28.1.15

Μακάρι να βγω ψεύτης… για το καλό όλων μας.



Υπάρχουν δυο τρεις επικρατούσες σχολές σκέψης όσον αφορά στο τι θα δούμε από τον Σύριζα το επόμενο διάστημα.
Η βασικότερη, και μάλλον κυρίαρχη, είναι αυτή που τον θέλει να είναι μια από τα ίδια, κάτι σαν το Πασόκ του 1981, όπου πέρα από κάποια πυροτεχνήματα για λαϊκή εσωτερική κατανάλωση, όλα θα είναι όπως και πριν, και κανείς δεν κινδυνεύει.

 
Έρωτες Σύριζα-Αν.Ελ.

Είναι η θεωρία της κυβίστησης, που όσοι την ασπάζονται θεωρούν ότι ο Τσίπρας θα αντέξει, το μνημόνιο θα συνεχιστεί, το ίδιο και το ευρώ, και ότι το πολύ πολύ, θέλει δεν θέλει, κάτι καλό θα πετύχει, είτε σε οικονομικό επίπεδο είτε σε κοινωνικό...



Οι θιασώτες όμως αυτής της άποψης κάνουν ένα λάθος.
Θεωρούν ότι ο Σύριζα είναι ένα συντεταγμένο κόμμα, με συγκεκριμένες και συμφωνημένες θέσεις, με σχέδιο, και πως όλα βαίνουν βάσει κάποιας προαποφασισμένης κομματικής συμφωνίας, κλπ.
Αγνοούν το ότι το εν λόγω κόμμα είναι ένα ρεμπέτ ασκέρ, ένα συνονθύλευμα ακραίων και αντίρροπων τάσεων και απόψεων, που ανάθεμά με αν η δεξιά του γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά του.
Και ότι όχι μόνο δεν έχει κάποιο σχέδιο, αλλά μάλλον το αντίθετο,
Βαδίζει και πορεύεται όπως του καπνίσει του κάθε στελέχους του. Κατσαπλιάδικα…
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την συγκυβέρνηση με τον απρόβλεπτο Καμένο και τους αλαφροίσκιωτους Αν Ελ, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για ένα εκρηκτικό μίγμα, έτοιμο να ανατιναχτεί ανά πάσα στιγμή
Και έτσι ερχόμαστε στη δεύτερη σχολή σκέψης, με την οποία τάσσομαι κι εγώ, που θέλει τον Σύριζα να προσπαθεί να υλοποιήσει όλα όσα φαιδρά και μη έχει υποσχεθεί, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η δυστυχία μας, να τρέχουμε απαξάπαντες και να μη φτάνουμε, με τους μαθητευόμενους μάγους του Αλέξη να επιστρέφουν στις έδρες τους στα ΑΕΙ της Εσπερίας, και τα ελικόπτερα να δουλεύουνε φουλ τάιμ, αφού (να το ξαναπώ) στην Αργεντινή ο αντίστοιχος Αλέξης την έκανε από τη ταράτσα του προεδρικού μεγάρου, και όχι ο αντίστοιχος Σαμαράς.
Αυτή είναι η θεωρία της αριστερής παρένθεσης, την οποία και ασπάζομαι, βλέποντας εκλογές το πολύ το επόμενο φθινόπωρο (αν δεν τα έχει κάνει όλα μαντάρα πολύ πιο πριν ο νέος και γλωσσομαθής πρωθυπουργός μας).
Και όσοι διαφωνούν με αυτή την άποψη, καλά θα κάνουν να αναλογιστούν τι είδαμε τις 2-3 αυτές ημέρες, και να το  ξανασκεφτούν.
Διότι την Κυριακή, με τους αρμόδιους ακόμη να μετράνε τις ψήφους, οι αγαναχτιστές της ΕΡΤ πολιόρκησαν το ραδιομέγαρο, ζητώντας εδώ και τώρα να ανοίξει η παλιά καλή δημόσια τηλεόραση, όπως τους υποσχέθηκε ο Σύριζα!
Κάτι άκουσα και για τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών.
Τέτοιες συντεχνίες, με δίκαια ή και άδικα αιτήματα, υπάρχουν πολλές.
Και θέλουν αυτά που τους υποσχέθηκαν οι Συριζαίοι να γίνουν εδώ και τώρα.
Ποια πίστωση χρόνου και αηδίες;
Όπως μου είπε σήμερα το πρωί εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, που ψήφισε Αλέξη για να δει τον μισθό του να ανεβαίνει στα υπεσχημένα 751 ευρώ, χθες κιόλας αυτό έπρεπε ήδη να έχει γίνει!!!!!!
Γι αυτό και χθες βράδυ, πριν καλά καλά προλάβουν να ορκιστούν οι πούροι επαναστάτες, μαζί με τους «ανεξάρτητους» κυβερνητικούς εταίρους τους, άρχισαν να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο στο ποιος θα εκστομίσει τη μεγαλύτερη παπαριά. Διότι το καζάνι άρχισε να βράζει από κάτω και θέλει τα υπεσχημένα.
Και έτσι, ενώ τη Δευτέρα αυτό που κυριάρχησε ήταν η θριαμβολογία των πσαικαζμένων, λες κι αυτοί νίκησαν στις εκλογές, με τους συριζαίους να κρατάνε χαμηλούς τόνους, χθες και σήμερα ποιος είδε τον Σκουρλέτη (τον Σουηδό) και δεν τρόμαξε;
Και τι δεν είπε ο κάθε υπουργός, υφυπουργός, αναπληρωτής, κλπ…
Από την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, την επιστροφή στα ΑΕΙ των αιώνιων φοιτητών, ως την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, και του ΟΛΠ.
Κάτι ακούστηκε και για τα διόδια… για να μην αναφερθώ σε αυτούς που σταμάτησαν να πληρώνουν τα στεγαστικά τους, «διότι η κυβέρνηση θα τα χαρίσει»!
Χώρια τα 751 ευρώ του Στρατούλη, χώρια την επιστροφή των απολυμένων Δ.Υ, αυτών της ΕΡΤ, των σχολικών φυλάκων, την επανασύσταση της Ολυμπιακής, τη κατάργηση των εισιτηρίων στα νοσοκομεία, την εξαφάνιση του ΕΝΦΙΑ, την διακοπή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων κατοικιών, τη χορήγηση δωρεάν ρεύματος, την χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των (λαθρο) μεταναστών, κλπ κλπ. που αν γίνουν ποτέ εμένα να με τρυπήσετε τη μύτη. Και όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή όλα αυτά χρειάζονται χρήμα. Που θα το βρουν οι μάγκες που ψηφίσαμε; Θα το τυπώσει η Ραχήλ;
Ναι, αλλά τα είπαν, και μάλιστα ως υπουργοί πλέον! Άρα εδώ κάτι έχουμε.
Που αν πάει να γίνει πραγματικότητα, τότε δεν μας φτάνουν τρία ΑΕΠ, και άλλα τόσα δάνεια από την ΕΕ.
Με την οποία παρεμπιπτόντως τα έβαλε χθες ο Αλέξης, διότι δεν τον ενημέρωσαν προσωπικά, για τα μέτρα που συναποφασίσθηκαν κατά της Ρωσίας. Σαν να μην ξέρει ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται κανονικά στα όργανα της ΕΕ, και ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνεται προσωπικά ο ίδιος για κάθε συντεταγμένη απόφαση της ΕΕ.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον μαθητευόμενο μάγο του Μαξίμου, που ακόμη λένε ψάχνει να βρει τα σαπουνάκια που του έκρυψε ο Σαμαράς.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, που θα μεγεθυνθούν τους αμέσως επόμενους μήνες, όταν ο Αλέξης δει από κοντά την αδιαλλαξία της τρόικας και της μαντάμ Μέρκελ, έχουμε και ανοιχτό μέτωπο πλέον (στα καλά καθούμενα) με το Ισραήλ. Το οποίο πνέει μένεα με τον Κουράκη που πηγαινοέρχονταν κάποτε με τα καίκια στη Γάζα, με τον Καμένο που δήλωνε πως οι Εβραίοι της Ελλάδας δεν πληρώνουν φόρους, με τον Αλέξη που συμμετείχε σε πορείες για τη Παλαιστίνη φορώντας και τη κλασική μαντίλα των Φενταγίν, αλλά και με το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που του απέστειλε προχθές η … Χαμάς!
Το μόνο που απομένει να δούμε (ίσως μεθαύριο το πολύ) είναι να τα σπάμε (περήφανα) και με το ΝΑΤΟ, αφού τώρα που αρχίσαμε ποιος μας πιάνει…
Ναι, αλλά όλα αυτά, εκτός από φαιδρά, είναι και λίαν σοβαρά.
Με σοβαρότερο αυτό που έχει να γίνει όταν οι συριζαίοι οικονομολόγοι νομπελίστες (επιπέδου Μπαρουφάκη) συναντηθούν με τη τρόικα προκειμένου να διαπραγματευτούν το χρέος μας. Από το αποτέλεσμα της οποίας συνάντησης θα κριθεί το αν θα συνεχίσουμε να έχουμε κράτος, ή θα το διαλύσουμε επιστρέφοντας στη δραχμή, οπότε τέρμα οι εισαγωγές, τέρμα τα καύσιμα, τέρμα η τούφα…
Ναι αλλά θα έχουμε σχολικούς φύλακες… έτσι δεν είναι;
Και θα πεινάμε μεν, αλλά με μια πείνα περήφανη, που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο!
Ταρατατζούμ…

Strange Attractor

ΥΓ-  Ελπίζω να ισχύσει τελικά η πρώτη σχολή σκέψης, και όχι η δική μου.
Μακάρι δηλαδή να βγω ψεύτης… για το καλό όλων μας.
ΥΓ2- Και βέβαια ο Βούτσης, πριν καλά καλά κάτσει στην υπουργική  καρέκλα, ξεδίπλωσε το (εμμονικό) όραμά του για τον αφοπλισμό της αστυνομίας.
ΥΓ3-Εν τω μεταξύ, με κάθε σαχλαμάρα που αμολάει ο κάθε νέος υπουργός, το χρηματιστήριο πέφτει 1-2 μονάδες!

1 σχόλιο: