9.8.14

Ο Αλέξης και η … εικόνα.



Στο περιθώριο της  επίσκεψής του στο Αγιον Ορος ο κύριος Τσίπρας είχε ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνομιλία με την εικόνα Αξιον Εστί της Παναγίας, το περιεχόμενο της οποίας δεν κοινοποιήθηκε στους δημοσιογράφους.


Σύμφωνα ωστόσο με εξαπτέρυγα πλησίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Τσίπρας εξέφρασε στην εικόνα της Παναγίας τους προβληματισμούς του για το μέλλον του τόπου, ζήτησε την αρωγή της στο όραμά του για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, για την Αριστερά του Κυρίου και για την αριστερή διακυβέρνηση στον ευρωπαϊκό Νότο, καθώς και μια δημόσια στήριξη από το εικόνισμα της Παναγίας ότι ο κος Τσιπρας Αξιος Εστί για πρωθυπουργός.



Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης, η εικόνα της Παναγίας παρέμεινε ανέκφραστη και ασυγκίνητη στις εκκλήσεις του κυρίου Τσίπρα.
Ούτε δάκρυ δεν κύλησε, δεν βούρκωσαν οι οφθαλμοί Της, παρά τη δραματική έκκληση του κυρίου Τσίπρα.
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του πως το εικόνισμα Αξιον Εστί του φέρθηκε σαν να ήταν ανάξιος προσοχής.
Η Κουμουνδούρου φέρεται να είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένη από την αδιάλλακτη στάση του εικονίσματος της Παναγίας, που δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις αγωνίες του κυρίου Τσίπρα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν τη σιωπή του εικονίσματος ανεξήγητη, ύποπτη και προσβλητική προς το θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και περιμένουν κάποιου είδους επανόρθωση από την πλευρά της εικόνας της Παναγίας, διαφορετικά, με ιδιαιτερή τους λύπη, θα αναγκαστούν να την καταγγείλλουν ως μνημονιακό φερέφωνο της αντιλαϊκής τροϊκανής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου