11.11.14

Το σχέδιο του Καμένου για να βγούμε από τη στενωπό…



Έμαθα σήμερα το πρωί, ακούγοντας στο ραδιόφωνο τον νέο «Κομανέτσι» Γιώργο  Τράγκα,  ότι χθες βράδυ ο σπινθηροβόλος Χατζηνικολάου είχε στην εκπομπή του προσκεκλημένο  τον μεγάλο πολιτικό διανοητή της χώρας Πάνο Καμένο,  τον επονομαζόμενο και «τελευταίο των αγαναΧτιστών».



Προσωπικά, και χθες να το μάθαινα, αποκλείεται να τον έβλεπα, καθώς προτιμώ να παρακολουθώ καρτούνς του Γούντυ του Τρυποκάρυδου παρέα με τον μικρό μου, παρά να ακούω τις σαχλαμάρες των Αν. Ελ.
Τώρα που το σκέφτομαι, ακόμη και παλιά επεισόδια των … Πανθέων θα έβλεπα, ακόμη και Πάολα θα άκουγα, προκειμένου να μη δω, ή μάλλον να μην ακούσω, τον «κόκκινο» Πάνο, τον όψιμο γερμανοφάγο.
Ο οποίος έχει ξεπεράσει (αν είναι δυνατόν) ακόμη και τον Αλέξη σε «μπολσεβίκικους» φανφαρονισμούς…


Και άντε ο Αλέξης του 25% χτίζει ηγετικό προφίλ, μαθαίνει αγγλικά, συναγελάζεται με την Αγγελοπούλου και άλλους μεγαλόσχημους, ταξιδεύει στο εξωτερικό, συνομιλεί με τον Πάπα (λέμε τώρα), συναντάται με διεθνείς φίτσουλ… προσωπικότητες, και οσονούπω (όπως ακούγεται) θα παρευρεθεί και σε συνεδρίαση της λέσχης Μπόντιμπίλντερμπεργκερ (κατά Νότη).
Ο Πάνος όμως;
Με τι ερείσματα τολμάει και μας το παίζει παράγοντας και εν δυνάμει σωτήρας;
Με το 1.9% που του δίνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις των πρεσβειών, και το 2.1% που του δίνουν αυτές των αδιάβλητων ΜΜΕ;
Με τι πρόσωπο βγαίνει στο γυαλί, ο άνθρωπος που ακόμη και η ζαλισμένη Ραχήλ του έφυγε, αγαναχτώντας μαζί του;
Για να μην αναφερθώ στον τρισμέγιστο (ερασιτέχνη αστρονόμο) κο Καπερνάρο…
Με ποιους θα πορευτεί ο Πάνος; Με τον Χαϊκάλη και τον Κουίκ;
Εδώ δεν μπόρεσε ούτε τη Γιούλα Μπουρδόλη να προσελκύσει στα ψηφοδέλτιά του… Τι να λέμε;
Εν ολίγοις, το κόμμα του πάσχει από «λειψανδρία», με τα στελέχη του αλλά και τους ψηφοφόρους να τη κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.
Και να έχουν μείνει στις τάξεις των Αν Ελ μόνο οι certified ψυχάκηδες, αυτοί δηλαδή που ακόμη επιμένουν ότι «μας πσαικάζουν οι Οβριοί αφού».
Και όμως, όπως άκουσα ο Πάνος εκεί! Σταθερός στην ιδεολογία του.
Να επιμένει ότι μόνο αυτός μπορεί να σώσει τη χώρα από τη κατρακύλα, και μόνο με τη δική του συμβολή μπορεί να δούμε προκοπή στο τόπο.
Κάτι δηλαδή σαν τον Φώτη τον Κουβέλη, αλλά στο πιο ελαφρύ, και στο πιο ιδεοληπτικό, και ολίγον τι πασπαλισμένο με χρυσόσκονη από το Τζάμπο.
Διότι ο κυρ Φώτης μπορεί κι αυτός να πελαγοδρομεί μεταξύ (εκλογικής) φθοράς και αφθαρσίας, αλλά μια σοβαρότητα την έχει μέσα από το παντελώς γκρίζο προφίλ του.
Ο Πάνος όμως δεν διαθέτει ούτε καν σοβαροφάνεια.
Εδώ δεν ακούστηκε το όνομά του ούτε για πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια περίοδο που μέχρι και για τον… Καραγκούνη άκουσα, χώρια τον Λαζόπουλο.
Άρα, ποιος είσαι κύριε;
Αν δεν παίζεις για π.τ.Δ. την σήμερον ημέρα, δεν υφίστασαι πολιτικά, αλλά ούτε και σαν προσωπικότητα.
Δεν έχεις κύρος… επομένως τι μας το παίζεις;
Και όπως έλεγε πρωί πρωί ο Τράγκας, ο Πανούλης δήλωσε στον Χατζηνικολάου ότι αν τυχόν βγει ο Σύριζας κυβέρνηση, ο ίδιος θα κοιμάται πολύ πιο ήσυχα τα βράδια, διότι έτσι δεν θα κινδυνεύει η χώρα από τις ανεπάρκειες του Σαμαρά.
Μάλιστα! Ο εθνικιστής πατριώτης καραδεξιός Πάνος ζει και αναπνέει για μια κυβέρνηση των… συνιστωσών!
Δηλαδή για μια κόκκινη ακυβερνησία.
Τόσο καλά.
Τόσο σαψάλης ο Πάνος, και πιο πολλοί όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι που του έδωσαν φτερά ψηφίζοντας το καρακατσουλιό μόρφωμά του, καθιστώντας τον θεσμικό παράγοντα, και παράλληλα στερώντας από τη ΝΔ την απαραίτητη αυτοδυναμία, που αν την είχε θα είχαμε βγει προ πολλού από τη κρίση, αφού δεν θα είχε καμιά ανάγκη ο Σαμαράς να δίνει λόγο σε Μπένιδες και σε Κυρ Φώτηδες.
Αλλά είπαμε: Ποιος έχασε το μυαλό του για να το βρουν οι πσαικαζμένοι  «είμαστε πολλοί και είμαστε ανεξάρτητοι» Αίλυνες (με κεφαλαίο το Α, πάλι κατά Νότη);
Αμ το άλλο που είπε;
Ότι είναι, λέει, σίγουρος για την επιτυχία μιας κυβέρνησης Σύριζα, εφόσον συνεργαστεί και αυτός μαζί της, οπότε και θα την ελέγχει, και άρα δεν θα μπορεί να κάνει παρασπονδίες!
Ο Σκουρλέτης το ξέρει;
Ο Δραχμαζάνης συμφωνεί;
Η Ζωζώκα τι λέει επ’ αυτού;
Θέλουν γκαουλάιτερ στο κεφάλι τους οι συριζαίοι (και πρώην Πασόκοι);
Θα επιτρέψουν οι ερυθρές συνιστώσες, όπως η Ρόζα, ή η Αριστερή Πλατφόρμα, τον συγκαμένο να είναι ο ρυθμιστής και ο κουμανταδόρος μιας λαϊκής και λαοπρόβλητης κυβέρνησης, η οποία θα έχει κάνει την έφοδο στον ουρανό, θα έχει πετύχει τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό του ανθρώπου, θα έχει επιβάλει την πλέρια ισότητα, θα έχει αφοπλίσει την ΕΛ.ΑΣ. κλπ. και η οποία θα δίνει λόγο στον… Πάνο;
Γιατί; Επειδή είναι στρουμπουλός και όμορφος;
Επειδή οδηγάει τρακτέρ;
Γιατί;

Τέλος πάντων.
Και εν πάση περιπτώσει, αν είναι έτσι, αν με το 1-2% μπορείς να κάνεις κουμάντο στους τρελαμένους για εξουσία συριζαίους του 30%, τότε γιατί να μην μπει στο παιχνίδι και ο Βύρων Πολύδωρας, ή και ο Κατσανέβας, αφού για ίδια ποσοστά μιλάμε, και για πιο καταρτισμένες και συγκροτημένες προσωπικότητες.
Γιατί δηλαδή να θελήσουν οι κομμουνιστές του Αλέξη να συνεργαστούν με τον Πάνο, και όχι φερ ειπείν με τους Κυνηγούς;
Αυτά όμως είναι πολύπλοκα πολιτικά ερωτήματα, και προσωπικά δεν μπορώ να τα απαντήσω καθότι μικρόνους.
Α, και να μη το ξεχάσω. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή απλά συκοφαντίες  του Τράγκα, αλλά άκουσα πως ο Πάνος δήλωσε με στόμφο πως διαθέτει μεγάλα κονέ στο εξωτερικό, και μάλιστα είναι έτοιμος να συναντηθεί με διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες, που τον στηρίζουν, όπως ο Μπέμπε Γκρίλο(!), και ο Φάρανζ.
Για όσους δεν ξέρουν, ο πρώτος είναι κάτι σαν τον δικό μας Σεφερλή στην Ιταλία (στο πιο πολιτικό), και ο άλλος είναι ο Καμένος της Αγγλίας (στο πιο γραφικό, αν αυτό είναι δυνατόν).
Για τέτοιες περσόνες διεθνούς κύρους μιλάμε.
Για τέτοια κονέ.
Για τέτοια σχέδια διάσωσης της χώρας!
Σε σχέση δηλαδή με τον Πάνο, ο Αλέξης φαντάζει ως ο απόλυτος διεθνής statesman…
Και όμως, ακόμη υπάρχουν δημοσιογράφοι που τον καλούν, οπαδοί που τον λατρεύουν, και αρχηγοί κομμάτων (βλ. Αλέξη) που στηρίζονται στη συνεργασία του…
Εκτός κι αν παίζει καμιά συνωμοσία, και όλοι τελικά δουλεύουν για τον Αλέξη, προβάλλοντας  ξετσίπωτα τη γύμνια του Πάνου, με σκοπό οι απανταχού αγαναΧτιστές να αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται, και να στοιχηθούν πίσω απ τον Σύριζα, μη τυχόν και πάρει κεφάλι, ή μπει ξανά στη Βουλή ο ολίγιστος παχύς.
Όλα παίζουν.
Άχ βρε έρμη Ελλάδα, σε αυτές τις δύσκολες εποχές τι τενεκέδες σου έλαχαν;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου