκριναν ομοφυλόφιλα ζευγάρια με ετερόφυλα στη πολιτεία Βερμόντ, κατέληξαν στο ότι οι σχέσεις των πρώτων χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ικανοποίηση, σεξουαλική απόλαυση, και ευτυχία. Το Βερμόντ νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων το 2009, μετά το πέρας της συγκεκριμένης έρευνας.
Παράλληλα, ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι απαγορεύεται η υιοθεσία από ομοφυλόφιλους, για να προστατευτούν τα παιδιά από τους παιδόφιλους.
Για μια ακόμη φορά όμως, η επιστήμη δεν στηρίζει αυτές τις ομοφοβικές απόψεις. Το 90% των παιδεραστών είναι ετεροφυλόφιλοι άνδρες.
Τα πραγματικά κίνητρα του Πούτιν είναι άλλα.



Ιστορικά, τέτοιου είδους κινήσεις χρησιμοποιούνται από τους πολιτικούς για να συσπειρώσουν την βάση τους, και να τραβήξουν την προσοχή από άλλου είδους αποτυχημένες πολιτικές, κάτι που μάλλον συμβαίνει τώρα και στη Ρωσία.
Βασιζόμενος στις αντιδράσεις εναντίον των γάμων μεταξύ γκέι, και στηριζόμενος στις συντηρητικές θρησκευτικές οργανώσεις, ο Πούτιν ξεκίνησε αυτή την εκστρατεία θεωρώντας πως η μόνη αντίδραση που θα συναντήσει θα προέρχεται από την αριστερά, που είναι ο αγαπημένος του μπαμπούλας.
Έτσι, η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια μέθοδο αντιπερισπασμού, και δαιμονοποίησης μιας μειονότητας για πολιτικό κέρδος, βασισμένη στα ναζιστικά πρότυπα.
Θα το επιτρέψουμε;
Θα επιτρέψουμε αυτήν την επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα;
Αν και ο Πούτιν νομίζει πως μπορεί να ελέγξει αυτό του το δημιούργημα, η ιστορία μας διδάσκει πως μάλλον δεν μπορεί.
Οι πολιτικές του επιτρέπουν τη βία εναντίον των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών.
Την προηγούμενη εβδομάδα δολοφονήθηκε στη πόλη Βόλγκογκραντ ένας νεαρός ομοφυλόφιλος. Ξυλοκοπήθηκε, βιάστηκε με μπουκάλια μπύρας, του έβαλαν φωτιά, και στο τέλος έσπασαν το κεφάλι του με μια πέτρα.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή.
Ο υπόλοιπος κόσμος παραμένει αδαής όσον αφορά στο τι κάνει ο Πούτιν.
Κάποια προσοχή έχει δοθεί στους νόμους περί της απαγόρευσης υιοθεσιών, αλλά και αυτή περιορίστηκε στον στενό κύκλο όσων ασχολούνται με τις διεθνείς υιοθεσίες.
Αυτά όλα πρέπει να αλλάξουν.
Με την Ρωσία έτοιμη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2014, η διεθνής πίεση πρέπει να αυξηθεί.
Οι Αμερικανοί, αλλά και οι παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να τοποθετηθούν εναντίον της βίας που προωθεί δια νόμου ο Πούτιν.
Η ΔΟΕ θα πρέπει να απαιτήσει την ανάκληση αυτών των ομοφοβικών νόμων, με την απειλή του μποϊκοτάζ των χειμερινών αγώνων.
Το 1936 ο κόσμος πήγε να δει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου.
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που είπαν έστω και μια κουβέντα για την δίωξη των Εβραίων από τον Χίτλερ.
Οι υποστηρικτές εκείνης της απόφασης, θυμίζουν με στόμφο και περηφάνια τον θρίαμβο του Jesse Owens, ενώ εγώ θυμίζω με θλίψη το ολοκαύτωμα και τον παγκόσμιο πόλεμο.
Αυτό είναι το τίμημα του να ανεχόμαστε την «μη ανοχή».

Harvey Fienstein
Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου