12.5.14

Βουτάει ο Αλέξης στο… Ποτάμι;



 Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης είχαμε αναρωτηθεί εδώ στο antinews μήπως η δημιουργία του «Ποταμιού» έγινε για να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ και προκειμένου να γίνει ο σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς;




Λέγαμε τότε μήπως ο κ. Θεοδωράκης είναι το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ όταν μετά τις εθνικές εκλογές δεν σχηματίζεται κυβέρνηση και ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές;
Μάλιστα πολλές φορές αναρωτηθήκαμε γιατί το σύστημα και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ παίζουν τόσο πολύ το Ποτάμι όταν μάλιστα δεν έχει να πει απολύτως τίποτε και δεν έχει να συμβάλει καθόλου στην αναγέννηση της πατρίδας.



Όλοι τότε έλεγαν ότι το Ποτάμι θα κλέψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά βλέπουμε ότι έχει αλώσει το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, ο κ. Θεοδωράκης θα παίξει ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.
Οι μάσκες τώρα του δημοσιογράφου – επιχειρηματία – αρχηγού κόμματος έπεσαν. Στη συνέντευξη που δίνει στην Εφημερίδα των Συντακτών σήμερα επιτίθεται στους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά και ουσιαστικά απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «σε αυτή τη ζωή έχω μάθει να μην λέω «ποτέ»», όταν είχε ερωτηθεί για τη συνεργασία με το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Κι εγώ το επαναλαμβάνω αυτό. Η χώρα για εμάς χρειάζεται μεγάλες συνεργασίες.
Με ποιον θα συνεργαστεί ο Τσίπρας; Με το ΚΚΕ που τον καταγγέλλει ως δεκανίκι του συστήματος; Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν έχουν καμία σχέση με την κοσμοθεωρία της Αριστεράς; Πρέπει λοιπόν να καταλάβει η Αριστερά ότι η λύση είναι οι συνεργασίες.»
Στην ερώτηση «είστε, λοιπόν, ανοιχτός σε συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Στ. Θεοδωράκης απαντά: «Ναι. Και από τη στιγμή που θα βρούμε πού συμφωνούμε, να δώσουμε σε αυτά προτεραιότητα. [...] Και εδώ πρέπει να βοηθήσει το μεγάλο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να απενοχοποιήσει τη λέξη συνεργασία.»
Να λοιπόν που το Ποτάμι αρχίζει να γεμίζει με τα αριστερά πολιτικά παρτάλια που βλέπουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κυβέρνηση μόνα τους και άρχισαν να προσεγγίζουν και τους απολιτίκ, τους αφασίες, τους «δεν ξέρω τι μου γίνεται».
Οι Ποταμίτες του κ. Θεοδωράκη αποκαλύπτουν σιγά – σιγά τον σκοπό τους.
Να πάρουν μέρος σε μια κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα και φανταστείτε τι έχει να γίνει.
Με τους ανεύθυνους και άσχετους του ΣΥΡΙΖΑ και τους οπαδούς του Ποταμιού να κυβερνηθεί αυτή η χώρα.
Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά είναι τρομακτικά επικίνδυνο αυτό που πάει να συμβεί. Και ο ελληνικός λαός δε πρέπει να το αφήσει.
Βάλτε κάτω τα τελευταία γεγονότα και φτιάξτε το παζλ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειχνε να ανησυχεί τελευταία από την άνοδο του Ποταμιού. Το Ποτάμι είχε ηρεμήσει και δεν έκανε επιθέσεις στην Αριστερά.
Ο κ. Θεοδωράκης αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της συνεργασίας και όλο αυτό το σκηνικό το προωθούν τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης των επιχειρηματιών.
Και την ίδια στιγμή βασικός σύμμαχος του κ. Τσίπρα αναδεικνύεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Και για να μην μας μείνει καμιά αμφιβολία για του που θα «ξεραστεί» το Ποτάμι ο κ. Θεοδωράκης στην ίδια συνέντευξη στηρίζει και Δούρου με την οποία όπως λέει συμφωνεί σε αρκετά πράγματα, νιώθει πιο κοντά στον Μπουτάρη και για τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, λέει: «Εξεπλάγην, για παράδειγμα, που υπάρχει υποψήφιος που θέτει το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα. Και θέλει να αποκαλείται ευρωπαίος υποψήφιος!»
Χθες ο κ. Θεοδωράκης μίλησε στην Καβάλα και επειδή είχε ήλιο αγόρασε καμιά 30αριά καπέλα και τα μοίρασε στους παρευρισκόμενους.
Καλή κίνηση. Όμως, γιατί δεν αγόρασε και ορισμένες μάσκες προκειμένου να αντικαταστήσει αυτές που έπεσαν από τη στιγμή που προσκύνησε τον Αλέξη Τσίπρα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου