11.12.13

Μιλάμε για πολύ ιδεολόγους…..



Τα τελευταία δέκα χρόνια, μεγαλώνοντας και «ωριμάζοντας», έχω αλλάξει άρδην πάρα πολλές από τις απόψεις που είχα μικρότερος.
Μεταξύ αυτών και τις πολιτικές μου απόψεις, οι οποίες ήταν (το ομολογώ) αρκούντως ακραίες και αριστερές.
Αν π.χ. μου έλεγε κάποιος πριν από 20 χρόνια ότι στο μέλλον θα θαύμαζα τον Σαμαρά, θα έπεφτα κάτω από τα γέλια.
Και όμως…



Έχω δηλαδή αναθεωρήσει τα πάντα.
Γι’ αυτό και δεν αφήνω (όπου μπορώ) σε ησυχία όλους αυτούς τους ανερμάτιστους και πολλές φορές φανατικούς αριστερούς, είτε ανήκουν στον σχετικά συμβατικό Σύριζα, είτε σε κάποια από τις πάρα πολλές αριστερές παραφυάδες, κυρίως εξωκοινοβουλευτικές, που επιμένουν σε αναχρονιστικές αντιλήψεις.
Και ο λόγος είναι ότι δυστυχώς σύντροφοι, ο κομμουνισμός όπου δοκιμάστηκε απέτυχε, και εν πάση περιπτώσει, μπορεί να ακούγεται ουτοπικός ως ιδεολογία ή κοσμοθεωρία, αφού μιλάει για ισότητα και άλλα παρεμφερή, αλλά στο φινάλε δεν λαμβάνει υπόψη του την ανθρώπινη φύση, η οποία είναι παντού κυρίαρχη και δεν πολεμιέται με τίποτα άμα λάχει να’ ουμ….


Σε ένα όμως πράγμα (δευτερευόντως και σε άλλα) συνεχίζω να παραδέχομαι τους αριστερούς, τόσο τους σημερινούς (αν και γιαλαντζί) όσο και τους παλιότερους.
Ότι ποτέ μα ποτέ, πλην κάποιων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δεν πούλησαν τις ιδέες τους, ούτε αρνήθηκαν αυτό που είναι.
Ακόμη και σε εποχές όπου το να δηλώσεις κομμουνιστής συνεπάγονταν από εξορία και φυλάκιση, ως και εκτέλεση, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πρόδιδαν την ιδεολογία τους, η οποία ήταν και μια στάση ζωής.
Σε αντίθεση με τους λεβέντες της Χρυσής Αυγής, που παρά τα μούσκουλα, τα ξυρισμένα κρανία, τα τατού, τα ρόπαλα, τα  μαύρα ρούχα κλπ, όλα αυτά δηλαδή που εκπέμπουν ματσίσμο και βαρβατίλα, όταν τους ρωτήσεις αν είναι φασίστες ή ναζιστές, το αρνούνται μετά βδελυγμίας.
Άσχετα αν οι μισοί από αυτούς έχουν και από μια σβάστικα χτυπημένη στο μπράτσο, ή το σύμβολο των SS στο στήθος….
Βλέπεις δηλαδή κοτζάμ Κασιδιάρη (με τατουάζ τη σβάστικα που λέγαμε) να σε κοιτάει στα μάτια και να σου λέει ότι δεν είναι ναζί, ο χιτλερικός χαιρετισμός είναι κατά βάση ρωμαϊκός (ή αρχαιοελληνικός), τα στρατιωτικά γυμνάσια είναι απλή γυμναστική, οι σημαίες, οι αφίσες, και τα κράνη της βέρμαχτ στα σπίτια τους είναι μουσειακά αντικείμενα και μόνο, οι σβάστικες αρχαία ινδικά σύμβολα, και ότι η παραδοχή κάποιων (π.χ. Μιχαλολιάκου) σε ανύποπτο χρόνο ότι είναι φασίστες και ότι θα μας κρεμάσουν με τη πρώτη ευκαιρία, είναι απλό… χιούμορ.
Όπως χιούμορ κάνουν όταν λένε ότι δεν γουστάρουν τον κοινοβουλευτισμό, ή πως το να ντύνονται με σεντόνια σε στυλ κου κλουξ κλαν, είναι απλά μια αποκριάτικη μεταμφίεση για να γελάσουν λίγο τα παιδιά, όπως π.χ. ο Κασιδιάρης, που όπως δήλωσε χθες σε πάνελ , αυτός ντύνονταν καουμπόυ στα αντίστοιχα χρυσαυγίτικα πάρτι…..
Εν ολίγοις, οι σούπερ αυτοί μάγκες που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν,  αρνούνται αυτό που είναι, και που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.
Και δεν το αρνούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες, ανακρινόμενοι σε σκοτεινά υπόγεια, υφιστάμενοι σκληρά και απάνθρωπα  βασανιστήρια, και με την απειλή της εκτέλεσης να καραδοκεί…
Όχι… Το αρνούνται μέσα σε συνθήκες χαβαλέ δημοκρατίας, με σχεδόν πλήρη ατιμωρησία για τα πάντα, και σε τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά πάνελ, μεταξύ τυριού και αχλαδιού….
Και με βουλευτική ασυλία παρακαλώ.
Για τέτοιους ιδεολόγους μιλάμε.
Που παρεμπιπτόντως, από την μια καταγγέλλουν καθημερινά τη χούντα του Σαμαρά, ενώ από την άλλη αναπολούν και θαυμάζουν την πραγματική χούντα των «πατριωτών» και «εθνικιστών» συνταγματαρχών, εκείνων δηλαδή που έχασαν τη μισή Κύπρο, και που στο τέλος ικέτευαν τους «προδότες» πολιτικούς να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας πριν την χάσουν κι αυτήν ολόκληρη…
Τρικυμία εν κρανίω, ή κάτι χειρότερο;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου