2.11.13

Ποιος ωφελείται; Μα και ποιος δεν ωφελείται;




Η χθεσινή δολοφονική επίθεση εναντίον των τριών νεαρών της Χρυσής Αυγής ήρθε και συντάραξε την ήδη τεταμένη πολιτική, κοινωνική, και οικονομική κατάσταση της χώρας.
Πρόκειται, λένε, για μια επαγγελματική επιχείρηση, που για κάποιους ίσως να πραγματοποιήθηκε από αλλοδαπούς πληρωμένους δολοφόνους.



Βέβαια, εδώ που τα λέμε, αν κάποιος, ακόμη και ερασιτέχνης, έχει αποφασίσει να κάνει κάτι τέτοιο, τότε δεν είναι και πολύ δύσκολο, αρκεί να έχει τα «έντερα» να το φέρει σε πέρας…
Δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να ταράξεις τις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας.
Η ΕΟ 17Ν το έκανε συστηματικά επί δεκαετίες…
Αρκεί μια μηχανή χωρίς πινακίδες, κράνη, ένα πιστόλι, και ένα δυο άτομα με μπόλικη ψυχραιμία.
Αν μάλιστα το συνοδέψεις και με μια καλογραμμένη προκήρυξη… τότε είναι που δεν σε πιάνει κανείς.




Από κει και πέρα η διαφυγή είναι εύκολη υπόθεση, αφού με μια οποιαδήποτε μηχανή μπορείς να πας όπου θες στην Αθήνα, και να μη σε πάρει χαμπάρι κανείς.
Άλλωστε, καθημερινά κυκλοφορούν χιλιάδες κλεμμένα, παραποιημένα, κλπ οχήματα χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός αρμοδίου.
Η τροχαία απουσιάζει, και η αστυνομική παρουσία περιορίζεται απλά στις διάφορες ομάδες ΔΙΑΣ, που μόνο κατά σύμπτωση μπορούν να παρέμβουν.
Βέβαια, αν αληθεύουν οι μαρτυρίες για στοχευμένες βολές στο στήθος και στο κεφάλι, και μετά χαριστική βολή, τότε τα πράγματα αλλάζουν, και ίσως πράγματι να μιλάμε για επαγγελματίες εκτελεστές με ειδική εκπαίδευση.
Αλλά επειδή συνήθως οι αυτόπτες μάρτυρες άλλα βλέπουν, άλλα καταλαβαίνουν, και άλλα λένε, χώρια οι υπερβολές των ΜΜΕ, προσωπικά δεν δίνω μεγάλη βάση στις εν λόγω πληροφορίες.
Φαντάζομαι πως το βίντεο που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ, θα λύσει τις όποιες απορίες, και θα βοηθήσει τις διωκτικές αρχές να  κάνουν τη δουλειά τους.
Αυτό όμως που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι το ότι ίσως κάποιοι «σκοτεινοί» κύκλοι απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιόδους της ιστορίας της, όπου όλα κρέμονται από μια κλωστή.
Και για να βρούμε ποιοι είναι αυτοί, θα πρέπει να θέσουμε το κλασικό  (από την αρχαιότητα) ερώτημα: Ποιος ωφελείται;
Η απάντηση μοιάζει εύκολη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολη.
Διότι με την χθεσινοβραδινή άνανδρη πράξη,  ωφελούνται οι πάντες…
Και εξηγούμαι:
Ωφελείται η κυβέρνηση, που έτσι μπορεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, και να ασχοληθεί πιο συστηματικά, χωρίς πολλές αντιδράσεις για τα διάφορα σκληρά μέτρα που θέλει να περάσει.
Ωφελείται η αντιπολίτευση του Σύριζα, που μπορεί να επικαλεσθεί ότι το μνημόνιο, η λιτότητα, η δυστυχία, η ανικανότητα της κυβέρνησης, μας οδηγούν σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, και άρα ήρθε η ώρα της δραστικής αλλαγής κατεύθυνσης.
Ωφελείται η Χρυσή Αυγή, που από θύτης, τραμπούκικη και εγκληματική οργάνωση, στο στόχαστρο του καθενός, γίνεται τώρα θύμα, αποκτά τους δικούς της μάρτυρες, συσπειρώνεται, και κερδίζει συμπάθειες, αφού όπως διάβαζα εχθές στα σόσιαλ μήντια πολλοί είναι αυτοί που τώρα φωνάζουν «είμαστε όλοι χρυσαυγίτες»!
Ωφελείται ο Πάνος, και οι συνωμοσιολόγοι κάθε είδους, αφού είτε μας ψεκάζουν είτε όχι, η χθεσινή επίθεση (το άκουσα κι αυτό) στρέφει την προσοχή από το άνοιγμα της υπόθεσης υποκλοπών, Καρχιμάκη, και «σχεδίου δολοφονίας Καραμανλή», και άρα αυτοί οι αόρατοι πράκτορες, που μας χειραγωγούν χρόνια τώρα, θα συνεχίσουν ανεμπόδιστα, αφού «η κυβέρνηση Σαμαρά σίγουρα πήρε το μήνυμά της για να κάτσει καλά και να μην ανασκαλεύει  παλιές σκοτεινές υποθέσεις», και άρα συνεχίζουμε να είμαστε πειθήνια όργανά τους.
Ωφελούνται οι παραδοσιακοί συνήθεις ύποπτοι, γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες, που ζουν για το χάος, και κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν, είτε λόγω ιδεολογίας, είτε λόγω αφέλειας, είτε διότι είναι ενεργούμενα κάποιων χαλκείων.
Ωφελούνται οι ιδεολόγοι και συνειδητοί ακροαριστεροί (και όχι μόνο), αφού έτσι παίρνουν την εκδίκησή τους για τον Παύλο Φύσα, και συγχρόνως θυμίζουν στους «εχθρούς» τους την δική τους σκληρή παρουσία, που από εποχής της  ΟΠΛΑ, αποτελούσε το φόβητρο για την  αντίθετη πλευρά.
Ωφελούνται οι χουντόφρονες, που επιθυμούν τον νόμο και τη τάξη μέσα από μια στρατιωτική παλιού τύπου δικτατορία, την οποία πολλοί αναπολούν και επιθυμούν, ειδικά αν μπούμε σε φάση εμφύλιας σύρραξης στους δρόμους.
Χθες (πάλι) διάβαζα πως πρέπει επιτέλους να βγουν τα τανκς στους δρόμους.
Ωφελούνται οι δραχμολάγνοι και οι ευρωσκεπτικιστές, που κάνουν τα πάντα για να φύγουμε από το ευρώ, και την ΕΕ, μπας και φέρουν πίσω τα σκληρά τους νομίσματα από το εξωτερικό, και μας αγοράσουν μπιτ παρά.
Θα κολλήσουν σε μια εκτέλεση, που εξαιτίας της μπορούν να δρομολογηθούν οι εξελίξεις της αποπομπής μας;
Ωφελούνται όλοι αυτοί που χρωστάνε της παναγιάς τα μάτια σε όλους και σε όλα, αφού αν καταρρεύσει η χώρα, αυτοί θεωρούν πως το κοντέρ θα μηδενιστεί, και άρα θα την σκαπουλάρουν στο πνεύμα του «γαία και πυρί μειχθίτω».
Ωφελούνται οι Τούρκοι, που άλλο που δεν θέλουν από το  να μας βλέπουν να αλληλοτρωγώμαστε, και να πτωχεύουμε οικονομικά και κοινωνικά, την ώρα που αυτοί αναπτύσσονται με ρυθμούς ρεκόρ. Χώρια τα τουριστικά τους οφέλη.
Ωφελούνται οι Ρώσοι, που αν τυχόν φαγωθούμε μεταξύ μας, και διωχθούμε από την ΕΕ, τότε θα είμαστε εύκολα θύματά τους, αφού για να μας σώσουν μπορεί και να τους δώσουμε ότι ζητάνε από πλευράς ενέργειας, λιμένων, κλπ.
Το κάνανε άλλωστε στη Κύπρο, όπου ζήτησαν τα πάντα όλα για να βοηθήσουν (μάταια όμως).
Ωφελούνται οι Αμερικάνοι, αφού η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα μπορεί να την απομακρύνει από την Γερμανία και την Γαλλία, και άρα να είναι πιο εύκολο για την Ουάσιγκτον να εμβολίσει τον γερμανογαλλικό άξονα που τελευταία κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή, βάζοντας εμπόδια στα γεωστρατηγικά αμερικανικά σχέδια (βλ Λιβύη, Συρία, Ιράν, κλπ).
Ωφελείται το διευθυντήριο των Βρυξελλών, αφού αν περιέλθουμε σε πλήρη αστάθεια, και γίνουμε άντρο τρομοκρατίας κλπ τότε θα είναι πιο εύκολο να μας κάνουν πέρα, χωρίς να δημιουργηθεί το domino effect, που φοβούνται, να ακολουθήσουν δηλαδή η Ιταλία, η Ισπανία, κ.ά. αφού στη δική μας περίπτωση η εκδίωξη από το ευρώ δεν θα είναι για οικονομικούς, αλλά για άλλους λόγους.
Ωφελούνται οι συνήγοροι της παγκοσμιοποίησης, αφού κάθε είδους αναστάτωση σε τοπικό επίπεδο, ενδυναμώνει την ανάγκη σε πολλούς για μια κεντρική ισχυρή παγκόσμια κυβέρνηση, που θα προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα, τάξη και ασφάλεια.
Άλλωστε, όπως είχε γράψει ο Τζορτζ Όργουελ, η πλειοψηφία της ανθρωπότητας, αν κληθεί να επιλέξει μεταξύ της ελευθερίας και της ευτυχίας μέσα από την ασφάλεια, θα επιλέξει το δεύτερο…
Εν ολίγοις ωφελούνται πάρα πολλοί, και άλλοι τόσοι…
Άρα;

Strange Attractor




1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙ 39ΕΤΙΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΟΦΟΡΗΣΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΝ ΑΛΛΟΘΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ--ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ--ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑΝ-- ΔΕΝΔΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΑΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.--ΚΚΕ--ΔΗΜΑΡ. . ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ--ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ --ΠΡΟΔΟΤΕΣ--ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΣ ΣΑΜΑΡΑΣ--ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΙΝ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΑ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΟΥΔΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑΣ--ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΔΙΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΗΓΟΡΕΥΣΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ.. ΦΥΣΙΚΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ--ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΙΑΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ--ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ Η ΠΛΕΙΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΓΙΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ 39ΕΤΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΛΗΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ #ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ# ΟΠΩΣ ΤΑΔΕ ΕΦΗ. Ο ΣΚΟΡΤΖΕΖΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ JOHN SWINTOM ΠΡΩΗΝ Δ/ΝΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ NEW YORK TIMES. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΙ 39ΕΤΙΑΝ ΣΥΝΕΛΗΓΘΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΔΙΚΑΣΘΗ. ΤΕΛΟΣ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ... ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜ, ΔΕΡΣΛΗΣ. ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. ΝΕΒΑΔΑ. ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή