26.10.13

Ποια επανάσταση χρειάζεται;


Είναι αλήθεια, η χώρα χρειάζεται μια πραγματική επανάσταση για να σταθεί στα πόδια της.
Μια επανάσταση, όμως, διαφορετική απ' αυτές που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα στην Ιστορία.



Αυτό που χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα είναι μια επανάσταση του αυτονόητου και της κοινής λογικής.
Σιγά το δύσκολο, θα μπορούσε να αναφωνήσει ο κάτοικος μιας οποιασδήποτε άλλης... κανονικής χώρας.
Στην Ελλάδα, όμως, αυτό μοιάζει με... άλμα στο Διάστημα ή ταξίδι στον πλανήτη Αρη.



Μόλις πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως «καταργείται η μηχανογραφική άδεια 6 ημερών το χρόνο, που από το 1989 χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών».
Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Εν έτει 2013, που όλα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, όχι μέσω υπολογιστή, αλλά κινητού τηλεφώνου, στην Ελλάδα κάποιοι άνθρωποι έπαιρναν άδεια, επειδή στη δουλειά τους χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Δηλαδή, τι θα έπρεπε να χρησιμοποιούν, καλέμι και σφυρί και να γράφουν σε μαρμαρόπλακες;
Είκοσι χρόνια τώρα ο πλανήτης ζει μια πραγματική επανάσταση με τη χρήση των υπολογιστών, του Ιντερνετ, των κινητών τηλεφώνων, των smartphones και εσχάτως των tamplets.
Όλος ο πλανήτης εκτός από το ελληνικό Δημόσιο, όπου ο χρόνος σταμάτησε στο 1989 και οι υπάλληλοι πληρώνονται επίδομα για να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή!
Συγκλονιστικό.
Δεκάδες υπουργοί βρέθηκαν να διοικούν το Δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια.
Ούτε ένας, άραγε, δε σκέφτηκε να το καταργήσει;
Τι τον εμπόδισε να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική και να κόψει το επίδομα;
Μάλλον το γεγονός πως όλοι αυτοί από τους οποίους θα το έκοβε... ψηφίζουν κιόλας. Κι αυτό δεν είναι διόλου αμελητέο επιχείρημα.
Μόλις πριν από λίγες μέρες, επίσης, μάθαμε πως οι δύο υπάλληλοι που είχαν καταδικαστεί για τη δολοφονία του πρώην δημάρχου Παγγαίου, αν και είναι στη φυλακή, εξακολουθούν να πληρώνονται από το Δημόσιο, δηλαδή από το υστέρημα του βάναυσα φορολογούμενου πολίτη. Παράλογο...
Το πιο συγκλονιστικό, αυτό που μας κάνει μια... μη κανονική χώρα, δεν είναι πως τέτοιου είδους παραλογισμοί εξακολουθούν να υπάρχουν, ούτε πως χρειαζόταν να ζήσουμε την ολική καταστροφή και την έλευση της τρόικας για να τα ανακαλύψουμε.
Το πιο τρελό είναι πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που όλα αυτά τα υπερασπίζονται. Δεν υπάρχει περίπτωση, κάποιος κομματάρχης, πονηρός πολιτευτής ή συνδικαλιστής θα βρεθεί να... κατακεραυνώσει την κυβέρνηση, γιατί καταργεί τις «κατακτήσεις του λαού».

Εύρης Τσουμής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου