12.12.13

Κου Κλουξ Κλαν σε αντίγραφα…




Προς τα Χριστούγεννα οδεύουμε, αποκριάτικο ζήτημα ανέκυψε.
Στριμωγμένος ο λάτρης των όπλων και εκπαιδευτής των νεοπροσηλύτων της Χ.Α. κ. Κασιδιάρης, που θα ήθελε να του χτυπάνε προσοχή σαν να ’ναι Νο 1, αλλά προς το παρόν δεν υπολογίζεται ούτε σαν Νο 3, έδωσε άλλη μία από εκείνες τις εξηγήσεις για το χιούμορ των οποίων θα νιώθει περήφανος.



Υποστήριξε (κι από κοντά ο κ. Παναγιώταρος) πως οι φωτογραφίες με χρυσαυγίτες ντυμένους με τη φρικαλέα στολή της Κου Κλουξ Κλαν είναι από αποκριάτικο πάρτι μεταμφιεσμένων.
Μ’ αυτό το χιουμοράκι της πλάκας, γνώρισμά του άλλωστε, θέλησε να δικαιολογήσει την επιλογή μιας άσπρης στολής που υπήρξε η πιο ζοφερή στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.
Μια στολή μίσους, μανιώδους ρατσισμού και θανάτου.



Οι κανονικοί άνθρωποι, όσοι τέλος πάντων εκμεταλλεύονται την εθιμικώς αποδεκτή αντικανονικότητα των Αποκριών ή της εορταστικής μασκοφορίας γενικότερα, ντύνονται Ζορό, Μπάτμαν, Σπάιντερμαν, Σούπερμαν, Ποπάι, μαρκήσιοι, πειρατές, διάσημοι πολιτικοί.
Κι ακόμα, αρχαίοι Ελληνες με τη χλαμύδα τους, ιερωμένοι ποικίλων θρησκειών και δογμάτων, μούμιες. Χονδρικώς, όσο είναι μικρός κανείς, ντύνεται ό,τι θα ήθελε να γίνει (ή θα ήθελαν οι γονείς του να γίνει) ή ό,τι του αρέσει να βλέπει.
Κι όταν μεγαλώνει, προτιμά να μασκαρεύεται σε ό,τι θα ήθελε περισσότερο να περιγελάσει ή να ξορκίσει, για να βγάλει το άχτι του.
Κου Κλουξ Κλαν πάντως κανένας δεν θα τολμούσε να ντυθεί και να εμφανιστεί έξω από τους τοίχους του σπιτιού του ή τα τείχη της κλειστής παρέας του.
Επειδή, πλάκα πλάκα, ο προπηλακισμός του από τους υπόλοιπους μεταμφιεσμένους δεν θα έμενε στα όρια των ύβρεων.
Και το «απαγορεύεται το πτύειν» θα έβλεπε να μην εφαρμόζεται και τις ψιλές του θα τις άρπαζε, πριν τον αποπέμψει η γενική γιούχα.
Γιατί με το αίμα των ανθρώπων και το μακέλεμά τους δεν παίζουμε.
Ούτε στις Απόκριες.
Ακόμα κι αν δεχτούμε το ήμισυ του κασιδιάρειου ισχυρισμού, η αντικατάσταση της συνήθους μιλιτέρ χρυσαυγίτικης στολής από τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν δεν ανήκει στις αθώες επιλογές.
Κατ’ αρχάς φορώντας την οι ημεδαποί ρατσιστές δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους προς τους Αμερικανούς της Κου Κλουξ Κλαν, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υποστηρίξουν την ίδρυση χρυσαυγίτικων γραφείων στο αμερικανικό έδαφος.
Επειτα, άλλος τρόπος, εμφατικότερος, για να δηλώσουν πως είναι ιδεολογικώς αδελφοποιτοί, δεν υπάρχει: Ντύνομαι αυτό που είσαι, γίνομαι (ή θέλω να γίνω) αυτό που είσαι, για να σε βεβαιώσω ότι ταυτίζομαι μαζί σου στα πάντα, δίχως περιορισμούς και υποσημειώσεις.
Και ότι δεκάρα δεν δίνω για όσα σου καταμαρτυρούν, αφού τα συμμερίζομαι και θα ’θελα να τα εφαρμόσω στο δικό μου περιβάλλον.
Οταν διασκεδάζουν λοιπόν, στα πάρτι, ντύνονται Κου Κλουξ Κλαν.
Κι όταν πιάνουν εκκαθαριστική δουλειά στους δρόμους, φοράνε στολή ναζιστομιλιτέρ. Καθαρά πράματα.
Σαν το καθαρότατο αίμα τους.

Παντελής Μπουκάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου