12.9.14

Δεν είναι ο «σύνηθες τρόπος»…



Ο Νίκος Νικολόπουλος αναγκάστηκε τελικά να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, τον οποίο μόλις τις προάλλες είχε βρίσει χυδαία από το Twitter για το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος.



Εγραψε λοιπόν ο βουλευτής μια επιστολή -το ύφος της οποίας θα περιέγραφα ως θεσπέσια εμετικό, καθώς συνδυάζει κουτοπονηριά και δήθεν παλικαροσύνη σε αξιοσημείωτο βαθμό- και έβαλε έναν υπάλληλό του να την αφήσει την περασμένη Δευτέρα (βραδιάτικα, μη τυχόν και ο κομιστής συναντήσει κανέναν...) στην πρεσβεία του Λουξεμβούργου.



Απολαύστε  (υπεύθυνα, όμως...) ένα απόσπασμά της: «“Συναντηθήκαμε” στο Διαδίκτυο (Τwitter), αν και όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες. Και οφείλω να ομολογήσω ότι γι’ αυτό ευθύνεται η ελευθεριότητα με την οποία είθισται πλέον να χρησιμοποιείται ο λόγος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), που ώθησε κι εμένα για πρώτη φορά στη χρησιμοποίηση ενός ακραίου χαρακτηρισμού, ο οποίος πάντως δεν εκπροσωπεί τον σύνηθες (sic) τρόπο με τον οποίο μιλώ και συμπεριφέρομαι. Για τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό απολογούμαι. Δεν απολογούμαι όμως για τις στέρεες και ξεκάθαρες απόψεις μου», τις οποίες με την ευκαιρία παραθέτει.
Με τι φυσική χάρη χώνει την ουρά κάτω από τα σκέλια ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος!
«Συναντήθηκαν» στο Διαδίκτυο, γράφει.
Οχι ακριβώς· μάλλον ο Νικολόπουλος πήγε και βρήκε τον άλλον για να τον βρίσει. Επίσης, προσέξτε πως σημειώνει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε, αλλά η γενική «ελευθεριότητα» που επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ολα αυτά όμως δεν ξενίζουν ― είναι ο «σύνηθες τρόπος», όπως λέει και ο ίδιος στην επιστολή του.
Εκεί όμως που η γλίτσα πιάνει την οροφή είναι όταν ο επιστολογράφος προσκαλεί τον υβρισθέντα πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου να μετάσχει «σε εκδήλωση του κόμματός του με θέμα τον ρατσισμό».
Και επειδή θεωρητικά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να δεχθεί την πρόσκληση ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο Νικολόπουλος προσθέτει ότι εφόσον ο προσκληθείς ανταποκριθεί στην πρόσκληση, τότε θα ορισθεί και η ημερομηνία. Επομένως, μπορούμε από τώρα να είμαστε βέβαιοι ότι η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, αφού είναι των απιθάνων απίθανο να κάνει τη χάρη στον Νικολόπουλο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.
Εδώ, ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων από τους περήφανους, λεβέντες και (δεν αμφιβάλλω...) ηρωικούς Βλάχους, γιατί έχω ανάγκη να αναφωνήσω: Μα πόσο βλάχος είναι ο Νίκος Νικολόπουλος!

Στέφανος Κασιμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου