16.12.14

Χορευταράδες ή ψεκασμένους;



Η πρώτη ελπίδα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση -εννοείται αν δεν έχει αυτοδυναμία- ακούει στο όνομα Ανεξάρτητοι Έλληνες, αν και τους χωρίζει «πολιτιστική άβυσσος», όπως είπε τις προάλλες ο Αλέξης Τσίπρας.



Έλα, όμως, που το κόμμα του Πάνου Καμμένου αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κοινοβουλευτικής εξαφάνισης.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστό στα όρια του 3% και ακόμα δεν έχουμε μπει σε εκλογική τροχιά, ούτε η πόλωση έχει φτάσει στο ζενίθ…


Οι ψηφοφόροι αυτού του μορφώματος, το οποίο πριμοδότησε με δεξιούς ψηφοφόρους ο Σαμαράς, όταν το 2012 έκανε απανωτές κωλοτούμπες και από ούλτρα αντιμνημονιακός ψήφιζε και υπέγραφε το ένα μνημόνιο μετά το άλλο, δεν είναι σταθεροί.
Όσοι θέλουν να εκδικηθούν τον Σαμαρά, αυτή τη φορά θα πάνε κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι, οι πιο «συνετοί δεξιοί», ας τους πούμε έτσι, θα επιστρέψουν στο «μαντρί».
Κι έτσι ο Καμμένος μπορεί την επομένη των εκλογών να ψάχνει απελπισμένα να βρει από πού του ήρθαν οι «ψεκασμοί», από δεξιά ή από αριστερά.
Δεν κρύβω ότι εύχομαι να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.
Ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις αυτοδυναμίας; Ναι, ακόμα κι έτσι.

Δεν μπορώ να φανταστώ την επομένη των εκλογών ο Καμμένος να απαιτεί από τον Τσίπρα να τον ορίσει αντιπρόεδρο και υπουργό Αμυνας, για να στείλει τα στρατά να καθαρίσουν στο Αιγαίο, στα Σκόπια κ.λπ.
Θεέ (του αριστερού ριζοσπαστισμού) και Κύριε (του ψεκασμού), βάλε το χέρι σου!
Βέβαια, αν οι ΑΝΕΛ συρρικνωθούν (ή εξαφανιστούν, όπως η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη), μπορεί να  έχουμε τους βαρβάτους του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμους πλέον, να θέλουν να πάνε να κατασκηνώσουν έξω από την Καγκελαρία του Βερολίνου μέχρι να υποκύψει η Μέρκελ!
Μπορεί να αρχίσουν να παίζουν ζουρνάδες, νταούλια και λύρες, για να αναγκάσουν τις αγορές να χορέψουν στον ρυθμό τους!
Αλλά δεν θα γίνει έτσι.
Τώρα λένε λόγια, τότε θα το γυρίσουν, αν δεν θέλουν στο τέλος να καταλήξουν στο Ζάλογγο.
Οι χοροί κάποτε τελειώνουν και ο χορευτές, ξεμέθυστοι πλέον, προσγειώνονται. Αντίθετα, οι ψεκασμοί πειράζουν τα μυαλά και οι βλάβες είναι μόνιμες.
Γι' αυτό σας λέω ότι προτιμώ τους χορευταράδες, ακόμα και μόνους τους, από το να έχουν συνεταίρους ψε- κα(σ)μμένους.
Άσε που ο σοφός λαός, στο τέλος, θα βρει σοφότερη λύση.
Αν δεν βρει;
Τι να σας πω; Θα προσευχηθούμε όλοι μαζί  στον καλό θεό της Ελλάδας κι εκείνος θα μας σώσει ξανά…

Γιώργος Καρελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου