3.1.15

Οι πρώτες αθόρυβες εκλογές...



Φαίνεται πως για πρώτη φορά η Ελλάδα θα κάνει αθόρυβες εκλογές χωρίς να το θέλει, το επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες που διαμορφώθηκαν ευθύς αμέσως με την προκήρυξή τους.



Δυστυχώς το γεγονός που έφερε δεύτερο και με διαφορά το τηλεοπτικό ενδιαφέρον για τις πρόωρες εκλογές ήταν το τραγικό ναυάγιο στην Αδριατική. Χόρτασε ο κόσμος σε απευθείας μετάδοση το δράμα εκατοντάδων ανθρώπων που τους έτυχε ό,τι χειρότερο και πάλεψαν να το αποτρέψουν στην ακρότατη συνέπειά του που είναι η απώλεια της ζωής, όμως δεν τα κατάφεραν όλοι…


Οσοι το έζησαν στο πετσί τους μάλλον δεν θα φοβούνται πλέον την κόλαση γιατί σίγουρα θα είναι κάτι πιο ήπιο από αυτό που βίωσαν.
Πέρασαν λοιπόν μερικές προεκλογικές μέρες με τον ξένο πόνο, με τη διαπίστωση ότι με τους Ιταλούς είμαστε όχι μόνο "ούνα φάτσα ούνα ράτσα", αλλά ακριβώς το ίδιο σκορποχώρι ως προς την οργάνωση μεγάλων επιχειρήσεων που απαιτούν συντονισμό.
Ολο αυτό ανέδειξε τον ηρωισμό ατόμων που αξίζουν τιμές και ευγνωμοσύνη.
Ετσι, πριν ξεκαθαριστεί το δράμα, ξέσπασε και ένας λεκτικός ελληνοϊταλικός πόλεμος ως προς τον χειρισμό της έκτακτης κατάστασης.
Μετά ήρθαν οι γιορτές, φάγαμε λίγο χρόνο ακόμα, μετά ήρθαν τα κρύα και τα χιόνια, φάγαμε μερικές ακόμα μέρες και τις υπόλοιπες κάτι θα δώσει ο Θεός, ελπίζω όχι κακό, θα τις φάμε κι αυτές και θα ξημερώσει η Κυριακή της 25ης Ιανουαρίου και θα πάμε να ψηφίσουμε χωρίς τη σιχασιά που μας προξενεί η πολιτική αντιπαράθεση που διεξάγεται τις περισσότερες φορές σε πολιτιστικό επίπεδο σκυλοκαβγά.
Και μετά την 25η Ιανουαρίου κάποιοι θα χτυπήσουν τα νταούλια αλλά η αρκούδα δεν θα σηκωθεί να χορέψει, θα τα ξαναχτυπήσουν συνασπισμένοι αλλά πάλι δεν θα χορέψει και θα γίνει το εξής φαιδρό: η αρκούδα θα αρπάξει το ντέφι θα το χτυπήσει και θα σηκωθούν και θα χορέψουν θέλοντας και μη θέλοντας δέκα εκατομμύρια Ελληνες και κανείς δεν ξέρει αν θα ξαναβγούν από τον χορό.
Κατά τα άλλα ευχόμαστε χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!

Βασίλης Γκουρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου