12.9.14

Όταν η ανεργία απειλεί και βουλευτές!



Κι εμείς οι αφελείς, πιστεύαμε τόσα χρόνια, πως οι εκπρόσωποι μας στη Βουλή, αγωνιούν  και προασπίζονται τα δίκια μας.




Νομίζαμε  ανοήτως πως όλη η έγνοια των βουλευτών μας ήταν να κάνουν τη ζωή των ψηφοφόρων τους καλύτερη και με τις παρεμβάσεις τους, τις ερωτήσεις τους  και την ψήφο τους έθεταν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου!



Φευ όμως , μια  πρώην τηλεστάρ (έστω της κρατικής  τηλεόρασης όπου ως γνωστόν η αξιοκρατία ήταν το ευαγγέλιο της !) και νυν βουλευτής της Ν.Δ, ήρθε να τοποθετήσει τα πράγματα  στη σωστή τους διάσταση και να ρίξει όλους εμάς από τα...σύννεφα.
 Η Βουλευτής, ονόματι Αννα Καραμανλή, στην ενημέρωση της ΚΟ του κόμματος της για τον ΕΝΦΙΑ,  αφού εξέμεσε διάφορες γηπεδικές χυδαιότητες  για τον υπουργό Οικονομικών, κατέληξε εκτός εαυτού: “ με αυτά που κάνετε δεν θα ξαναβγούμε βουλευτές και θα μείνω άνεργη!”
Μας αποκάλυψε δηλαδή, ως αψίθυμη που εύκολα χάνει τον έλεγχο της γλώσσας της, τον πραγματικό λόγο γιατί είναι έξαλλη με τον ΕΝΦΙΑ.
Το βουλευτηλίκι για την κ. Καραμανλή είναι δουλειά, απασχόληση και από αυτή βγάζει το ψωμί της. Και με το ψωμί  ή το παντεσπάνι των εθνικών αντιπροσώπων δεν μπορεί να παίζει κανένας Χαρδούβελης και κανένας Καραβίτης! Ο ΕΝΦΙΑ είναι κακός και άδικος φόρος γιατί μπορεί να ρίξει στην ανεργία τους βουλευτές και όχι κάποιον άλλο λόγο!
Τόσο απλά  κυνικά, πεζοδρομιακά και ανερυθρίαστα.
Είμαι δε βέβαιος πως πολλοί από τους συναδέλφους της θα είπαν μέσα τους  “να αγιάσει το στόμα σου” καθώς τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση, να εκφραστούν ανάλογα.
 Ο φόβος της ανεργίας  δια της μη επανεκλογής ,είναι αυτό που καίει περισσότερο απ' όλα τους περισσότερους εθνοπατέρες και εθνομητέρες και όχι η προάσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας και της χώρας.
Η φιλοπατρία και η αλληλεγγύη στους ψηφοφόρους τους εξαντλείται στο σημείο που αρχίζει να κινδυνεύει η καρέκλα  και τα προνόμια τους.
 Μπορεί σε όλη τη θητεία τους να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται ως κοπάδι, ψηφίζοντας νόμους  και διατάξεις που δεν τους πολυαφορούν σε προσωπικό επίπεδο, αλλά μετατρέπονται σε άγρια θηρία αν επιχειρηθεί να θιγεί η αποδοχή τους από το εκλογικό τους σώμα.
Το δόγμα υπερασπίζομαι τους ψηφοφόρους μου γιατί διαφορετικά θα ανατεθεί η υπεράσπιση τους σε κάποιον άλλον, είναι σε μεγάλο βαθμό και η κύρια αιτία της κατάντιας της χώρας.
Μια αμφίδρομη πελατειακή σχέση που μπαίνει πάνω από οιαδήποτε αξία και προτεραιότητα για τον τόπο. Ψηφοφόροι που εκλέγουν αυτούς που τους κάνουν τις μικρές ή τις μεγάλες εξυπηρετήσεις και πολιτικοί που στηρίζουν την ύπαρξη τους σε τέτοιους ψηφοφόρους.
Μια θανατηφόρα σχέση που στο τέλος   εκτός από τον στραγγαλισμό της πολιτικής και της κοινωνίας, αποτελειώνει κι αυτό καθαυτό το κράτος για να μη μείνουν άνεργοι τύποι  και τύπισσες σαν την κ. Α.Καραμανλή!

Βασίλης Στεφανακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου