13.10.14

Που βρίσκεται ο μπούλης;



Μα πού είναι τελικά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν;
Αυτό το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί εδώ και πάνω από έναν μήνα, διάστημα στο οποίο ο ισχυρός άνδρας της Πιονγκγιάνγκ δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση, «φουντώνοντας» τα σενάρια και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το πρόσωπό του.



Λίγο τα ελεγχόμενα από το καθεστώς ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας με την ενημέρωση μέσω... σταγονόμετρου, λίγο η δαιμονοποίηση των δυτικών Μέσων Ενημέρωσης, έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικό μυστήριο που ιντριγκάρει.
Και δεν κρύβουμε ότι μας αρέσει.



Ο διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ιλ  (από το 2011) έχει να εμφανιστεί δημόσια από τις 3 Σεπτεμβρίου.
Από τότε άρχισαν οι φήμες περί σοβαρού προβλήματος υγείας, οι οποίες εντάθηκαν έπειτα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ της βορειοκορεατικής τηλεόρασης, που ανέφερε ότι ο ηγέτης της χώρας ένιωθε «δυσφορία».
Άλλοι τον ήθελαν νεκρό, ενώ πληροφορίες μιλούν για χειρουργική επέμβαση στους αστραγάλους ή και για αρθρίτιδα.
Τον Ιούλιο, πάντως, στην 20η επέτειο από τον θάνατο του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ είχε εμφανιστεί να κουτσάνει.
Στις 25 Σεπτεμβρίου δεν έδωσε το "παρών" στη συνέλευση του Ανώτατου Λαϊκού Κόμματος, πυροδοτώντας σενάρια ακόμα και για πραξικόπημα και τον ίδιο σε κατ' οίκον περιορισμό.
Η παρουσία του Χουάνγκ Πιονγκ Σο στην τελετή λήξης των Ασιατικών Αγώνων προκάλεσε αίσθηση, αφού διαθέτει ισχυρή δύναμη στην Πιονγκγιάνγκ, ικανή να αμφισβητήσει την εξουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αδερφή του, Κιμ Γιονγκ Γιο κρατάει το τιμόνι της χώρας όσο ο 30χρονος ηγέτης της χώρας αναρρώνει.
Η σημερινή μέρα, που σηματοδοτεί την 69η επέτειο από την ίδρυση του βορειοκορεατικού κράτους ίσως επιφυλάξει παρουσία-έκπληξη του εξαφανισμένου Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σε διαφορετική περίπτωση το μυστήριο θα συνεχιστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου