6.2.15

Εφιάλτη ζω... Ξυπνείστε με! Ή αλλιώς: Φάτε περηφάνια…



Πέρασαν ήδη πάνω από δέκα ημέρες από τότε που μίλησε επιτέλους ο λαός, και αντί για νταούλια, ζουρνάδες, και πεντοζάλη, το μόνο που βλέπω εγώ είναι πομφόλυγες και τρακατρούκες εναλλασσόμενες με αναδιπλώσεις.
Και τα μόνα όργανα που ακούω είναι κλαρίνα (και μάλιστα μαλακά).
Αντί για οργανωμένο σχέδιο επίθεσης…  γιούρια, τουφεκιές στον αέρα, και μετά άτακτη οπισθοχώρηση.




Κατσαπλιάδικα πράγματα δηλαδή από το «σοφό» οικονομικό επιτελείο του Σύριζα… του σχεδίου 67% (είναι το σχέδιο ολίγον έγκυος, που λέμε).
Αυτό το κυβερνητικό σχήμα περισσότερο δευτεροκλασάτους ακροβάτες και οδηγούς ενός επαρχιακού «γύρου του θανάτου» θυμίζει παρά σοβαρό επιτελείο με προγράμματα, προτάσεις, σχέδια, εναλλακτικές λύσεις, κλπ.





Και γι αυτό, μέσα σε μικρό μόνο διάστημα, το μόνο που κατάφεραν είναι να αποξενωθούμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, από φίλους και σύμμαχους, και να κινδυνεύει η χώρα να χρεοκοπήσει μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια σκληρών θυσιών.
Εκτός κι αν μας σώσει ο Πούτιν (όπως έσωσε τη Κύπρο), ή οι Ποντέμος, ή το Ντε Λίνκε… ή ο Μαδούρο (αν βρει πρώτα χαρτί υγείας για τον δικό του λαό).
Βέβαια, αυτό ήταν εξαρχής το πρόγραμμα του Σύριζα, άσχετα αν οι γονατισμένοι συμπολίτες μας δεν μπορούσαν να το αντιληφθούν, εξ ου και ψήφισαν Στρατούλη, Πάντζα, Σκουρλέτη, και άλλους τέτοιους «εγκέφαλους» για να μας σώσουν.
Χώρια ο πολύς Πάνος, και ο δικός του καραγκιοζμπερντέ θίασος, που συγκυβερνά περήφανα και εθνικά…
Είπαμε: Πρώτη φορά Αριστερά ρε ραγιάδες.
Και αντί μετά από όλο αυτό το καρακατσουλιό που βλέπουμε καθημερινά, όπου όλα αλλάζουν (θέσεις, προτάσεις, κλπ) κάθε 4-5 ώρες, και όπου κανείς δεν ξέρει αν θα κοιμηθούμε με ευρώ και ξυπνήσουμε με δραχμή (ή τσίπρι), αντί λοιπόν να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να αναφωνήσει το πασιφανές «ο βασιλιάς τελικά είναι γυμνός»…. τι βλέπουμε;
Αναφανδόν στήριξη στους μαθητευόμενους μάγους, λατρεία προς τον Μπαρουφάκη, και «αυθόρμητες» λαϊκές συγκεντρώσεις σε πλατείες υπέρ της κυβέρνησης! Κάτι που επί δεκαετίες ποτέ δεν έχω ξαναδεί.
Υπέρ, λένε, της εθνικής περηφάνιας.
Με την οποία βέβαια δεν αγοράζεις ούτε ζάχαρη απ τον μπακάλη, ο οποίος περιέργως, ακόμη και με τον Σύριζα στο Μαξίμου, θέλει χρήματα για να σου πουλήσει φακές.
Με αποκορύφωμα, να διαβάζω άρθρο σε δημοφιλές σάιτ της συμπρωτεύουσας, το οποίο καταλήγει στο εξής: «Ας το καταλάβουν: Ο λαός είναι συνειδητοποιημένος: κανείς συνταξιούχος δεν θα στεναχωρηθεί αν δεν πληρωθεί 2-3 συντάξεις, κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα γονατίσει αν η πατρίδα χρειαστεί να μην του καταβάλει 3-4 μισθούς. 
Θα φανούμε δυνατοί, αρκεί να φύγει το μαύρο σύννεφο πάνω από την Ελλάδα.
Αρκετά με την υποτέλεια. Η Ελλάδα σήμερα ανάκτησε την εθνική της υπερηφάνεια» !
Για τέτοια πράγματα μιλάμε… τα οποία δεν παλεύονται με τίποτα.
Ίσως μόνο με ενέσεις αποβλάκωσης, αλλά κι αυτές κοστίζουν (χώρια που είναι και εισαγόμενες).
Και έτσι, με αυτά και με αυτά φτάσαμε σε σημείο να αναρωτιέμαι αν ονειρεύομαι, αν ζω σε έναν κακό εφιάλτη, αν μας ψεκάζουν πραγματικά, αν αν  αν…
Δηλαδή ρε παλικάρια, εσείς που χτυπούσατε τους προηγούμενους κάτω σαν χταπόδια με το παραμικρό, και που ουρλιάζατε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, μπορείτε να ζήσετε 4-5 μήνες χωρίς μισθό ή σύνταξη;
Τρώγοντας αξιοπρέπεια; Για την πατρίδα… που τη θυμήθηκε τώρα και ίσως για πρώτη φορά ο θίασος του Σύριζα;
Δηλαδή,  κανείς σας δεν αντιλήφτηκε ότι όλα τα φληναφήματα των Σκουρλέτηδων ήταν πάπαλα;
Πάπαλα τα 751 ευρώ.
Πάπαλα οι αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς.
Πάπαλα το σκίσιμο του μνημονίου.
Πάπαλα οι 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο (αυτές που θα γίνουν, και που ανακοίνωσαν περιχαρείς οι συριζαίοι ήταν ήδη προϋπολογισμένοι από τους Σαμαροβενιζέλους).
Πάπαλα η ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων.
Πάπαλα η διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ.
Πάπαλα όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα πυροτεχνήματα των λαϊκιστών…
Εκτός κι αν αύριο ο Αλέξης κηρύξει την απόλυτη επανάσταση, μέσα από τις πολυαναμενόμενες προγραμματικές του δηλώσεις.
Οπότε όλα θα μπουν στη θέση τους, και η Μέρκελ με τον Σόιμπλε θα πάνε έντρομοι να ζητήσουν άσυλο στη Βενεζουέλα, ενώ εμείς εδώ θα χορεύουμε στις πλατείες, και θα τρεφόμαστε με … εθνική περηφάνια!

Strange Attractor

ΥΓ- Εφόσον όλους τους έπιασε η πρεμούρα να στηρίξουν Αλέξη, και βλέποντας την γενική ευφορία, ας καταθέσω κι εγώ τη πρόταση μου, για να μη θεωρούμαι παρακατιανός και αντιδραστικός.
Προτείνω λοιπόν οι συντάξεις και οι μισθοί των Δ.Υ. κλπ να πληρώνονται κάθε 5 μήνες (αντέχουν αυτοί), και να είναι ύψους 2.000 ευρώ!!!!
Στο ενδιάμεσο τίποτα.
Έτσι και ο Σύριζα θα δικαιωθεί από την αύξηση, και οι χαχόληδες που τον ψήφισαν, αλλά και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που θα είναι έμπλεοι εθνικής περηφάνιας (και αξιοπρέπειας πάνω απ όλα).

ΥΓ 2- Διαβάζοντας καθημερινά τα ξένα σάιτς, είμαι πλέον σίγουρος για το εξής: Μπορεί να μη χρεοκοπήσουμε και πάμε στη δραχμή, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιβληθούν οι παλιοί καλοί περιορισμοί και έλεγχοι στη διακίνηση κεφαλαίων.
Κάτι που πολύ απλά σημαίνει, ότι όπως το 1988 φερ ειπείν, έτσι και από αύριο, ακόμη και για μια συνδρομή σε ξένο περιοδικό, θα χρειάζονται ειδικές εγκρίσεις από την ΤτΕ, παράβολα, κλπ κλπ.
Οι παλιοί θα θυμούνται φαντάζομαι…
Χώρια τα όρια στις αναλήψεις, στο ταξιδιωτικό, φοιτητικό, κλπ συνάλλαγμα, οι εισαγωγές προϊόντων….
Πρώτη φορά Αριστερά δεν θέλαμε;

1 σχόλιο:

  1. Ο θεός να μας φυλάει, να μην έρθει νέος διχασμός. Δεν τον σηκώνει ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή