25.2.14

Ευρά έχουμε, αλλά είναι θαμμένα στο Αιγαίο…



Δεν το έκανα από δημοσιογραφική διαστροφή αλλά πραγματικά γιατί ήθελα να δω τον μαγικό τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τρίψει στη μούρη της Μέρκελ το μνημόνιο και θα καταφέρει να διαγράψει το χρέος προχωρώντας παράλληλα στο δρόμο της ανάπτυξης.



Παραβλέποντας το γεγονός ότι σε τρείς ερωτήσεις για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης οι απαντήσεις περιλαμβάνουν 13 «θα», από το «θα δώσουμε σε αγρότες, μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες» μέχρι το γνωστό πλέον «δίκαιο φορολογικό σύστημα», το μυστικό όπλο του κ. Τσίπρα φαίνεται πως δεν διαφέρει από αυτό του Πάνου Καμμένου.



«Η Ευρώπη γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ο ισχυρός ενεργειακός εταίρος του 2020».
Δηλαδή έχουμε λεφτά, από το 2020 και μάλλον μετά και το 2030 καθώς όπως λέει ο Πρόεδρος «είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε  με πολύ περισσότερα στον σχεδιασμό για την Ευρώπη του 2020 και του 2030.»
Ουσιαστικά το όπλο του κ. Τσίπρα με το οποίο θα καταφέρει να πείσει τους εταίρους δεν είναι οι μοναδικές δυνατότητες που έχει αυτή η χώρα, δεν είναι οι καινοτόμες ενέργειες, δεν είναι καν οι προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού και του αγροτικού τομέα, είναι το μοντέλο ανάπτυξης της Βενεζουέλας.
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο που θα βρούμε κάποια στιγμή στο μέλλον.
Πουθενά δεν είδα φυσικά τίποτα για διορθωτικές κινήσεις  στο δημόσιο, είδα όμως και πάλι τις γνωστές θέσεις περί ξεπουλήματος της περιουσίας του δημοσίου.
Ήδη εξάλλου η Κουμουνδούρου διοργανώνει εκδηλώσεις συμπαράστασης και αγάπης προς το τσιμέντο και τα σκουπίδια που βρίσκονται στο Ελληνικό και το οποίο κινδυνεύει να αποκτήσει και κανά δέντρο.
Είναι σαφές πως στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον τις θέσεις του τις διαμορφώνει μία αριστερή φράξια που κινείται στα όρια της παράνοιας με τις θέσεις που εκφράζει και η νέα μεγάλη δύναμη των ΠΑΣΟΚων με την μεγάλη τους τεχνογνωσία στο να δουλεύουν το σύμπαν και να μετακινούνται όπου τους βολεύει.
Επειδή όμως ο σύντροφος Αλέξης είναι ένας ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος συνεχίζω να πιστεύω πως μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα πετάγεται από το κρεβάτι , έντρομος από τον εφιάλτη να βρίσκεται στο προεδρικό και να ορκίζεται από τον Παπούλια.
Ίσως για αυτό θα συνεχίσει να κινείται σε αυτή τη λογική στις συνεντεύξεις του μπας και γίνει καμιά στραβή και του ‘ρθει η πατάτα..

Δημήτρης Κοτταρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου