24.1.15

Η ανατροπή είναι στο χέρι μας.



Όπως είναι γνωστό, στο πόλεμο δεν πας για να ηττηθείς.
Αν πας με τα χέρια κατεβασμένα τότε σίγουρα ο αντίπαλος θα σε σαρώσει.
Έτσι και στις εκλογές, οι μάχες δίνονται στο πεδίο κι όχι στα γκάλοπ των νταβατζήδων που μόλις είδαν τον Αλέξη… ανακάλυψαν τον μεγάλο ηγέτη της Ελλάδας.



Λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες η Νέα Δημοκρατία αλλά και γενικότερα οι δυνάμεις της ευθύνης, της ευρωπαϊκής προοπτικής και της αναγέννησης της χώρας, πηγαίνουν να αντιμετωπίσουν τον άκρατο λαϊκισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε όλα, υποσχέθηκε τα πάντα και χάιδεψε τα αυτιά όλης της κοινωνίας.
Αν και γνωρίζει πως δεν μπορεί να υλοποιήσει τίποτε από αυτά, εντούτοις η εύκολη υποσχεσιολογία πέρασε στον κόσμο, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.



Όμως, δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να πέσει ξανά στην τρύπα των υποσχέσεων. Το πάθημα των προηγούμενων ετών πρέπει να γίνει μάθημα. Είναι αδιανόητο να ξαναπιστέψουμε το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» όταν ακόμη και στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη κι έγινε δραματική με την προκήρυξη των εκλογών.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση το πρώτο που θα κάνει είναι να… ανοίξει την ΕΡΤ, δείγμα του πώς θα κυβερνήσει.
Επίσης, θα φέρει νόμο για επαναφορά της 13ης σύνταξης, η οποία θα δοθεί, αν δοθεί σε… 10 μήνες. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες δηλαδή. Το δε τρίτο μέτρο του θα είναι να θεσμοθετήσει τα 751 ευρώ βασικό μισθό.
Ποια επιχείρηση μπορεί να δώσει τώρα τόσα χρήματα; Και ποια θα το κάνει; Θα γεμίσει η χώρα με στρατιές ανέργων αφού οι απολύσεις είναι το επόμενο βήμα.
Όπως αντιλαμβάνεστε, τα μέτρα των.. πρώτων ημερών του Τσίπρα είναι τόσο ψεύτικα όσο κάλπικη είναι και η Αριστερά του Κολωνακίου που θέλει να κυβερνήσει.
Γι’ αυτό ο κόσμος δεν πρέπει να τους αφήσει να αλώσουν την εξουσία. Δεν μπορεί ο λαός να βάλει την οργή του πάνω από το συναίσθημα της κοροϊδίας που ήδη αισθάνεται. Ενώ ξέρει ότι ο Τσίπρας τον δουλεύει ψιλό γαζί είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο έγκλημα.
Ένα περιστατικό μας διηγήθηκε κάποιος. Ένας παππούς πάει στην τράπεζα, βγάζει 50.000 ευρώ που έχει οικονομίες για να τα βάλει στο στρώμα.
Και όταν τον ρωτάει κάποιος τι θα κάνει τώρα απαντά: «Τώρα μπορώ να ψηφίσω ήσυχα… Τσίπρα».
Δυστυχώς έτσι σκέφτονται πολλοί Έλληνες, όμως αυτό θα είναι η καταστροφή της χώρας.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ένα μέρος από την επαρχία. Μα γιατί;
Έχουν πληγεί περισσότερο οι άνθρωποι της επαρχίας από τα μεγάλα αστικά κέντρα;
Δεν εξαιρέθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ και πληρώνουν ελάχιστα;
Δεν έχουν εξασφαλισμένες τις επιδοτήσεις τους τις οποίες θα χάσουν αν ο Τσίπρας μας βγάλει από το ευρώ;
Όχι, λοιπόν, δεν πρέπει να συμβεί το ατύχημα, ο κόσμος την ύστατη στιγμή μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κατάσταση αναστρέφεται. Δείτε τη δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου η οποία έχει το μεγαλύτερο δείγμα σε όλη την Ελλάδα. Κάτω από 3 μονάδες η διαφορά όταν όλοι οι άλλοι δείχνουν διπλάσια, γιατί έτσι τους συμφέρει.
Οι αναποφάσιστοι κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτοί είναι πολλοί. Προέρχονται από τον δεξιό και τον κεντρώο χώρο που έχουν την πίκρα μέσα τους και μέχρι σήμερα δεν εκδηλώνουν την προτίμησή τους.
Όμως, όλοι αυτοί ξέρουν ότι η Ελλάδα δε μπορεί να γίνει μπανανία. Ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αυτοκτονήσει. Ότι η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.
Οι αναποφάσιστοι, αυτοί που πάνω από την κάλπη θα καταλάβουν τι θέλουν και πως βλέπουν την Ελλάδα των επόμενων ετών, θα ψηφίσουν τις ευρωπαϊκές δυνάμεις.
Θα στηρίξουν όσους έκαναν λάθη αλλά μέσα από τα λάθη έσωσαν την χώρα.
Το ξαναλέμε. Η καταστροφή δεν είναι τα μνημόνια που ζήσαμε.
Η κόλαση είναι αυτή που φέρνει μαζί του ο Τσίπρας. Πρέπει να το καταλάβουμε, έστω και την ύστατη στιγμή.
Η Ευρώπη είναι μονόδρομος, κανείς δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο την πορεία της Ελλάδας.
Οι αναποφάσιστοι λοιπόν κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις μεγάλες μάχες. Στη Β’ Αθήνας, στη Β’ Πειραιά, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θράκη.
Το παιχνίδι γυρίζει και μέχρι το 90ο λεπτό δεν υπάρχουν νικητές. Η ανατροπή είναι κοντά αρκεί να μην υπάρξει απογοήτευση και εφησυχασμός. Οι νεοδημοκράτες, οι κεντρώοι, οι ευρωπαϊστές δεν πρέπει να αφήσουν να συμβεί το έγκλημα μπροστά στα μάτια τους.
Η ώρα της ευθύνης είναι τώρα, η ώρα της Ελλάδας πλησιάζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου