26.10.14

Ο κόμπος της Αριστεράς…



Ο​​ταν ερωτώνται εάν συμφωνούν με τις καταστροφές και τις παράνομες δραστηριότητες εντός των πανεπιστημιακών κτιρίων, απαντούν κατηγορηματικά «όχι».




Οταν πραγματοποιούνται όμως οι καταστροφές και οι παρανομίες, η Αριστερά κομπιάζει να τις καταγγείλει.
Αντιθέτως, καταγγέλλει αυτομάτως κάθε επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, είτε ασκείται καθ’ υπέρβαση είτε όχι.


Η Αριστερά λειτουργεί, αντανακλαστικά, κυρίως με όρους παρελθόντος. Αισθάνεται συγγενής με κάθε είδους «αγωνιστική» δραστηριότητα, ακόμη και με την πιο ακραία ανόητη ή επικίνδυνη για τη δημοκρατία, την οποία αν και δεν επικροτεί, δυσκολεύεται να καταγγείλει.
Κατ’ αναλογίαν η εφαρμογή του νόμου και η τήρηση της τάξης ξυπνούν αντανακλαστικά από την εποχή των διωγμών των κομμουνιστών, τότε που Αστυνομία και Δικαιοσύνη είχαν ως αποστολή την εξαφάνιση του κομμουνιστικού κινδύνου.
Τραγέλαφος.
Η πρόσφατη απόφαση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών να εφαρμόσει έναν στοιχειώδη έλεγχο στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του ιδρύματος, στα Προπύλαια, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τους σεκιουριτάδες και το face control, φοιτητές, αριστεροί προφανώς, πραγματοποίησαν κατάληψη συμβολικού χαρακτήρα στο γραφείο του πρύτανη, καταλήψεις μη συμβολικού χαρακτήρα στη Φιλοσοφική και πάει λέγοντας.
Οπως είναι γνωστό, το κτίριο της διοικήσεως του ΕΚΠΑ έχει υποστεί δεκάδες καταλήψεις και άλλους τόσους βανδαλισμούς.
Να μη φυλάσσεται λοιπόν, να μην υπάρχει έλεγχος για τους εισερχόμενους; Βεβαίως να υπάρχει, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ!
Τότε προς τι η αντάρα και ο καημός;
Εδώ σας θέλω: είναι άλλο λέει να φυλάσσεται η είσοδος από εταιρεία σεκιούριτι και άλλο από υπαλλήλους του πανεπιστημίου.
Κι αν δεν υπάρχουν υπάλληλοι, τι κάνουμε; Μα να προσλάβουμε!
Κι αν δεν μπορούμε; Μπορούμε, ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με την ίδια λογική των αριστερών αντανακλαστικών ασκείται εδώ και χρόνια καταχρηστικώς και με συνοπτικές διαδικασίες το δικαίωμα της απεργίας και τόσα άλλα.
Να θυμίσω ότι το σωματείο των δημοσιογράφων, πριν από χρόνια, κήρυξε απεργία επειδή χρεοκόπησε ο «Ελεύθερος Τύπος» της κυρίας Αγγελοπούλου.
Το κρυφό αίτημα ήταν προφανώς να μη χρεοκοπήσει!
Φυσικά αποτύχαμε…

Σωκράτης Τσιχλιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου