8.1.14

Σύντροφε, σου βρίσκονται σπίρτα και στουπί;Το άλλοτε νούμερο ένα της ΓΕΝΟΠ είναι υπόδικος για παράνομη χρηματοδότηση του συνδικάτου με χρήματα που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει σε ποιες τσέπες κατέληξαν.  
Για να διαφύγει όλων των κυρώσεων με τις νομικές συμβουλές γνωστού λαϊκού αγωνιστή του ελληνικού σοσιαλισμού( είχε αποκαλεστεί «Βλαξ ή απατεών;» όταν έβαλε τι κεφάλι του στο τορβά για τις ύποπτες δοσοληψίες του Ανδρέα Παπανδρέου), έχει εγκαταλείψει το συνδικάτο και είναι μέλος τους ΔΣ της ΔΕΗ.Ο νούμερο δυο της ΓΕΝΟΠ ευρέθη με offshore στη Κύπρο, με καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.
Καθώς περιγράφει το αστυνομικό ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών ο ίδιος συνδικαλιστής που δεν ανήκει στη μεγαλύτερη φωλιά της διαφθοράς της μεταπολιτευτικής ιστορίας, το ΠΑΣΟΚ αλλά το ΣΥΡΙΖΑ, μετείχε σε αλυσίδα φούρνων η οποία χρησιμοποιούνταν σαν «πλυντήριο» εσόδων σωματεμπορίας. 


Παλαιότερα το ΚΚ τον είχε στείλει για μετεκπαίδευση στη ΕΣΣΔ κατά τη διαδικασία των «κούτβηδων» όπως έλεγαν στη κομμουνιστική σολομονική διάλεκτο.
Όπως οι Γκα-Γκε-μπίτες στράφηκαν στο κοινό έγκλημα για να βιοποριστούν, έτσι και τα τσιράκια προσαρμόστηκαν σε παρόμοιες παρασιτικές δραστηριότητες. 
Καθώς η σωματεμπορία αφορούσε γυναίκες χωρών της πρώην σοβιετίας είναι φανερό πως οι σύντροφοι είχαν στήσει καθετοποιημένη επιχείρηση όπου η πρώτη ύλη ξεκινούσε από τα θύματα της σοσιαλιστικής εξαθλίωσης και κατέληγε το τελικό προϊόν να ξεπλένεται σε αλυσίδα φούρνων μαζί με τα παράπλευρα κέρδη του συνδικαλισμού.
Ο συνδικαλιστής που
 όπως πολλοί άλλοι του συναφιού που προτίμησαν το συνδικαλισμό ως μέσω κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ανέλιξης, κατάφερνε να αποσπά από τη διοίκηση της ΔΕΗ μελέτες εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, με αντάλλαγμα να την αφήνει να ήσυχη.
Για τις μελέτες αμείβονταν σύμφωνα με τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης μέλη της οικογένειάς του, χωρίς ποτέ βέβαια να τις παραδίδουν.
Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες έχουν φύγει με τον ίδιο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις από το κρατικό μονοπώλιο του ηλεκτρισμού για να περάσει το κόστος στον καταναλωτή ιδιώτη ή επιχείρηση;
Πόσα δισεκατομμύρια αθροίζουν σε βάθος χρόνου αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες;
Ποιος τα έχει πληρώσει αυτά, καθώς τζάμπα χρήμα δεν υπάρχει;
Φυσικά οι αρχικλέφτες είναι οι πρώτοι που φωνάζουν για τα συμφέροντα των αδυνάμων, για δωρεάν ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά, για το επάρατο μνημόνιο και κυρίως για παραμονή του καθεστώτος του κρατικού ηλεκτρικού
 μονοπωλίου στο έλεγχο του δημοσίου όπου έχουν κράτος οι συνδικαλιστές.
Η ΓΕΝΟΠ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της παρασιτοκρατίας και κλεπτοκρατίας της μεταπολίτευσης, καθώς για πολλά χρόνια κρατούσε τους διακόπτες του ηλεκτρισμού και μέσω αυτών εκβίαζε ολόκληρη την κοινωνία.
Όταν παλαιότερη διοίκηση της ΔΕΗ σχεδίασε επενδύσεις μονάδων λιθάνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρισμού με χαμηλό κόστος, η συνδικαλιστοκρατία, εμπόδιζε το σχέδιο με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, είτε γιατί άλλα ιδιωτικά συμφέροντα θα θίγονταν από την εξέλιξη, είτε γιατί η ίδια δεν είχε τα κατάλληλα ανταλλάγματα στα πλαίσια της συνδιοίκησης που ασκούσε.
 
Σήμερα, το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα είναι πολύ υψηλότερο, από αυτό που επιτρέπει την ανταγωνιστική λειτουργία της βιομηχανικής δραστηριότητας, η οποία θα μπορούσε να μειώσει το 1,5 εκατ. των ανέργων του ιδιωτικού τομέα.
Είναι φανερή η γραμμή που συνδέει τα πράγματα
 όπου οι εμφανιζόμενοι σαν υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος των φτωχών και αδυνάμων δεν ήταν παρά κλέφτες, κακούργοι ή στην καλύτερη περίπτωση κοινοί απατεώνες.
Με αυτή την έννοια πόσοι από το 1,5 εκατ. των ανέργων που δεν έχουν να πληρώσουν ηλεκτρικό και νερό και τρόφιμα οφείλουν την κατάσταση της ανεργίας τους στο μονοπώλιο που ήλεγχαν οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ;
Καλά το ΠΑΣΟΚ ήταν το ίδιο πατόκορφα βουτηγμένο στη διαφθορά( η Νέα Δημοκρατία δεν εξαιρείται έχουμε ασχοληθεί και θα ξανασχοληθούμε σε άλλα άρθρα) αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πως ανεχόταν ένα τόσο διεφθαρμένο συνδικαλιστή;
Η ΔΕΗ αλλά και η βάση του βοούσε για τα κατορθώματα ου συνδικαλιστή εδώ και πολλά χρόνια..
Η απάντηση που έλαβα όπου και αν έθεσα το ερώτημα, ήταν πως αυτές οι θέσεις κερδίζονται και διατηρούνται ταΐζοντας στόματα. 
Πως νομίζετε πως κάποιοι που γεννήθηκαν συνδικαλιστές ή κομματικά στελέχη και δεν έχουν περάσει τη ζωή τους στα κομματικά γραφεία, βρίσκονται με δεκάδες ακίνητα και περιουσίες που καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα δεν θα αποκτήσουν ποτέ.
Τόσους πλούσιους γάμους πια;...
Πρόσφατα η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ζήτησε από τα σωματεία να επιβαρύνει τους εργαζόμενους με εισφορές προκειμένου να καλυφθεί το 1,5 εκατ. για το οποίο παραπέμπεται στη δικαιοσύνη η διοίκηση της εταιρείας και του συνδικάτου.
Κάποια συνδικάτα αρνήθηκαν ενώ κάποια ζήτησαν να γίνει έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της ΓΕΝΟΠ σε βάθος χρόνου. Φυσικά αρνήθηκαν...
Ο έλεγχος του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για ένα μικρό χρονικό διάστημα έβγαλε σημεία και τέρατα.
Ένας έλεγχος σε μεγαλύτερο βάθος θα έριχνε φως σε μια σημαντική πτυχή του παρακράτους της μεταπολίτευσης που είναι ο συνδικαλισμός. 
Επειδή όμως η δικαιοσύνη κινείται με τον αραμπά δεν αποκλείεται προσεχώς μια «πυρκαγιά» ή «πλημμύρα» στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ να εξαφανίσει πολλά στοιχεία αυτού του παρακράτους του μεταπολιτευτικού σοσιαλισμού, που τα είχε όλα, παρασιτισμό, λοβιτούρες, εκβιασμούς, κομματοκρατία, μαφία, σωματεμπορία
 και φυσικά μπόλικο λαϊκισμό και σοσιαλιστικά φούμαρα.
Μην εκπλαγείτε λοιπόν προσεχώς αν διαβάσετε πως κάποιο βραχυκύκλωμα έκανε παρανάλωμα τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ για να εξαφανιστούν τα στοιχεία...
Όπερ, Σύντροφε, σου βρίσκονται σπίρτα και στουπί;

Κώστας Στούπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου