8.12.13

Στα φράγματα αδέλφια…



Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, και δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.
Αν όμως είναι αλήθεια, τότε μιλάμε για την απόλυτη παράνοια.
Μιλάμε για «μυαλά» εκτός τόπου και χρόνου…



Αναφέρομαι σε κάτι που διάβασα στο facebook μόλις ξύπνησα σήμερα το πρωί, και που είπε, λένε, ο Μανώλης Γλέζος σε τηλεοπτικό πάνελ, και εξαιτίας του οποίου μου έπεσε ο (καυτός) καφές από τα χέρια, με κίνδυνο να πάθω ζημιά!


Τι είπε λοιπόν αυτός ο σύγχρονος ήρωας του ελληνισμού;
Ο μοναδικός εν ζωή θρύλος μας (ο Βαμβακούλας δεν μετράει).
Ότι μόλις βγει με το καλό ο Σύριζας (ολέ), η ανεργία θα πάψει, διότι όλοι οι άνεργοι και ταλαιπωρημένοι συμπατριώτες μας θα βρουν άμεση απασχόληση στην αγροτική παραγωγή, και στα … φράγματα!
Ναι, στα φράγματα.
Είπε κανείς τίποτα;
Προσωπικά συμφωνώ και επαυξάνω.
Κάτι τέτοια πίστευα κι εγώ, όταν μικρότερος ασπαζόμουν τον Μαοϊσμό, και άλλα παρόμοια ιδεολογικά φληναφήματα.
Τότε που οι πολιτιστικές επαναστάσεις στη Κίνα, έστελναν τους αστούς, τους διανοούμενους, και τους υπόλοιπους αντιδραστικούς Κινέζους στα χωράφια στα αμπέλια, και γενικά στο σκάψιμο.
Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο περίφημος πλέον Πολ Ποτ στη Καμπότζη, προσπαθώντας να εφαρμόσει στη πράξη το κομμουνιστικό όνειρο, με αποτέλεσμα την γενοκτονία του λαού του, και την χολιγουντιανή ταινία The Killing Fields….
Σαν ιδέα δηλαδή, αυτή του Γλέζου, σε πρώτο άκουσμα μου αρέσει.
Δεν ξέρω όμως το κατά πόσο θα αρέσει σε πολλούς εν δυνάμει ψηφοφόρους του Τσίπρα, όπως καλή ώρα στη συνάδελφό μου την Σούζι, την επονομαζόμενη και μαντάμ Σουσού.
Η οποία είναι εδώ και δυο τρία χρόνια, δηλώνει σφόδρα «Αλεξική».
Βρίζοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ την χούντα του Σαμαρά, και το κακό σκυλολόι που μας κυβερνά, γδέρνοντας τα όνειρά μας.
Και όλα αυτά τα λέει, την ίδια ώρα που συνεχίζει να ντύνεται επώνυμα από την κορφή μέχρι τα νύχια, που αλλάζει όζες και κολόνιες τρείς τέσσερις φορές την ημέρα, και που αν τυχόν της πει κανένας προϊστάμενος να βγάλει καμιά φωτοτυπία, θα τον αρχίσει στα επαναστατικά σχολιανά της, αφού η Σούζι μέχρι πρότινος ήταν (οικογενειακά)  βαθύ Πασόκ, και ο (connected) σύζυγος είναι τώρα στελεχάρα του Σύριζα, οπότε ποιος να της αντιμιλήσει…
Να την δω όμως στην αγροτική παραγωγή στη Μανωλάδα, ή στα φράγματα της Κερκίνης, να σκάβει χαντάκια με το νύχι κάγκελο και το μαλλί ντεκαπέ, και να πω το Πάτερ Ημών ανάποδα…
Μάλιστα, αν το καταφέρει αυτό ο Αλέξης, τότε θα τον ψηφίζω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου.
Αλήθεια το λέω.
Μόνο που είναι κομμάτι δύσκολο, αφού οι Σούζιδες αυτού του τόπου είναι πάρα πολλές, και αμφιβάλλω αν έχουμε τόσα φράγματα για να τις απασχολήσουμε.
Για αγροτική παραγωγή δεν το συζητάω, αφού ως γνωστόν μέχρι και σύκα εισάγουμε πλέον.
Είπε κι άλλα ενδιαφέροντα ο Μανώλης.
Ότι δηλαδή δεν θα πρέπει να φορολογούνται οι δεύτερες κατοικίες, αρκεί οι ιδιοκτήτες τους να φιλοξενούν σε αυτές αστέγους!
Τρομερή σκέψη, και πραγματικά διαυγέστατη πρωτοποριακή  πρόταση, που ούτε ο ίδιος ο Λένιν δεν είχε σκεφτεί.
Εδώ ούτε καν ο Πολ Ποτ δεν φτουράει.
Σου λέει ο Σύριζας, θες κύριε δεύτερο σπίτι, ή εξοχικό, και γκρινιάζεις διότι στο φορολογεί το ανάλγητο κράτος;
Ε, λοιπόν, ο (φιλελεύθερος) Αλέξης θα σε απαλλάξει από φόρους, χαράτσια, και λοιπές δεξιές σαχλαμάρες.
Αρκεί, στα σπίτια σου αυτά να φιλοξενείς αστέγους (μπορεί να είπε και λαθρομετανάστες, δεν το ξέρω).
Έτσι, όλοι θα είμαστε εντάξει.
Εσύ δεν θα πληρώνεις φόρους, και ο άστεγος δεν θα κοιμάται στους δρόμους, ούτε θα χρειαστεί να πληρώνει νοίκια.
Για τα κοινόχρηστα και το ρεύμα δεν είπε τίποτα, αλλά είμαι σίγουρος πως επ’ αυτού εργάζεται σκληρά η επιτροπή σοφών που συνέστησε ο Αλέξης, και στην οποία συμμετέχει και ο διανοητής (καλοπληρωτής) Κιμούλης, ο οποίος προαλείφεται για υπουργός Πολιτισμού!
Αυτά όσον αφορά στα μικρά πράγματα, τα οποία είναι εύκολα και ο Σύριζας θα τα λύσει σε χρόνο ντε τε με παρόμοιες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες.
Όπως π.χ. το μνημόνιο που θα το καταργήσει με ένα μόνο άρθρο κλπ.
Όσον αφορά όμως στα μεγάλα, και εκεί υπάρχει σχέδιο.
Και το αποκάλυψε στην τιβί ο σιτεμένος ήρωας,  λέγοντας πως όταν ήταν νεαρός, επί κατοχής, κάποιος κάπου του είχε πει για μια τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από πέντε έξι σοβαρά άτομα,  η οποία είχε ερευνήσει και είχε αποφανθεί ότι η χώρα μας πλημμυρίζει από υπόγειο και υποβρύχιο πλούτο!
Που μας τον κρύβουν οι σαλτιμπάγκοι που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια, επειδή έχουν απαξάπαντες πουληθεί στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες.
Χώρια που μας ψεκάζουν αφού…
Οπότε, λύνεται κι αυτό το ακανθώδες γεωπολιτικό και όχι μόνο ζήτημα.
Αρκεί να ψάξουμε στα αρχεία (του ΚΚΕ μάλλον) να βρούμε το σπουδαίο αυτό επιστημονικό πόρισμα, ένα έγγραφο  το οποίο μας κρατάνε κρυφό τόσα χρόνια τα ξένα αφεντικά, και με το οποίο θα ανασάνουμε επιτέλους ως χώρα, και θα ξεφορτωθούμε τους τροϊκανούς φορομπήχτες (μαζί και την χούντα του Σαμαρά).
Οπότε, τι ανησυχούμε;
Για όλα έχει λύσεις ο Σύριζας (ολέ).
Το λένε τα κανάλια.
Αρκεί να τον εμπιστευτούμε στη κάλπη…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου