26.7.14

Αντιπολίτευση να γίνεται…



Πρωί, πρωί χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης είχε μια πολύ κακή είδηση για τους 2.792 αναγνώστες του (followers) στο twitter: «Η ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ» (τα κεφαλαία είναι του ιδίου).




Η ανάρτηση του κ. Στρατούλη παρέπεμπε στο iskra.gr, τον δικτυακό τόπο της λενινιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρίσκεται υπό τη σκέπη του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Οι συντάκτες του ιστότοπου κατέληγαν και σε ένα φριχτό συμπέρασμα: «ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» (τα -εκ της φύσεώς τους φωνακλάδικα- κεφαλαία είναι του iskra)…



Οσα γράφονταν στο δημοσίευμα ήταν αληθή, πλην του τίτλου, ο οποίος έπρεπε να λέει: «Ιδού τα εγκλήματα της κλειστής και κρατικοποιημένης αγοράς ενέργειας».
Διότι σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, ούτε ιδιωτικοποιημένη είναι ούτε απελευθερωμένη. Οπως γνωρίζει κάθε γηγενής και το έμαθε εσχάτως και η τρόικα, μεταξύ ενός νομοσχεδίου του ελληνικού κοινοβουλίου και της απελευθέρωσης μιας αγοράς, μεσολαβούν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια, καμιά εκατοστή υπουργικές αποφάσεις (που δεν εκδίδονται), και υπουργοί σαν τον κ. Μάκη Βορίδη που απελευθερώνουν τις αγορές κλείνοντάς τες για χάρη κάποιων Θύμιων.
Πολλοί θα μπουν στον πειρασμό να εντάξουν τις αντιδράσεις αυτού του τύπου στην τακτική κάθε αντιπολίτευσης να καταγγέλλει την κυβέρνηση επί παντός. Φοβούμαστε ότι τα πράγματα με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερα.
Δεν υποκρίνονται ότι μάχονται τον νεοφιλελευθερισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται, και τον πολεμούν ακόμη κι από εκεί που δεν υπάρχει.
Μάλλον αγγελοσκιάζονται σαν εκείνους τους μοναχούς του Μεσαίωνα που όπου και να κοιτούσαν έβλεπαν «το έργο του διαβόλου».
Γράφαμε και παλιότερα ότι «όπως οι θρήσκοι οποιασδήποτε περιόδου πιστεύουν ότι ζούμε στις πιο αμαρτωλές εποχές («Σόδομα και Γόμορρα έχουμε καταντήσει»), έτσι και οι θρήσκοι του σοσιαλισμού πιστεύουν ότι ζούμε στις πιο νεοφιλελεύθερες εποχές. Ακόμη και όταν υπάρχει το μέγιστο της κρατικής παρέμβασης, πάλι καπιταλισμό έχουμε.
Εχετε παρατηρήσει ότι το 1989 δεν γκρεμίστηκε το κομμουνιστικό ιδεώδες, αλλά ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός;
Είναι δεδομένο: ό,τι αποτυγχάνει, πρέπει να είναι καπιταλιστικό. Εστω κρατικομονοπωλιακό» («Ανύπαρκτος, αλλά ένοχος» Καθημερινή 11.4.2008).
Αφού λοιπόν τα κομμουνιστικά καθεστώτα κατέρρευσαν επειδή ήταν «καπιταλιστικά», κατά τον ίδιο τρόπο και η κρατική ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε τετραπληγικούς διότι κατά ένα περίεργο τρόπο είναι «ιδιωτικοποιημένη».
Δεν εξηγείται αλλιώς η αποτυχία του κράτους.
Κι όποιος δεν το πιστεύει δεν μπορεί παρά να είναι κρυφό τσιράκι του νεοφιλελευθερισμού, όπως ήταν τόσοι και τόσοι κομμουνιστές ηγέτες της αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ, οι οποίοι ενώ παραμύθιαζαν τον κόσμο ότι χτίζουν τον σοσιαλιστικό παράδεισο εκείνοι έχτιζαν στα κρυφά την καπιταλιστική κόλαση.
Ευτυχώς όμως τα εγχώρια σαΐνια του γνήσιου κομμουνιστικού ιδεώδους (Στρατούλης, Λαφαζάνης και λοιποί) δεν μασάνε τέτοια κόλπα του επάρατου νεοφιλελευθερισμού και τα καταγγέλλουν με κάθε ευκαιρία μέσα από τις καπιταλιστικές πλατφόρμες του twitter κι άλλων δικτυακών τόπων.

Πάσχος Μανδραβέλης

1 σχόλιο:

  1. Αφού δεν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να μαζέψει τον κύριο Στρατούλη και κάθε άλλον
    σαν αυτόν, γιά διασπορά ψευδών ειδήσεων........
    Καλά έλεγαν κάποτε : '' μην πιστεύετε τίποτε, είναι διαδόσεις των κομμουνιστών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή