12.2.14

Ακραία πολιτική ορθότητα…



Έχουν και οι Αμερικάνοι τα δικά τους συριζέικα φρούτα, που αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα, αποφάσισαν τώρα να ασχοληθούν και με τρίχες.



Τι συμβαίνει;
Ακούστε….



Υπάρχει μια σπουδαία ομάδα ράγκμπι (football) στην Αμερική, που πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες, και που ονομάζεται Washington Redskins ( ερυθρόδερμοι).
Εδώ όμως και κάποιο διάστημα, η ομάδα δέχεται σφοδρές επιθέσεις από αντιρατσιστικές ομάδες και οργανώσεις, που θεωρούν την ονομασία της προσβλητική για τους Ινδιάνους.
Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Maria Cantwell, που είναι επικεφαλής της επιτροπής Ινδιάνικων Θεμάτων (Indian Affairs Committee), λέει στην εφημερίδα New York Times ότι αν η ομοσπονδία του ράγκμπι (NFL) δεν πάρει μέτρα, τότε το κογκρέσο θα αναθεωρήσει το φορολογικό καθεστώς της!
Όπως λέει, «η ομοσπονδία απολαμβάνει φορολογικών ελαφρύνσεων για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και παράλληλα αγκαλιάζει και ενθαρρύνει μια ονομασία ομάδας την οποία πολύς κόσμος θεωρεί φυλετικά απαράδεκτη».
Μαζί με τον ινδιάνικης καταγωγής Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Tom Cole, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον επίτροπο της NFL, καταδικάζοντας το όνομα της ομάδας της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι το κογκρέσο έχει δυο μέλη ινδιάνικης καταγωγής.
Στην επιστολή που συνέταξε η γερουσιαστής, αναφέρεται ότι η ομοσπονδία δεν θα πρέπει να αγνοεί και να διαιωνίζει αυτό το προσβλητικό για τους ιθαγενείς όνομα.
Και συμπληρώνει πως σχεδόν κάθε αντιρατσιστική οργάνωση, και κάθε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ συμφωνεί με την θέση της.
Και η επιστολή καταλήγει με την απαίτηση η NFL να αλλάξει και επίσημα το όνομα της ομάδας, αν και δεν διατυπώνεται σαφώς το αν κινδυνεύει το φορολογικό της καθεστώς.
Από την πλευρά των Redskins, ο εκπρόσωπος της ομάδας αναφέρει: «υπάρχουν τόσα κρίσιμα ζητήματα με τα οποία έχει να ασχοληθεί το κογκρέσο, όπως είναι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν,  το έλλειμμα, και η υγεία, και αυτοί ασχολούνται με την ονομασία μιας ομάδας; Μήπως θα πρέπει να θυμηθούν ότι η ονομασία της πολιτείας Οκλαχόμα σημαίνει «κόκκινοι άνθρωποι» στην ινδιάνικη γλώσσα Choctaw;
Ειρωνικό δεν είναι να ζητάνε μόνο από εμάς  να αλλάξουμε όνομα»;

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου