24.9.13

Τι σου είναι η ψηφοθηρία….



Ο Αντώνης Ρέμος είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής καλλιτέχνης, οπότε ότι και να κάνει ή να πει, επηρεάζει.
Σαν λαϊκό παιδί όμως που είναι, σίγουρα δεν διαθέτει ούτε ειδική μόρφωση, ούτε πολιτικό αισθητήριο.
Διαθέτει όμως φωνή, και κοινό.
Επώνυμο και μη.
Ο Ρέμος προφανώς λειτουργεί με το θυμικό, και όπου τον βγάλει.




Και σε τέτοιες περιπτώσεις δημοφιλίας, όταν η γενική  αναγνώριση δεν συνοδεύεται και από κάποια καλλιέργεια, ή παιδεία, τότε δεν θέλει και πολύ για να χαθεί η μπάλα.
Έτσι, όλοι είδαμε πριν από μερικούς μήνες την συναυλία του σούπερ δημοφιλούς καλλιτέχνη σε ιν μπιτς μπαρ της Μυκόνου, όπου πέρα από τα διάφορα που προέκυψαν περί φοροδιαφυγής, λίγο έλειψε να δημιουργηθεί και διπλωματικό επεισόδιο, αφού πάνω στο τσακίρ κέφι, ο Ρέμος παρασύρθηκε από τον αντιμνημονιακό του οίστρο, και τά’ βαλε με τον Σόιμπλε, αποκαλώντας τον «σακάτη», και ισχυριζόμενος ότι «θα τον κάνει να σηκωθεί και να περπατήσει».
Και από κάτω όλοι οι επώνυμοι και μη μαϊντανοί, αυτοί που έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους και τώρα ξεσαλώνουν στις μπάρες, πίνοντας ξύδια των €20.000 ανά φιάλη, χειροκροτούσαν την «αντρίκια» πολιτική αυτή στάση του λαϊκού παιδιού, που εμμέσως πλην σαφώς τα έβαλε με την «χούντα του Σαμαρά».



Και όλα αυτά θα ήταν ανώδυνα και δευτερευούσης σημασίας, αν ο ίδιος ο Ρέμος δεν είχε στο παρελθόν δηλώσει «σαμαρικός», σπεύδοντας μάλιστα να φωτογραφηθεί με τον πρωθυπουργό.
Προφανώς ήταν σαμαρικός όσο τα μέτρα λιτότητας και οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ δεν ακουμπούσαν αυτόν και το συνάφι του… διότι μόλις τον ακούμπησαν άρχισαν και οι αντιμνημονιακές παπαρολογίες.
Έγινε δηλαδή κι αυτός «αγαναχτιστής» (sic).
Και γιατί τα αναφέρω όλα αυτά;
Διότι προχθές το βράδυ ο Ρέμος έδωσε μια συναυλία στον τόπο καταγωγής του, στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης.
Μεγάλο γεγονός για τον τόπο, αφού ο Αντώνης εκεί μεγάλωσε, και από εκεί ξεκίνησε την μεγάλη του καριέρα, που σε κάποια φάση τον έκανε μέχρι και συνδαιτυμόνα του …. Σημίτη.
Τώρα τι συζητούσαν όταν έτρωγαν παρέα Σημίτης και Ρέμος, μου διαφεύγει…
Πάντως σίγουρα δεν μιλούσαν για οντολογία, για μακροοικονομία, ή για τον Βέλτσο, αφού ο τραγουδιστής απ ότι ξέρω, δεν έχει βγάλει ούτε το γυμνάσιο…
Τέλος πάντων, η χθεσινοβραδινή συναυλία ήταν πετυχημένη, και την έκανε ακόμη πιο πετυχημένη η παρουσία διάφορων τοπικών παραγόντων, αλλά και όπως ακούστηκε και του ζεύγους Καράογλου!
Που όπως μου είπαν, γλέντησε με την ψυχή του.
Ναι, αυτού του Καράογλου, του πρώην εφοριακού και νυν υπουργού της «χουντικής» κυβέρνησης  του Σαμαρά.

Ο οποίος, καθότι εκλέγεται στην Β’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης (βλ. Λαγκαδά), ξέχασε τα περί «σακάτη», και προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία του στους ψηφοφόρους, όχι μόνο παρέστη, αλλά διασκέδασε και χειροκρότησε θερμά τον αντιμνημονιακό αυτό καλλιτέχνη, τον Τσε της πίστας, την φωνή δηλαδή των απανταχού αγανακτισμένων με την σαμαρική κυβέρνηση.
Το αν χόρεψε ή όχι, δεν το έμαθα.
Έτσι λοιπόν, ο  πρωθυπουργός,  παίζει καθημερινά το κεφάλι του, αλλά και την τύχη της χώρας, δουλεύοντας σαν το σκυλί για να παραμείνει η Ελλάδα όρθια και εντός του ευρώ, την ώρα που κάποιοι άλλοι της ιδίας κυβέρνησης διασκεδάζουν στα μπουζούκια, αποθεώνοντας τους αντιμνημονιακούς τραγουδιάρηδες…. που με τη σειρά τους κατακεραυνώνουν την σκληρή μνημονιακή μας κυβέρνηση.
Τουρλουμπούκι;
Καλώς ήρθατε στο Ελάντα.


ΥΓ- Όλα τα παραπάνω αναιρούνται, αν τελικά το ζεύγος Καράογλου ήταν εκεί, όχι για να φανεί ή να χορέψει, όπως με πληροφόρησαν κάποιοι κακεντρεχείς,  αλλά προκειμένου να ελέγξει την φορολογική νομοτυπία της βραδιάς, ως εφοριακοί που είναι αμφότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου