31.10.14

Γιατί οι έφηβες της Ευρώπης γίνονται μέλη της ISIS;



Διότι θέλουν το ίδιο πράγμα με τους έφηβους: Ένα δυνατό σκοπό.
Οι έφηβες είναι το κέντρο βάρους της Δύσης.
Σχεδόν όλη η Δυτική ποπ κουλτούρα, είναι προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις των έφηβων κοριτσιών.
Τα σύγχρονα θαύματα της τεχνολογίας  και τα ήθη που έχουν διαμορφωθεί με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, έχουν οδηγήσει τις έφηβες  να κλειδώνονται στα δωμάτια τους.



Πραγματικά, ο δυτικός πολιτισμός έχει κάνει τον κόσμο ένα ασφαλές μέρος για τα έφηβα κορίτσια.
Πάνε σχολείο, δουλεύουν, και αποφασίζουν ποιόν και πότε θα παντρευτούν, ή ακόμα αποφασίζουν να μην παντρευτούν ποτέ.
Όταν λοιπόν οι έφηβες αυτές αλλάζουν κατεύθυνση και αγκαλιάζουν την ISIS, τότε η Δύση ηττάται…




Μία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από  ινστιτούτο στη Washington για την πολιτική στη Μέση Ανατολή, έδειξε ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο, χαίρει περισσότερης υποστήριξης στην Ευρώπη από ότι στη Μέση Ανατολή! Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, μόνο το 3% των Αιγυπτίων, 5% των Σαουδαράβων και λιγότερο από 1% των Λιβανέζων, εξέφρασαν θετική άποψη για το Ισλαμικό Χαλιφάτο.
Από την άλλη πλευρά, 7% των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, 16% των ερωτηθέντων στη Γαλλία με το ποσοστό να αυξάνεται στο 27% στις ηλικίες 18-24, εξέφρασαν θετική  άποψη για το Χαλιφάτο.
Τα ως άνω νούμερα δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν.
Χιλιάδες νεαροί Ευρωπαίοι Μουσουλμάνοι, έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ευρώπη για τη Μέση Ανατολή  με σκοπό να βοηθήσουν τον αρχηγό του Χαλιφάτου, Αbu Bakr al-Baghadi, να οικοδομήσει ένα γνήσιο Ισλαμικό Κράτος.
Αναμφισβήτητα, χιλιάδες άλλοι νεαροί είναι έτοιμοι να σκοτώσουν και να πεθάνουν για τα πιστεύω τους.
Είναι  πραγματικά  περίεργο το γεγονός ότι η ISIS δεν προσελκύει μόνο νεαρούς άνδρες, αλλά επίσης προσελκύει νεαρές Ευρωπαίες γυναίκες, πολλές από τις οποίες έχουν πάει στη Συρία και το Ιράκ για να παντρευτούν πολεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Φυσικά πολλές από αυτές το μετανιώνουν, όπως συνέβη και με μία νεαρή Γαλλοεβραία που έφυγε στη Συρία, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα.
Τα κορίτσια αναζητούν πολεμιστές  του Ισλαμικού Χαλιφάτου διότι η Δύση τους φαίνεται αδύναμη και θηλυπρεπής ενώ αυτά διψάνε για πραγματικούς άνδρες που είναι έτοιμοι να σκοτώσουν και να πεθάνουν για κάτι στο οποίο πιστεύουν.
Γιατί άραγε?
H Ευρώπη έχει καλό κράτος πρόνοιας, έχει ευημερία, όπως επίσης και πολλούς εμφανίσιμους νεαρούς και νεαρές, που σε αντίθεση με τη πλειοψηφία των γυναικών στη Μέση Ανατολή, του Ισραήλ εξαιρουμένου, είναι σεξουαλικά διαθέσιμοι.
Τότε γιατί, μεταξύ μιας άνετης αλλά κάπως βαρετής ζωής σαν φαρμακοποιός στο Αμβούργο, και μιας ζωής ως πολεμιστής στην έρημο, χιλιάδες Ευρωπαίοι Μουσουλμάνοι, επιλέγουν το τελευταίο?
Μα φυσικά διότι παρά τις εξαιρετικές κοινωνικές υπηρεσίες και τα καταναλωτικά προϊόντα που είναι σε θέση να προσφέρει η Ευρώπη, είναι ανίκανη να δώσει ένα πραγματικό νόημα στη ζωή των πολιτών της, Μουσουλμάνους  ή μη.
Μία ολόκληρη γενιά Ευρωπαίων Μουσουλμάνων εγκαταλείπει την σχετικά άνετη ζωή της στο Μάλμε, στις Βερσαλλίες, στο Μάντσεστερ, για τα χαρακώματα στη Συρία και στο Ιράκ, διότι η Ευρώπη στερείται αξιών για τις οποίες αξίζει να ζεις ή να πεθάνεις για αυτές.
Εγκαταλείπουν την Ευρώπη για τον ίδιο λόγο που το κάνουν Εβραίοι Ευρωπαίοι: Βρίσκουν δύναμη και σκοπό ζωής αλλού, στην ISIS, στον Vladimir Putin, στον Ali Khameni, στις IDF
Οι Ευρωπαϊκές  Αρχές Ασφαλείας είναι ιδιαίτερα ανήσυχες με τον μεγάλο αριθμό Τζιχαντιστών πολεμιστών με δυτικά διαβατήρια και τα πιθανά προβλήματα που είναι σε θέση να προκαλέσουν εάν επιστρέψουν πίσω στην Ευρώπη.
Ανησυχούν για τις δεξιότητες που αποκτούν οι πολεμιστές στο εξωτερικό και το ενδεχόμενο να τις χρησιμοποιήσουν εάν επιστρέψουν πίσω, όπως έγινε με τον Mehdi Nemmouche, τον Γάλλο που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στο Ευρωπαϊκό Μουσείο των Βρυξελλών τον περασμένο Μάιο.   
Οι Ευρωπαϊκές Αρχές δεν καταλαβαίνουν όμως  κάτι πολύ σημαντικό. Το γεγονός ότι ο Νemmouche, πήγε στη Συρία και έμαθε να πυροβολεί με αυτόματο τουφέκι, δεν σημαίνει ότι αυτή τη δεξιότητα την μαθαίνεις μόνο στα πεδία μάχης των Τζιχαντιστών.
Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις στη Μέση Ανατολή για να μάθεις να μισείς τους Εβραίους.
Με άλλα λόγια, το πρόβλημα δεν είναι με τι δεξιότητες θα επιστρέψουν οι Ευρωπαίοι Μουσουλμάνοι από τη Μέση Ανατολή, αλλά το γεγονός ότι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.
Για τους Ευρωπαίους Μουσουλμάνους που πολεμάνε στο πλευρό των Τζιχαντιστών, η ιδέα του Ισλαμικού Χαλιφάτου, βγαλμένη από τις σελίδες της Μουσουλμανικής ιστορίας, απηχεί μία υπαρξιακή αυθεντικότητα που  λείπει από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά προάστια στα οποία ζούνε οι νεαροί Μουσουλμάνοι.
Και είναι αυτή ακριβώς η βία που ελκύει τους Ευρωπαίους.
Εξάλλου, για τη Μέση Ανατολή, παρά τους υποτιθέμενους ισχυρισμούς του Ayman al-Zawahiri, ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι «υπερβολικά εξτρεμιστικό», ακόμα και για την Αλ Κάιντα, δεν αποτελεί εξαίρεση το αιματοκύλισμα.
Το επίπεδο της βίας, αποκεφαλισμοί, σταυρώσεις, κλπ. θεωρείται φυσιολογικό για τα πολιτικά δρώμενα στη περιοχή. 



H Σαουδική Αραβία, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκεφαλίζει εγκληματίες στη μέση του Ριάντ, ενώ το Ιράν κρεμάει εγκληματίες από γερανούς.
Για τους Ευρωπαίους πολεμιστές εντούτοις, η βία είναι ένδειξη αυθεντικότητας.
Είναι αλήθεια ότι αυτό που εκπροσωπεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι ιδιαίτερα βλακώδες και μοχθηρό, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα όταν υπάρχει κενό.
Άσχημες ιδέες καλύπτουν το κενό, και βλέποντας κανείς γύρω του, βλέπει ότι το μοχθηρό και το κακόβουλο κυριαρχούν, ενώ υπάρχει μικρή αντίσταση από τους επονομαζόμενους υπερασπιστές του καλού.
Ο Vladimir Putin είναι ίνδαλμα γιατί έχει κάνει την Ευρώπη να τρώει από το χέρι του, ενώ όποτε θέλει σβήνει τα φώτα της.
Μπορεί να επεκταθεί στην Ουκρανία, όσο μακριά θέλει αφού ξέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα τον σταματήσουν.
O Ομπάμα δήλωσε ότι το Ιράν δεν πρόκειται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αλλά έχει ήδη αναγνωρίσει το δικαίωμα του θεοκρατικού αυτού καθεστώτος  να εμπλουτίζει ουράνιο.
To Iσραήλ από την άλλη, μπορεί να έχει συνθλίψει τη Χαμάς κατά τη διάρκεια επιχείρησης που κράτησε 40 ολόκληρες ημέρες, αλλά τα δυτικά κράτη, με πρωτεργάτη τις Ηνωμένες Πολιτείες, απάλλαξαν τη Χαμάς από τις ευθύνες της που σκόρπισε το θάνατο και τη καταστροφή στη Γάζα.
Γιατί; Διότι δεν έχουν το απαραίτητο σθένος να διαλύσουν μία συμμορία από μουσάτους τρομοκράτες με όπλα, και έτσι απλά ελπίζουν να τους εξαγοράσουν.
Αυτό που η δυσαρεστημένη νεολαία της Ευρώπης βλέπει, είναι μια Ευρώπη που συνεχώς ενδίδει.
Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι νεαροί Ευρωπαίοι Μουσουλμάνοι, έχουν αλλάξει στρατόπεδο, ενώ τα δεκαπεντάχρονα κορίτσια μας περιφρονούν.

Απόδοση: Sensei Yoko

1 σχόλιο:

  1. Από την στιγμή που υπάρχει έλλειψη αξιών και η αφαίρεση μιας ζωής φαντάζει σαν πράξη ανωτέρου ιδεώδους , κάπου μπλέξαμε τα μπούτια μας και το τι είναι ορθό και τι όχι, ή τι είναι αποδεκτό και τι όχι , ή στην τελική τι σε κάνει άνθρωπο και τι όχι,αν επικεντρώνεσαι στην έξαψη της στιγμής και όχι στις συνέπειες , μια έλλειψη παιδείας στις μορφωμένες κοινωνίες είναι υπαρκτή και εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι οικογένειες και ειδήμονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή