6.10.13

Τα σαΐνια της ενημέρωσης, και ο άνθρωπος Σαμαράς.



Σήμερα το πρωί, με μια τακτική πτήση της Aegean, ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία.
Ο πρωθυπουργός, όπως κάνει πάντα, ταξίδεψε με το αεροπλάνο της γραμμής, και μάλιστα με εισιτήριο οικονομικής θέσης, καθήμενος στη μέση του αεροσκάφους, χωρίς συνοδείες, και χωρίς ταρατατζούμ κλπ.



Ο λόγος της «αιφνιδιαστικής» αυτής επίσκεψης ήταν ιδιωτικός  και ανθρώπινος.
Το πρωθυπουργικό ζεύγος ήρθε στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να παραστεί στη κηδεία του μεγάλου Μακεδόνα Δημήτρη Ζάννα, ο οποίος ήταν αγαπημένος συγγενής του πρωθυπουργού, και για τον θάνατο και την προσφορά του οποίου γράψαμε εδώ.
Η αναχώρησή του ζεύγους έγινε εξίσου διακριτικά, πάλι με αεροπλάνο της γραμμής, στις 5 το απόγευμα.
Μέχρι εδώ όλα καλά.


Και όμως!
Τα διάφορα δημοσιογραφικά σαΐνια, που γενικώς όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν, και που συνήθως παριστάνουν τους στρατηγούς, τους πιλότους, τους σεισμολόγους, κλπ, σήμερα πιάστηκαν αδιάβαστα!
Με αποτέλεσμα από το πρωί να διαβάζω την κάθε λογής σαχλαμάρα, για τους λόγους που δήθεν οδήγησαν τον Σαμαρά να έρθει ξαφνικά στην Θεσσαλονίκη.
Κάποιοι μάλιστα πιο ευφάνταστοι, το βρήκαν!
Αφού αύριο, λένε, πάει ο Σαμαράς στο Ισραήλ για να «δώσει γη και ύδωρ», ε, δεν μπορεί, μάλλον θα ήρθε κρυφά στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πάρει εντολές και οδηγίες από την εβραϊκή κοινότητα, η οποία είναι πανίσχυρη στη συμπρωτεύουσα!!!!
Προφανώς, το κλίμα που έβαλε μπροστά ο διανοητής Ρουπακιώτης καλά κρατεί.
Άλλοι πάλι μίλησαν για πρωτοφανή κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία μετέφερε δεκάδες διμοιρίες στη πόλη, ποιος ξέρει γιατί!
Ποιος δηλαδή ξέρει τι στο καλό ετοίμαζε ο Σαμαράς!
Μπορεί και σύλληψη νέου πυρήνα της Χ.Α. με τα ίδια του τα χέρια, για επικοινωνιακούς λόγους!!!!!
Κάποιοι, πιο φαιδροί, «αποκάλυψαν» πως η όλη κινητοποίηση ήταν για να πάει ο Σαμαράς στο γήπεδο να δει τον ΠΑΟΚ, ή τον Παναθηναϊκό, ούτε κατάλαβα ποιον, διότι σε εκείνη τη φάση ήμουν έτοιμος να πετάξω την οθόνη του Η/Υ από το μπαλκόνι….


Ηρεμήστε παιδιά.
Ο Σαμαράς, παρ’ όλη την κούρασή του, από τα συνεχή ταξίδια, απέδειξε όχι μόνο ότι είναι βιονικός, αλλά και ότι πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος, και λάτρης της Μακεδονίας, την οποία υπηρέτησε τόσο ο ίδιος (αν και Καλαματιανός) όσο και η οικογένειά του, που από τη πλευρά της μητέρας του έβγαλε πραγματικούς «Μακεδονομάχους», έναν από τους οποίους χάσαμε αυτές τις μέρες.
Και σε αυτό το σημείο να ανακαλέσω κάτι που είχα γράψει κάποτε, ότι αν και αγαπά την Μακεδονία, ο Σαμαράς φοβάται και αποφεύγει τη Θεσσαλονίκη, για διάφορους λόγους (γαλάζια γλίτσα κλπ).
Ξέχασα όμως, ή μάλλον δεν συνειδητοποίησα πως ο πρωθυπουργός είναι πολύ πιο Θεσσαλονικιός ακόμη και από εμένα που γεννήθηκα εδώ.
Και αυτό διότι έχει στενές και βαθιές οικογενειακές ρίζες με την πόλη, τη στιγμή που οι δικοί μου παππούδες ήταν φερ’ ειπείν πρόσφυγες από την ανατολική Θράκη.
Τέλος πάντων, και για να μη το κουράζω, ηρεμήστε παίδες, και χαλαρώστε.
Ο Σαμαράς αποδεικνύει καθημερινά την εργατικότητά του, και κυρίως την ανθρωπιά του.
Χώρια τον πολιτικό του τσαμπουκά.
Οπότε μη τρελαίνεστε.
Δεν θα τον πιάσετε πουθενά.
Αυτό είναι το μυστικό του.
Και μην ψάχνετε για δράκους και τέρατα εκεί που δεν υπάρχουν…

Strange Attractor

ΥΓ- Να σημειωθεί ότι παρά τα συνεχή ταξίδια, τις πιέσεις, την λύπη για τον χαμό του Ζάννα, και γενικά όλα τα τεράστια προβλήματα που έχει στο κεφάλι του, ο Σαμαράς ήταν σήμερα ολόφρεσκος και ευδιάθετος.
Τι γονίδια έχει τέλος πάντων;
Φτου φτου και πάλι φτου... να μην τον ματιάξω.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου