13.7.14

«Μαϊμού πρόσφυγες»;



Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γκάνας μπορεί να επέστρεψε στην έδρα της μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στο μουντιάλ, όμως μερικές εκατοντάδες οπαδών της έμειναν στη Βραζιλία, απολαμβάνοντας το κλίμα…



Και μάλιστα, θέλουν να μείνουν εκεί για πάντα!


Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι 200 περίπου Γκανέζοι που μπήκαν στη χώρα με τουριστικές βίζες για να «παρακολουθήσουν» το μουντιάλ, δηλώνουν τώρα ευλαβείς Μουσουλμάνοι που διώκονται για τα θρησκευτικά τους πιστεύω, και επειδή κινδυνεύουν στη πατρίδα τους, ζητούν πολιτικό άσυλο στις παραλίες του Ρίο...
Σύμφωνα πάντα με τις αρχές, υπάρχουν άλλοι χίλιοι περίπου Γκανέζοι που επίσης αναμένεται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο πριν από τη λήξη της διοργάνωσης.
Όλες οι αιτήσεις έχουν υποβληθεί σε μια ιδιαίτερα ελκυστική και εύπορη πόλη της νότιας Βραζιλίας, 2.000 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη στην οποία έπαιζε η ομάδα τους!
Οι «πρόσφυγες» θα μπορούν να εργάζονται και να ταξιδεύουν στη Βραζιλία όσο καιρό εξετάζονται οι αιτήσεις τους, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ότι μπήκαν με τουριστική βίζα δεν θα επιβαρύνει τη θέση τους.

Όπως επίσης σημειώνει το υπουργείο, αίτηση ασύλου δεν μπορεί να κατατεθεί σε πρεσβεία στο εξωτερικό, αλλά μόνο εντός της Βραζιλίας.
Κάποιοι όμως Βραζιλιάνοι, ακόμη και αξιωματούχοι, διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά στα κίνητρα των «προσφύγων», ειδικά αν ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη πόλη στην οποία κατατέθηκαν τα αιτήματα, και η οποία είναι μαγνήτης για ξένους και για μετανάστες, και ήδη είναι υπερπλήρης.
Πάντως οι τοπικές καθολικές εκκλησίες  προσφέρουν την αμέριστη στήριξή τους, βοηθώντας στα διαδικαστικά και γραφειοκρατικά ζητήματα τους Γκανέζους «πρόσφυγες», αλλά και τροφή και στέγη.

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου