3.1.15

Ο ταλαντούχος κύριος Τσίπρας.



Η Goldman-Sachs, αυτός ο ποταπός διεθνής παίκτης που δυστυχώς όπως και οι άλλοι άθλιοι οίκοι κινούν τα νήματα στις αγορές γράφει σε ανάλυσή του: «Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήσει την απειλή του και σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος και επιλέξει την μετωπική σύγκρουση με τους διεθνείς πιστωτές, ενδέχεται η ΕΚΤ να αναγκαστεί να κρατήσει κλειστές τις ελληνικές τράπεζες για αρκετές μέρες».




Εκπρόσωπος της Αγκ. Μέρκελ λέει ορθά κοφτά ότι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να σώσουν την Ελλάδα και αυτή πλέον δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την ευρωζώνη…


Η γερμανική Die Welt έχει ρεπορτάζ που λέει ότι μόνο τον Δεκέμβριο, και προφανώς τις τελευταίες ημέρες, έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες 2,5 δις ευρώ. Οι πληροφορίες μας λένε ότι από τις 4 συστημικές τράπεζες έφυγαν 4 δις ευρώ, ποσό αρκετά μεγάλο και δύσκολο να δικαιολογηθεί από το ότι οι Έλληνες έχουν να πληρώσουν φόρους και τέλη και γι’ αυτό αποσύρουν καταθέσεις.
Όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης λένε ότι το Grexit επανέρχεται πιο ισχυρό από ποτέ ως σενάριο.
Και μόνο το Spiegel λέει ότι ο Τσίπρας δεν θα προχωρήσει στα όσα ριζοσπαστικά έχει υποσχεθεί και επιτίθεται στη Μέρκελ.
Τα δημοσιεύματα καθημερινά είναι δεκάδες και τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται όλο και πιο σκληρά για την Ελλάδα.
Πριν καν βγουν οι διάφοροι Τόλιοι και λοιποί τρόφιμοι σοβιετικών πανεπιστημίων και πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κηρύξει στάση πληρωμών.
Ενδεχομένως και να μην το κάνει, αν και το λέει το πρόγραμμά του, όμως, οι υπηρεσίες που προσφέρει στην πατρίδα είναι άθλιες. Ακόμη κι αν η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν άθλια, ακόμη κι αν ο Σαμαράς τα έκανε όλα λάθος, αυτό που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ, αληθινό ή ψεύτικο κάνει πολύ κακό στην Ελλάδα και πολύ φοβούμαστε ότι θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά ως λαός.
Έστω κι αν ο Τσίπρας γίνει… Ιωάννης Μελισσανίδης και κάνει πιρουέτες στην πίστα, πάει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, δεν σκίσει τα μνημόνια και αποδεχθεί την… μαντάμ Μέρκελ ως ρυθμιστή των εξελίξεων, η επόμενη ημέρα θα είναι δραματική.
Αν η τρόικα μας ζητούσε πέντε μέτρα πριν την προκήρυξη των εκλογών, αργότερα, με ή χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτήσει πολλά περισσότερα και χειρότερα. Είναι τόσο σίγουρο ότι θα μας «τσακίσουν» οι δανειστές με αντάλλαγμα να μείνουμε στο ευρώ που ακόμη και Στοίχημα να το παίζαμε θα κερδίζαμε 100%.
Ακόμη και για λόγους εκδίκησης η Μέρκελ και η παρέα της, οι αδηφάγες αγορές και οι σκληροί της τρόικας θα μας «χορέψουν» στο ταψί.
Κι όχι με τα νταούλια και τους ζουρνάδες του Τσίπρα.
Όχι με πεντοζάλη που βάζουν οι Συριζαίοι όπως έβαζε ο Ανδρέας «…με το νταούλι και με τον ζουρνά καλημέρα ήλιε καλημέρα».
Οι ξένοι θα μας χορέψουν σε ρυθμούς πολύ σκληρού ροκ και όποιος αντέξει.
Για όσα πάθουμε στη συνέχεια, και που δεν θα είναι χειρότερα από μια έξοδο από την ΕΕ, υπαίτιοι είναι ο Τσίπρας και τα συνεταιράκια του, ο κυρ Φώτης και ο Καμμένος.
Κάποιος πρέπει να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου