20.1.14

Οι καλές ομάδες κάνουν θαύματα…



Ή αλλιώς: Η ιστορία ενός κλαμπ.

Οι παλιοί πλέον Θεσσαλονικείς (η παλαιότητα είναι πάντα σχετική) σίγουρα θα θυμούνται, αναπολώντας τη νιότη τους, πολλά «μαγαζιά», μεταξύ των οποίων και το εμβληματικό Νανί Νανί στον Βαρδάρη….



Προσωπικά, ποτέ  δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, αφού το στυλ της διασκέδασης στα εν λόγω clubs μου θύμιζε καταστάσεις ζόμπι, όπου οι δήθεν χάι θαμώνες ήταν επί ώρες στημένοι και ακίνητοι, μη χαλάσει το ζελέ,  ίσως λικνιζόμενοι που και που,  με ένα ποτό στο χέρι, κρυφοκοιτάζοντας δεξιά και αριστερά να δουν αν τους κοιτάει κανείς, και  μη τολμώντας να «λερωθούν».
Μη τολμώντας να επικοινωνήσουν…
Με την εκκωφαντική μουσική να τρυπάει τα τύμπανα.
Το δήθεν σε όλο του το μεγαλείο…




Ήταν όμως πολύ καλύτερο από τα υπόλοιπα στέκια διασκέδασης εκείνης της εποχής (των πέτρινων χρόνων), όπου κυριαρχούσαν τα ήπια σκυλάδικα, τα ελληνάδικα, και άλλα τέτοιου είδους μαγαζιά, που δυστυχώς κατέβασαν το μουσικό επίπεδο της τότε νεολαίας κατά πολλά κλικ… κάτι που επιβίωσε μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε 20αρηδες να σεληνιάζονται με Βανδή και … Τσαλίκη.
Ήταν δηλαδή η πρώιμη εποχή της χαράς του Γονίδη, και του Πανταζή.
Οπότε, μόνο και μόνο για αυτό, χαίρομαι που υπήρξε το Νανί Νανί, μια όαση μέσα στην μουσική έρημο, όπως επίσης χαίρομαι που ο βασικός του δημιουργός ήταν ο κολλητός μου Σταύρος Μαρτινίδης, άλλη μια εμβληματική φιγούρα της θεσσαλονικιώτικης νύχτας.
Για αυτό, ας δούμε πως του προέκυψε το συγκεκριμένο κλαμπ, μέσα από τα δικά του λόγια…

Πως έγινε το "ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ" :
Από το 1992 είχα άχτι για ένα χώρο στο Βαρδάρη, και συγκεκριμένα μια παλιά αποθήκη σιδηρών.
Ο καταπληκτικός αυτός χώρος , ο οποίος ανήκε στην εταιρία ΣΙΔΜΑ, είχε ένα δρόμο εσωτερικό –καλντερίμι, όπου έμπαινε φορτηγό από την Μοσκώφ και έβγαινε από την Δαναϊδών.
Όταν τον πρωτοείδα εκστασιάστηκα , φαντάστηκα πάρα πολλά για την αξιοποίηση του.
Περίμενα χρόνια κάνοντας άκαρπες προσπάθειες προς την ΣΙΔΜΑ να μου τον μισθώσει. Κάποια στιγμή μετά από ένα χρόνο με πήρε τηλέφωνο o διευθυντής της ΣΙΔΜΑ και μου είπε : «τον χώρο -το ακίνητο δεν το νοικιάζουμε, αλλά αν σε ενδιαφέρει, τον πουλάμε»!
Δεν άντεξα στον πειρασμό και αγόρασα το ακίνητο το 1994 (όχι μόνος μου).
Με ερέθιζε η ιδέα να ξορκίσω τον υποβαθμισμένο Βαρδάρη (Πλατεία Βαρδαρίου) που κανένας νορμάλ νέος δεν πλησίαζε τα βράδια εκείνα τα χρόνια.
Αυτό μπορούσε να γίνει μόνο φέρνοντας την υγιή κ ενεργή νεολαία στην περιοχή, και πώς θα το πετύχαινα αυτό;
Με το να φτιάξω ... και να λειτουργήσει ένας δυνατός χώρος ψυχαγωγίας και διασκέδασης μαζί βέβαια με τους κατάλληλους ανθρώπους.
Δύο ήταν οι δρόμοι για να φτάσω σ´αυτό το αποτέλεσμα:
α) Το συζήτησα με τον Σταμάτη Κραουνάκη για να φτιάξουμε μια μουσική παράσταση στο δρόμο με τον Αντρέα Βουτσινά κλπ ...
β) Εκείνη την εποχή βρισκόμασταν και συζητούσαμε με τον Λίνο τον Δάπη στο καλοκαιρινό CHORUS και στο AB FAB, για να γίνει ένα χειμερινό CLUB στη Θεσσαλονίκη ......
Πήγαμε λοιπόν και είδαμε τον χώρο αφού είχα πλέον τα κλειδιά , εγώ ο Λίνος Δάπης, ο Χρίστος Δάπης, και ο Τάκης Μπέττας ... ΣΟΚ!!!!.
Όπως καταλάβατε η δεύτερη επιλογή προχώρησε,  για να γίνει τελικά το θρυλικό "ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ" που άφησε εποχή.
Σημαντικό ρόλο στην Δημιουργία του "ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ" έπαιξαν οι  Χρήστος και  Λίνος Δάπης, τους οποίους θεωρώ πολύ ιδιαίτερα ταλέντα στο στήσιμο και στην αισθητική μαγαζιών του είδους, και όχι μόνο
Μαζί λοιπόν με αυτούς προχωρήσαμε και βάλαμε στην ομάδα τον Γρηγόρη Μπέττα, και  αργότερα τον Νίκο Στεφανίδη.
 Στη δημιουργία βοήθησαν άλλα δύο μεγάλα ταλέντα ο κάθε ένας στον τομέα του, ο Φώτης Τσιφουτίδης, ένας από τους σημαντικότερους Αρχιτέκτονες-Διακοσμητές της γενιάς μας, και ο Περικής Πειλίδης ένας από τους σημαντικότερους Επικοινωνιολόγους - Γραφίστες ( Communications Specialists).
Για την λειτουργία του ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ ενισχύσαμε την ομάδα με δυνατά άτομα, υπεύθυνους υποδοχής, άτομα στα μπαρ και στην πόρτα, όπως οι  : ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΡΑΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ , ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΜΠΟΣ, , ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΛ, ΡΙΚΑ ΣΙΜΑ , και άλλοι πολλοί, που δεν τους θυμάμαι φυσικά όλους…
Άλλωστε, όλα αυτά έγιναν 20 χρόνια πριν !!!!
Συμπέρασμα;
Οι καλές ομάδες κάνουν θαύματα.!!!!

Σταύρος Μαρτινίδης
Για την αντιγραφή: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου