28.1.15

Προσοχή στον στρατηγό Πάνο...



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Το υπουργείο Άμυνας σε ομαλές περιόδους είναι το πιο ανώδυνο -και συνάμα πιο αβανταδόρικο- υπουργείο για έναν πολιτικό.
Όποιος το παίρνει πάει σε παρελάσεις, φωτογραφίζεται με στρατιωτικούς σε ασκήσεις, κάνει και ρουσφέτια με μεταθέσεις και τα παρόμοια.



Εκτός αν αυτός που θα το πάρει λέγεται Πάνος Καμμένος.
Ο ανεξάρτητος αυτός Ελληνας μπορεί να γίνει ο πρώτος, από την Μεταπολίτευση, επικίνδυνος υπουργός Αμυνας, αν εννοεί αυτά που έχει πει κατά καιρούς.
Τα υπενθυμίζουμε:



1. Ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει πολλές φορές να ανακηρύξει η Ελλάδα αμέσως και μονομερώς την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).
Κι αν για την περιοχή της Δυτικής ή της Νότιας Ελλάδας δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα (έχουμε να κάνουμε με την Αλβανία, την Ιταλία και την Αίγυπτο), δεν συμβαίνει το ίδιο και για το Αιγαίο, όπου έχουμε να κάνουμε με την Τουρκία.
Και χωρίς συνεννόηση με την Τουρκία είναι δύσκολο έως αδύνατο να προχωρήσουμε. Γι’ αυτό καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα. Ούτε καν ο Αντώνης Σαμαράς, που έλεγε τα ίδια με τον Καμένο παλιότερα, τόλμησε να κάνει μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Τι θα κάνει ο παλικαράς Καμμένος τώρα που θα έχει την εξουσία;
2. Ο κ. Καμμένος δεν είναι μόνο γνωστός «τουρκοφάγος». Έχει υπερβεί κάθε όριο πολιτικού και διπλωματικού τσαμπουκά, τασσόμενος εναντίον της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Αθήνα.
Εντάξει, ήταν ένα απλός αρχηγός κόμματος. Αλήθεια, τώρα που είναι υπουργός Αμυνας, τι θα κάνει αν ο Τσίπρας αποδεχθεί την πρόσκληση του Νταβούτογλου και πάει στην Αγκυρα;
Θα πάει σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αγιά Σοφιά;
3. Ο κ. Καμμένος δεν θέλει μόνο μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ. Αλλά και αύξηση των εξοπλισμών για να μπορεί να την επιβάλει στην Τουρκία.
Σε μια εποχή που η χώρα έχει γονατίσει οικονομικά και πρέπει από παντού να κόβει, ο μεγαλοϊδεατισμός του Καμμένου ικανοποιείται μόνο με αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών.
Αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το θέμα.
Τα ήξερε όλα αυτά ο Τσίπρας, όταν αποδεχόταν το αίτημα Καμμένου να γίνει υπουργός Άμυνας; Δεν μπορεί να μην τα ήξερε.
Προφανώς ελπίζει ότι μέχρι τώρα έλεγε μια ανοησία παραπάνω και ως υπουργός θα λογικευθεί.
Μακάρι. Αλλιώς, αν συμβεί κάτι απρόοπτο, θα τρέχει να τον μαζεύει. Ελπίζουμε να προλάβει.
Αλλιώς, είθε ο θεός της ριζοσπαστικής αριστεράς να υπερισχύσει του θεού μιας ανερμάτιστης και εθνικόφρονος Δεξιάς.

Γιώργος Καρελιάς



ΥΓ1: Τι να λέει, άραγε, ο Παπαδημούλης, που έχει πει για τον Καμμένο τα ακόλουθα όχι και τόσο κολακευτικά (εδώ);

ΥΓ2: Το ότι και η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι «μικρή και ευέλικτη» (όπως είχε υποσχεθεί), αλλά αποτελείται απο 40 πρόσωπα, δεν έχει μεγάλη σημασία. Ας είχε και 50 κι ας μην είχε τον Καμμένο αρχιστράτηγο.


1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛ.ΑΝ-ΕΠΕΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ28 Ιανουαρίου 2015 στις 7:40 μ.μ.

    Επί ένα χρόνο τον κυνήγαγαν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, οι βουλευτές, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., όλες οι εφημερίδες και όλα τα κανάλια και όλοι οι δημοσκόποι προσπάθησαν να διαλύσουν το κόμμα του και να εξαγοράσουν όλους τους βουλευτές, αλλά αυτός τώρα κυβερνάει τον τόπο μαζί με τον Τσίπρα, και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και οι… παραφυάδες τους έχουν χάσει και έχουν εξευτελιστεί.
    Δεν είναι μόνο η μεγάλη, η τεράστια ήττα, που υπέστησαν από το νεαρό Αλέξη, τα 2 μνημονιακά και πουλημένα, στους ξένους κόμματα, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις εκλογές της Κυριακής, είναι επίσης και το απίστευτο ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ που έπαθε, προσωπικά ο Σαμαράς από τον Πάνο Καμμένο.

    Εδώ και ένα χρόνο ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είχαν σαν πρώτο τους στόχο ΝΑ ΦΑΝΕ τον Καμμένο! Να του πάρουν τους βουλευτές, να του κλείσουν το κόμμα και να τον χώσουν και στη φυλακή!!!
    Υπολόγιζαν ότι αν έπαιρναν μαζί τους, τους 12 βουλευτές του Καμμένου θα έβρισκαν και τους υπόλοιπους για να συμπληρώσουν το μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών για να εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να παραμείνουν για άλλα δύο χρόνια στην εξουσία, για να τα ξεπουλήσουν όλα και να ξεπατώσουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό, με τα νέα φορομπηχτικά μέτρα που ετοίμαζαν, προκειμένου να ικανοποιήσουν όλες τις εντολές της Μέρκελ και των αρχιτοκογλύφων δανειστών.

    Για να το πετύχουν αυτό, ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ με μανία πάνω στον Καμμένο. Εδώ και ένα χρόνο, του άρπαζαν έναν έναν τους βουλευτές και διέδιδαν ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκεται υπό διάλυση. Όλες οι πουλημένες εφημερίδες, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, μαζί με όλους τους βουλευτές και τους υπουργούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν τίποτε από το να πολεμάνε με ΑΤΙΜΑ μέσα τον Καμμένο.

    Ειλικρινά απορούμε πώς άντεξε αυτός ο άνθρωπος, και πώς δεν δείλιασαν μπροστά στους εκβιασμούς και στις προσφορές παντός είδους, όσοι από τους βουλευτές του δεν πουλήθηκαν…
    Ακόμα και όλες σχεδόν οι δημοσκοπικές εταιρείες εξαγοράστηκαν από την κατοχική κυβέρνηση και τους τροϊκανούς για να κάνουν άγρια πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό. Όλες οι δημοσκοπήσεις, μέχρι και την τελευταία μέρα έδειχναν, ψευδώς βέβαια, ότι ο Καμμένος δεν μπαίνει στη Βουλή.

    Τόσο μεγάλα ψέματα και τόσο βάρβαρη και εμετική αντιπολίτευση δεν έγινε ποτέ σε Έλληνα πολιτικό και μάλιστα χωρίς να έχει δώσει σε κανέναν το παραμικρό δικαίωμα…
    Στην ουσία, ολόκληρο το κατεστημένο, πολιτικό και οικονομικό επιχείρησε να διαλύσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να… «δολοφονήσει» τον Πάνο Καμμένο.
    Τελικά βέβαια δικαιώθηκε πανηγυρικά ο Καμμένος και σήμερα αυτός μαζί με τον Αλέξη κυβερνάνε τη χώρα και οι αντίπαλοί του τα έχουν χάσει όλα και κινδυνεύουν να πάνε τώρα αυτοί φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή